Deze WordPress plugins moet je hebben

Tabitha 2 maart 2017

Met al bijna 50.000 plugins beschikbaar op WordPress, is de keuze groot. Welke WordPress plugins gebruik je dan wel en welke niet? Deze kreeg ik getipt van onze experts.

WordPress is een van de grootste Content Management Systemen (CMS) ter wereld. En het is ook nog eens gratis en werkt heel prettig. Door de vele pluginopties kan je ermee doen wat je wilt. Wij gebruiken WordPress zelf ook en wij vinden deze WordPress plugins onmisbaar.

WordPress Plugins voor contactformulieren

Een contactformulier is handig als bezoekers van je website contact met je willen opnemen. Om je contactfomulieren te beheren, beveelt onze helpdesk Contact Form 7 aan. Heel eenvoudig en met anti-spamrobottechniek. Een andere plugintip is Postman SMTP. Normaal gesproken kan WordPress zonder enige aanpassingen e-mail versturen. Geeft dit problemen of wil je meer controle over e-mail vanaf je website, gebruik dan deze plugin. Lees op helpdesk.nl hoe je Postman SMTP installeert.

Eenvoudig SSL installeren

Schaf je bij Mijndomein webhosting aan, dan krijg je gratis SSL. Dat is eenvoudig in de stellen. Klanten die al langer webhosting hebben, worden overgezet naar ons vernieuwde systeem met gratis SSL of hebben dat al.

SEO zoekmachineoptimalisatie

Wil je zeker weten dat je er alles aan doet om goed gevonden te worden in Google, gebruik dan Yoast. Dat doen wij zelf ook. Yoast geeft handige tips en laat zien hoe je je teksten verbetert. Zoek je een uitgebreidere optie, dan is Jetpack interessant. Naast zoekmachineoptimalisatie, deel je eenvoudig berichten op social media, beheer je mailinglijsten en back-up je je website.

Snelle website

Tegenwoordig is het steeds belangrijker voor Google dat je website snel laadt. Een langzame website kan veel redenen hebben. Te veel WordPress plugins hebben, is zo’n reden. Op helpdesk.nl lees je tips om je website sneller te maken. Een van die tips is W3 Total Cache. Die plugin kan wat ingewikkeld zijn. Dus als je er niet uitkomt, dan kan je WP Performance Score Booster gebruiken. Maar heel eerlijk, W3 is beter ;).

Website verplaatsen

Je hebt een website die je wilt verplaatsen. Van de ene map naar de andere, bijvoorbeeld van een submap naar de hoofdmap. Of van een subdomein naar het hoofddomein. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat je complete website na de verhuizing nog heel is. Daarvoor kan je de plugin Velvet Blues Update URLs gebruiken. Nog beter, vinden wij, is Better Search Replace.

WordPress plugins bonus: altijd werkende links

Gewoon omdat het kan: nog eentje dan. En deze is fijn. Want niets is irritanter dan klikken op een link die niet werkt. Frustrerend voor de bezoeker, die het daarna vaak snel heeft gezien op jouw website. Met de Broken Link Checker voorkom je dit. Deze plugin monitort of je links nog werken en meldt het als er iets mis is.

Meer plugins? Lees de nieuwe blog over de beste plugins van het moment.

0 0 votes
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Cleem
Cleem
21 november 2019 22:52

Misschien kunnen jullie die laatste plugin ook wel gebruiken. Op de pagina waar ik vandaan kwam – https://www.mijndomein.nl/producten/webhosting/wordpress-hosting – stond een link naar WordPress thema’s die niet werkt. :-p 😀Uitgelicht

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x