Klant in beeld: de website van Margreeth Stoffers

Systeem 20 november 2015

Nuchtere Inca-sjamaan met eigen website

Tijdens een persoonlijke zoektocht naar spiritualiteit ontdekte Margreeth Stoffers uit Joure het Inca-sjamanisme. Daar raakte zij zó door geboeid dat zij zich erin is gaan verdiepen. Inmiddels is Margreeth zelf Inca-sjamaan. Op haar website www.margreeth-stoffers.nl biedt ze haar kennis, inzichten, healings en inwijdingen aan. Hoe zet zij haar website in? En wat levert het op?

Nuchtere Inca-sjamaan met eigen website
Margreeth (rechts) met Inca-sjamaan uit Peru

“Mijn streng gelovige opvoeding heb ik lang geleden losgelaten, maar ik had wel behoefte aan spiritualiteit in mijn leven. In die zoektocht kwam ik onder andere in aanraking met zwarte magie. Dat was geen plezierige ervaring, dus daar wilde ik graag vanaf. Een sjamaan heeft mij daarbij geholpen. Zo maakte ik kennis met sjamanisme. Op dat moment dacht ik: dat lijkt me wel wat”, vertelt Margreeth.

Volgens het Inca-sjamanisme bestaat alles uit levende energie aangestuurd door de kosmos en de aarde. “Die verbinding met de aarde sprak me erg aan, want werken met- en voor de aarde is altijd al een passie geweest. Maar ook het kleurrijke van de Inca’s maakte indruk!” lacht ze. “Via het internet ben ik me erin gaan verdiepen en zo ben ik bij het Inca-sjamanisme terecht gekomen. Vervolgens ben ik daar een opleiding in gaan doen en nu mag ik officieel het Inca-sjamanisme uitoefenen.”

Zweverig

“Doordat ik er zelf zo enthousiast over ben wil ik het graag met mensen delen. Een website is daar een goed middel voor. Daar kan ik vertellen wat Inca-sjamanisme inhoudt en healings aanbieden. Een healing is een manier om mensen op hun pad te zetten en om hun blokkades weg te nemen. Zo kunnen zij tot het inzicht komen waar ze blij van worden en waar ze meer mee willen doen. Ik kan mensen dus niet van hun fysieke klachten afhelpen, maar hen wel helpen met vinden van een antwoord op de vraag: waartoe ben ik hier?”

Margreet begrijpt dat het allemaal wat zweverig overkomt, maar ze benadert het zelf allemaal vrij nuchter. “Ik blijf met beide benen op de grond staan, want je moet het allemaal doen in het hier en nu. De meeste dingen kun je niet voor een ander oplossen, je kunt hoogstens een stukje meelopen.”

Al heel lang een website

Toen Margreeth begon met haar website was dit voor een heel ander doel dan Inca-sjamanisme. “Ik bood er mandala’s op aan die ik tekende voor mensen”, vertelt ze. Destijds koos Margreeth voor Mijndomein vanwege de prijs. Ook over de service van Mijndomein is ze tevreden. “Als ik een vraag mail, dan krijg ik daar heel snel een antwoord op.”

En vlotte reacties zijn fijn als je zelf je website bouwt. “De eerste versie is door mijn zwager gemaakt, maar die had niks met het onderwerp. Daardoor kon hij niet goed overbrengen wat ik graag wilde. Daarom ben ik zelf maar aan de slag gegaan.”

Bezoekers uit het hele land

Margreeth is trots op haar website. “Het geeft goed weer wie ik ben en wat ik doe.” Zij krijgt nog geen inkomsten uit haar website, maar dat vindt ze niet erg. “Ik ben heel blij dat ik mensen kan helpen. Maar wat ik wel heel leuk vind is dat ik bezoekers uit heel het land op mijn website krijg.” Dat komt omdat er meerdere sjamanen in Nederland zijn. “Als je erin geïnteresseerd bent, dan is een klik met de sjamaan erg belangrijk. Daardoor is er wel eens iemand helemaal uit het zuiden bij mij in Joure gekomen voor een healing.”

Dit weekend is er in Het Haske in Joure weer een spiritualiteitsbeurs. Daar is Margreeth ook op aanwezig. “Zo’n beurs zorgt er natuurlijk ook voor dat er meer bezoekers op je website komen. Het is leuk om een toename in het aantal te zien nadat er een beurs is geweest.”
Systeem
Uitgelicht