Hackathon voor de beste ideeën

Tabitha 16 juni 2017

In 2 dagen maakten we 7 nieuwe dingen om het onze klanten makkelijker te maken. Dat deden we tijdens de tweede hackathon van dit jaar. Iedereen stuurde ideeën in, van een tinder voor productkeuze tot de optie om met je social media account in te loggen. Die werden het uiteindelijk niet, maar wie weet binnenkort wel. Wat we wel maakten, daar mag ik alvast een tipje van de sluier over oplichten.

Extra veilig inloggen

Veiligheid is belangrijk voor ons. Daarom kwam een van de medewerkers met het idee om ‘two factor authentication’ (2FA) te introduceren. Je kan er zometeen voor kiezen om bij het in te loggen, naast je wachtwoord een extra controle-optie te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld via een code die je via de sms krijgt of via een ‘authenticator app’ op je telefoon. Op deze manier wordt het extra lastig voor hackers om je account binnen te komen.

hackathon stemmen Hackathon stemmen Hackathon projecten kiezen

Stemmen voor de leukste projecten tijdens de Mijndomein hackathon.

Widgets, widgets, widgets

In onze Websitemaker editor werken klanten met widgets om hun website te bouwen. In 2 dagen hebben we 12 nieuwe widgets gebouwd, waaronder de mogelijkheid om je Facebookberichten op je website te tonen en een chatbox die je op je website kunt toevoegen. Verder maakten we een agenda waarin bezoekers zelf een afspraak met jou kunnen boeken. Maar het meest trots zijn we wel op de ‘Cat of the day’-widget. Nieuwsgierig? Ze staan er al op en de Websitemaker kan je gratis uitproberen. Mocht je trouwens nog iets tegenkomen wat niet werkt, of zelf leuke widgets weten, laat het ons dan zeker weten.

Eenvoudiger kiezen op de website

Wil je een product bestellen op onze website, dan moet je nu nog best veel klikken. Dat gaan we makkelijker maken. Met een nieuwe keuzehulp tik je de domeinnaam in die je wilt hebben en krijg je direct te zien welke pakketten je erbij kunt aanschaffen. Want ja, aan een domein zonder webhosting of e-mail heb je natuurlijk niet zo veel. We hebben in de afgelopen 2 dagen een begin gemaakt aan deze optie op de website en gaan er nu mee verder. Binnenkort, en dit moet eigenlijk nog even geheim blijven, lanceren we een nieuwe website. We hopen deze meer eenvoudige manier van bestellen daar ook in te plaatsen.

Hackathon #2 Mijndomein Hackathon filmpjes maken Hackathon widgets maken

Demo’s, filmpjes maken en aan het werken tijdens de tweede hackathon van Mijndomein.

Filmpje!

Niet alle medewerkers zijn even technisch. We kunnen dus niet allemaal nieuwe dingen bouwen en lanceren. Maar onze klanten uitleggen hoe onze producten werken, is ook belangrijk. Daarom was het doel van ‘team screencasts’ om 40 video’s te maken in 2 dagen. Zoveel zijn het er niet geworden, want we gingen liever voor kwaliteit dan kwantiteit. We leggen volgende week de laatste hand aan een serie video’s die van begin tot eind uitleggen hoe je van een domeinnaam tot een goed vindbare website komt. Heel handig voor klanten met vragen. Of als je nog niet zoveel weet van websites maken. De video’s komen binnenkort op YouTube.

Met een hackathon krijg je het voor elkaar

Deze tweede hackathon was voor ons heel anders dan de eerste. Dit keer kozen we bijvoorbeeld voor kleinere projecten die je na 2 dagen ook echt kunt laten zien. Als je een doel behaalt, geeft dat de teamspirit een boost. Daarvoor is een hackathon best handig. Verder is het soms goed om even tijdelijk te stoppen met je eigen werk en iets anders te doen. Wij merkten dat dit mooie innovatieve oplossingen brengt. Ook voor niet-technische onderwerpen. Dus: volgende keer weer.

Ps: er waren meer teams die toffe dingen maakten afgelopen dagen. Hele gave functionaliteiten die we nog even voor ons houden totdat ze echt te gebruiken zijn.
Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Manager bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, webhosting en websites maken. Tabitha is kookgek, verslindt series en zit bij de lokale televisie en radio.

2
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TabithaJaap Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Jaap
Gast
Jaap

Post van een jaar oud, is het inmiddels al mogelijk om je Mijndomein account middels 2FA te beveiligen?Uitgelicht