De beste blogs van 2017 op een rijtje

Tabitha 18 december 2017

Het jaar 2017 is bijna voorbij, dus is het tijd om terug te blikken. We hebben even in Google Analytics gekeken en wat blijkt? WordPress, zoekmachineoptimalisatie en internetveiligheid waren het meest populair op deze blog dit jaar. Bekijk hieronder onze top 10 van 2017.

Spam voorkomen in je mailbox: 7 tips

Een maand geleden pas geplaatst, maar nu al het best gelezen bericht van dit jaar. Vooral omdat veel lezers van onze nieuwsbrief het onderwerp interessant vonden. Misschien hebben toch nog veel mensen last van spam en willen ze het maar al te graag voorkomen. Ook leuk trouwens dat lezers zelf tips toevoegen, zoals Rob die kernwoorden aanwijst die direct de prullenbak ingaan. Of Peter die antispamwebsites noemt.

Lees meer >

Deze WordPress plugins moet je hebben

Wil je een website maken en eenvoudig de inhoud ervan bijhouden? Dan is WordPress het meeste gebruikte CMS. Een groot voordeel van dit gratis systeem is dat je met plugins je website kunt opbouwen. Maar welke plugins kan je nou het beste gebruiken? Ik deed een oproepje op ons interne Slack-kanaal en kreeg tig reacties van mijn collega’s. De beste tips kwamen terecht in deze blog.

Lees meer >

7 Simpele trucs voor beter SEO schrijven

Om hoger in de Google-zoekresultaten te komen, is het belangrijk dat je goede teksten schrijft. Gastblogger Rutger Steenbergen van SEO Zwolle gaf 7 onmisbare tips. Ik leerde Rutger kennen toen hij een webinar gaf op Frankwatching. Hij gaf leuke tips en kwam goed over, dus vroeg ik hem om een gastblog te schrijven. En met resultaat: nummer 3 op de lijst van best gelezen blogs in 2017.

Lees meer >

Check afzender contactformulier

Heb je een contactformulier op je website, let erop dat je instellingen dan goed staan. Zo voorkom je dat spamrobots jouw contactformulier gebruiken. Dit was mijn allereerste blogpost voor Mijndomein. Geschreven na een tip van collega Peter, die regelmatig vragen van klanten kreeg.

Lees meer >

Bouwen aan je relatie met Google

Dat hoog in de Google zoekresultaten een populair onderwerp is, blijkt uit nog een SEO-onderwerp in de top. Gastblogger Femke Romviel van in2media legt uit hoe je ervoor zorgt dat Google van je gaat houden.

Lees meer >

Zo laadt je website sneller

Niets is erger dan een website die traag opent. Zeker als het jouw website is, want je raakt er bezoekers door kwijt. Daarnaast geeft Google snelle websites steeds vaker voorrang in de zoekresultaten. Deze populaire blog geeft tips over hoe je er zelf voor zorgt dat je website sneller laadt.

Lees meer >

Handleiding WordPress website maken

In korte filmpjes leggen collega’s Giovanni en Servaas uit hoe je een goede WordPress website maakt. Van de installatie tot hoe je gevonden wordt. Die filmpjes maakten ze tijdens een van onze hackathons.

5 tips om nog meer uit je e-mail te halen

Je kunt een e-mailadres aanmaken en ermee berichten versturen. Maar wist je dat je er bij Mijndomein meer mee kunt doen? In deze blogpost een paar handige instellingen om je e-mail zo goed mogelijk te gebruiken.

Lees meer >

WordPress pagebuilder test: Beaver Builder

Beaver Builder is een pagebuilder waarmee je eenvoudig je website bouwt. WordPressexpert Peter testte hem en is helemaal om. Inmiddels gebruiken meer van onze collega’s Beaver Builder voor hun eigen websites. Wil je weten waarom Peter als webbouwer zo blij is met deze pagebuilder? Lees dan zijn blog. En we zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening ;).

Lees meer >

Check bij de politie of je e-mail gehackt is

We sluiten ons top 10-lijstje af met een handige tip. Wist je dat jouw e-mail zonder dat je het weet gehackt kan zijn? Het is altijd goed om dat zo nu en dan te controleren en dat kan door in databases te checken of jouw e-mailadres daarin zit. Haveibeenpwned.com is zo’n database. Eind juli kwam de politie met een eigen database, vol met data van servers die ze in beslag hebben genomen. Met gestolen e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden.

Lees meer >
Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Manager bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, webhosting en websites maken. Tabitha is kookgek, verslindt series en zit bij de lokale televisie en radio.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op


Uitgelicht