Je website updaten voorkomt problemen

Peter 28 juli 2016

We komen op ons platform regelmatig verouderde websites tegen. Daarnaast blokkeren onze medewerkers elke dag meerdere websites omdat deze gehackt zijn en misbruikt worden voor het versturen van spam of het verspreiden van virussen. Veel van deze geïnfecteerde websites hebben een overeenkomst: ze lopen achter met de updates. Naast dat het niet updaten van je website voor veiligheidsproblemen kan zorgen zijn er nog meer nadelen aan een verouderde website. Lees daarom hier de 5 belangrijkste redenen om je website bij te werken.

Veiligheid

Veiligheid is het belangrijkste argument om je website bij te werken. Systemen zoals WordPress en Joomla worden wereldwijd veel gebruikt en zijn daarom een populair doelwit voor aanvallers. Omdat de broncode van WordPress en Joomla voor iedereen beschikbaar is kan iedereen zoeken naar punten die verbeterd kunnen worden. Dit geldt echter ook andersom: aanvallers kunnen de code ook bestuderen om zwakheden te vinden. Dit betekent dat als je jouw website niet constant bijwerkt, je website open staat voor steeds meer kwetsbaarheden.

Als je persoonsgegevens verwerkt van de bezoekers op je website kan het niet updaten van je website grote gevolgen hebben. En dit doe je al snel: een e-mailadres die de bezoeker invult voor het ontvangen van je nieuwsbrief valt al onder het verwerken van persoonsgegevens. Mocht een aanvaller deze gegevens buit maken, dan kan je hier een boete voor krijgen die kan oplopen tot vele duizenden euro’s.

Reparaties

Software zoals WordPress en Joomla wordt uitgebreid getest. Toch kan het zijn dat er fouten in de software zitten. Met de updates worden deze fouten verholpen waardoor jij je website weer beter kan beheren en je bezoekers de beste ervaring krijgen.

Snelheid

Software zoals WordPress en Joomla wordt continue geoptimaliseerd. Hierdoor kan je website sneller worden geladen, wat niet alleen fijn is voor je bezoekers maar ook voor de vindbaarheid in zoekmachines. Om hiervan te profiteren moet je echter wel de laatste updates geïnstalleerd hebben.

Nieuwe functionaliteiten

De grotere WordPress en Joomla updates bevatten vaak nieuwe functionaliteiten waardoor je nog makkelijker je website kan beheren. Als je de laatste versie gebruikt kan je bijvoorbeeld automatisch je website updaten.

Ondersteuning

Als je website het niet doet dan is het erg fijn als je door de helpdesk van de software maker of door onze helpdesk geholpen kan worden om je website weer aan de praat te krijgen. Vaak ondersteund de helpdesk echter alleen de nieuwste versies van software, zo ook onze eigen helpdesk. Hierdoor moet je eerst je website bijwerken voordat we je verder kunnen helpen. Het is daarom erg fijn als je website al bijgewerkt is. Het bijwerken voorkomt ook veel problemen, waardoor de kans kleiner is dat je hulp nodig hebt.


Hoe kan je jouw website updaten?

Allereerst: schoon je website regelmatig op. Op onze helpdesk kan je verschillende handleidingen vinden met betrekking tot het updaten van de software die je website gebruikt:

Handleiding “Joomla updaten”

Handleiding “WordPress updaten”

Handleiding “ownCloud updaten”

Gebruik je andere website software? Op de website van de maker van deze software kan je vaak een update-handleiding vinden.

Wat als ik er niet uit kom met mijn website updaten?
Neem dan contact op met onze helpdesk. We kunnen niet beloven dat we de website voor je kunnen updaten, maar we kunnen je wel altijd adviseren over welke stappen je kan nemen.

Wil je alle bovenstaande problemen voor zijn? Maak dan gebruik van onze Websitemaker. Hierbij heb je geen onderhoud en nemen wij alles uit handen!
Avatar

Peter

Medewerker klantbeleving bij Mijndomein. Helpt klanten met hun technische vraagstukken.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
12 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TabithaG.Delahaye Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
G.Delahaye
Gast

De update van mijn website (wijzigingen) zie ik niet op mijn browser zoals het voordien altijd wel werkte. Daar zie ik steeds de laatste wijziging van 24 juni.

Tabitha
Beheerder

Hoi G., stel je vraag even aan onze helpdesk via http://kort.md/nieuwticket
Succes! TabithaUitgelicht