Dit is mijn domein: dj Mister Marcel

Tabitha 28 april 2017

Marcel Pannekoek is ondernemer en dj. Onder de naam dj Mister Marcel draait hij op techno- en housefeestjes. Voordat Marcel vanavond draait, interview ik hem in zijn kantoor, in een verzamelpand in Aalsmeer. “Dat dj-en is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby.”

Marcel draait inmiddels een jaar of 5. “Er zijn meer dj’s in Nederland dan werklozen, dus de concurrentie is erg groot. Mensen zitten niet meteen op me te wachten, dus toen dacht ik: ik ga zelf feesten organiseren. Dan weet ik meteen wie er in de line-up staat.” Marcel begon met Nachtruis in Aalsmeer, voor techno-liefhebbers. En Avondklok, 30-plus-feesten met vooral house en new disco. “Een goede dj is eigenlijk iemand die de juiste tracks weet te selecteren en ze achter elkaar in een mix zet. Er zit dan een bepaald verloop in, een bepaald verhaal, waar je als luisteraar of danser in meegevoerd wordt. Naar bepaalde hoogten toe en bepaalde emoties. Het is heel fijn om dat te geven aan mensen.”

Door house wakker geschud

Jaren geleden was Marcel radiopiraat. “In de tijd van radio Veronica deed iedereen dat. Later was het niet meer nodig. Ik heb het een hele tijd aan de kant geschoven.” Toen eind jaren ‘80 housemuziek opkwam, was Marcel verkocht. “Die house-explosie, daar ben ik vol ingedoken. Ik ben gaan feesten en meegegaan in de scene. Het heeft mij echt wakker geschud. Eindelijk had ik een muziekstijl waar ik mijn passie in kan vinden. Waar ik de hele nacht op kan dansen en die ik ook aan andere mensen wil laten horen.” Maar Marcel was nooit echt actief met dj-en. Dat begon pas toen alles digitaal werd. “Digitaal muziek kopen, digitaal draaien, dat vond ik veel leuker. En toen dacht ik, ik heb eigenlijk wel zin om te gaan dj-en en mijn muziek aan mensen te laten horen.”

Een paar seconden per track

Marcel doet maximaal 2 optredens per maand, omdat het anders te veel wordt naast zijn bedrijf en gezin. “Maar dat is vooral omdat ik lang bezig ben met voorbereiden. Ik beluister heel veel tracks ter voorbereiding van een optreden.” Dat doet Marcel meestal 2 avonden per week. “Als de kinderen naar bed zijn, dan is het dj-tijd. Ik luister tracks een paar seconden en in die paar seconden besluit ik of dit de sound is die bij mij past, of dit het tempo is dat bij mij past en of ik de geluiden fijn vind. En als dat niet zo is: skippen. Van de 1.000 tracks die ik beluister, selecteer ik er misschien 5 of 10.”

Technofeestje bouwen

Vanavond draait Marcel techno en is hij de eerste dj. “Ik weet natuurlijk van tevoren wanneer ik moet optreden en dan luister je eigenlijk de weken ervoor al naar muziek met een bepaald gevoel en een bepaalde stijl. Vanavond start ik de avond op, dus dan moet ik rustige tracks selecteren die passen bij het begin van de avond. Ik begin vaak iets rustiger en ik werk naar boven toe, naar een bepaald hoogtepunt. Toevallig staat er vanavond een dame na mij geprogrammeerd, die vliegt op dit moment over van Ibiza, dan is ze hopelijk net op tijd. Maar zij staat erom bekend dat ze vrij rustig start. Dan moet ik er rekening mee houden dat ik dus niet heel hard eindig. Daar moet je over nadenken op het moment dat je zo’n dj-set voorbereidt.”

Websites bij Mijndomein

Marcel is klant van Mijndomein omdat hij vindt dat je als dj gewoon een goede website moet hebben. “Ik heb naast een aantal url’s mijn websites draaien bij Mijndomein. Zowel mijn dj-site als die voor mijn onderneming heb ik gemaakt met de Websitemaker. Daar ben ik eigenlijk heel tevreden over. Ik ben er ooit mee begonnen, zo van, ik wil even snel een website hebben. En nu kan ik er alles in kwijt wat ik wil. Op mijn dj-site kan ik bijvoorbeeld tracks plaatsen zodat bezoekers duidelijk kunnen zien wat mijn stijl is. Met mijn zakelijke website ben ik wel wekelijks bezig. Steeds verbeteren zodat ik er meer mee kan doen. Met de Websitemaker kan dat allemaal.”
Tabitha

Tabitha is Content Manager bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, webhosting en websites maken. Tabitha is kookgek, verslindt series en zit bij de lokale televisie en radio.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

Abonneren op
avatar
wpDiscuz


Uitgelicht