Mijndomein Auto verlaagt jouw brandstofkosten

door op 18 jan 2012, in Nieuws

Benzineprijs op zijn hoogst

Vorige week werd bekend dat de benzineprijs op zijn hoogste punt ooit is. Geen goed nieuws voor automobilisten, want de brandstofkosten drukken zwaar op het huishoudbudget. Bestuurders van een Mijndomein Auto hebben hier minder last van, want zij rijden immers in een energiezuinige auto met een lager verbruik dan een grote, oude, vieze auto.

Nog zuiniger

Toch willen wij onze Auto-klanten helpen om nóg zuiniger te rijden. Elke bespaarde liter is meegenomen en leidt ook direct tot minder CO2-uitstoot. Het voordeel van lagere brandstofkosten komt direct in de portemonnee van de klant. Bovendien leidt zuinig rijden aantoonbaar tot minder schades en lagere onderhoudskosten. Daar profiteren wij van, maar ook onze klanten. Daarmee kunnen we immers de huurprijzen zo laag mogelijk houden.

 

Hulp onder handbereik

Om dit te realiseren willen we de bestuurder direct helpen waar dat nodig is: in de auto. Door bestuurders on-board te wijzen op afwijkend rijgedrag en hoog brandstofverbruik kunnen zij direct hun rijgedrag aanpassen. Deze methode werkt beter dan achteraf informeren, omdat je dan vaak niet meer weet hoe en wanneer het fout ging.

Het resultaat

We verwachten dat door deze directe vorm van berijdershulp het brandstofverbruik met zo’n 10% kan dalen. Een uitgebreide proef met 200 auto’s moet uitwijzen of dit in de praktijk gehaald wordt. Daarnaast verwachten we een verbeterd schadebeeld en minder slijtage.

 

Hoe doen we dit?

Om bestuurders actueel en betrouwbaar te kunnen informeren hebben we samenwerking gezocht met TomTom. De in jouw auto ingebouwde apparatuur van TomTom meet de GPS-positie van jouw auto, slaat deze centraal op en gebruikt de data om jou te informeren over je rijgedrag, de kortste route en de actuele files. In de file is het verbruik relatief enorm hoog, dus het is lucratief om die te omzeilen.

 

Meedoen met de proef?

Je kunt hier inschrijven voor een TomTom Peugeot 107. Deze beschikt standaard al over 5 portieren, radio/CD-speler en airco. Daarnaast is de auto voorzien van TomTom-Pro 3100 navigatie, met onder andere ‘Active Driver Feedback’ en HD-traffic informatie. Klik hier voor nog meer informatie over gebruik van je data.