Veelgemaakte beginnersfouten

Tabitha 30 augustus 2016

Ieder mens maakt wel eens een foutje, of doet op zijn zachtst gezegd wel eens iets wat een beetje onhandig is. Bij Mijndomein hebben we de veel voorkomende fouten in een Top 5 gezet. Daarmee hopen we jou voor deze fouten te behoeden.

Een back-up maken is slim. Maar een back-up maken van een back-up is minder slim

Van tijd tot tijd komen we klanten tegen die een back-up opslaan op onze servers. Wanneer ze een nieuwe back-up maken maken ze dan niet alleen een back-up van hun site maar ook van hun back-up. En dat gaat soms eindeloos door. Op die manier zit je snel aan de maximaal toegestane ruimte op onze servers. Om dat te voorkomen is het goed even op te letten waar je een back-up van maakt.

Verouderde versies van een Content Management Systeem

Heel veel websites zijn gemaakt met een Content Management Systeem. Denk bijvoorbeeld aan WordPress of Drupal. Voor deze programma’s verschijnen continu updates waarin ook beveiligingslekken worden gedicht. Wanneer je je CMS niet regelmatig bijwerkt, loop je een verhoogd risico dat kwaadwillenden toegang kunnen krijgen tot jouw site en hier ongewenste software op installeren. In het uiterste geval kan het zijn dat wij je website offline moeten halen wanneer wij signaleren dat jouw website is geïnfecteerd. Zorg er dus voor dat je altijd de meest recente versie van je CMS hebt geïnstalleerd!

Een website opzeggen zonder te beseffen dat iemand anders deze dan kan gebruiken

Wanneer je een domeinnaam opzegt, bestaat de kans altijd dat iemand anders een nieuwe eigenaar wordt van de betreffende domein. Dat er een nieuwe website kan worden gemaakt, daar zijn de meeste mensen zich wel van bewust. Maar dat alle e-mail welke naar dit domein wordt verstuurd nu door de nieuwe eigenaar ontvangen kan worden wordt maar al te vaak vergeten. En welke vervelende gevolgen dat kan hebben hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Het is niet voor niets dat wij altijd zullen adviseren een domeinnaam niet op te zeggen maar te downgraden naar het goedkoopste pakket dat we bieden. Zo weet je zeker dat niemand e-mails ontvangt die voor jou zijn bestemd!

Foutieve mailservers instellen bij een e-mail programma

Voor mailservers vullen veel mensen hun eigen domeinnaam in in plaats van die van Mijndomein. Gevolg is dat er dan geen gebruik van SSL gemaakt kan worden. Gebruik daarom als inkomende mailserver en als uitgaande mailserver altijd mail.mijndomein.nl! 




Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.



Uitgelicht