Klant in beeld: Jolanda Hoebergen

Systeem 7 april 2016

2016-04-07-Atelier-Soul-Art

Je hebt het je misschien wel eens afgevraagd; waarom zien grafkisten er zo eenvoudig en kaal uit? Diezelfde gedachte heeft Atelier Soul Art uit het Brabantse Someren. “Je ziet al jaren dat het aanbod in grafkisten nietszeggend en onpersoonlijk is”, verklaart oprichtster Jolanda Hoebergen. “Met Soul Art wil ik daar juist verandering in brengen. De kist waarin je begraven wordt, moet een positieve herinnering overbrengen.” Samen met de nabestaanden kijkt ze naar een gepast ontwerp, dat het beste de persoonlijkheid van de overledene weergeeft. Daarnaast staat ze terminale patiënten bij in de keuze om hun eigen afscheid zo mooi mogelijk aan te sluiten op zichzelf. “Zelf heb ik veel met de dood te maken gehad dus ik kan de voorkeuren van mensen goed omzetten in een mooi en vooral geschikt ontwerp.”

Begrafenisondernemingen

Desalniettemin is het lastig voor Jolanda om een voet tussen de deur te krijgen bij verschillende begrafenisondernemingen. “Je merkt dat veel begrafenisondernemers het lastig vinden om de ‘klassieke’ kisten los te laten. Hier laat ik mij echter niet door uit de weg slaan. Ik wil ze juist overtuigen dat een persoonlijke grafkist écht helpt bij de rouwverwerking.” Jolanda barst van het vertrouwen in Soul Art. De positieve respons die ze tot nu toe heeft ontvangen, motiveert haar om zoveel mogelijk aandacht te creëren voor haar unieke product.

Mijndomein

Via haar partner kwam Jolanda in aanraking met Mijndomein. “We zijn beide zeer bewust van het belang van internet bij onze initiatieven. Mijndomein heeft ons daarbij de juiste ondersteuning geboden.” Soul Art is te vinden op www.soulart.nl.
Systeem
Uitgelicht