WordPress handleiding voor een goede website [video]

Tabitha 12 oktober 2017

WordPress een handig beheersysteem om je website mee te vullen. Maar als je voor het eerst aan de slag gaat met zaken als webhosting en SEO, dan kan dat best wel ingewikkeld zijn. Deze WordPress handleiding laat je in stappen zien hoe je een goede website maakt.

Kies je domeinnaam en hosting

Voordat je met WordPress aan de slag kunt, heb je een plek op het internet nodig. Dat kan met een domeinnaam en webhosting. Denk na over welke domeinnaam je wilt hebben. Ben je bijvoorbeeld schoenmaker of bakker, dan is een lokale domeinnaam wat voor jou. In deze video legt Servaas uit waar je op kunt letten:

Kies als pakket voor webhosting. Als je dat aangeschaft hebt, dan kan je webhosting installeren.

WordPress installeren

De volgende stap  van deze WordPress handleiding is de daadwerkelijke installatie. Bij Mijndomein is dat makkelijk: kies voor webhosting en gebruik de automatische WordPress installatie :).

Thema kiezen

Dan is het tijd om een thema te kiezen voor je website. Een thema is eigenlijk een soort template waarmee je je website vormgeeft. Een basis voor je website die je kunt bewerken hoe jij dat wilt. Er zijn honderden thema’s beschikbaar, dus voor ieder wat wils. Giovanni legt uit waar je op moet letten als je een WordPress thema kiest:

Giovanni spreekt in zijn uitleg over een pagebuilder waarmee je eenvoudiger je website kunt maken. Wij zijn verschillende builders aan het testen en het resultaat van Beaver Builder lees je hier alvast.

Plugins toevoegen

WordPress levert je een basiswebsite. Voeg plugins toe om hem af te maken. Bijvoorbeeld door extra beveiliging toe te voegen of plugins die je helpen beter gevonden te worden in Google. Een paar tips zie je hier:

Wil je meer lezen over plugins, bekijk dan de WordPress plugins die je volgens ons moet hebben.

Hoger in Google-zoekresultaten: SEO

Is je website af, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat mensen hem ook vinden. We gaven eerder op deze weblog al SEO-tips. Giovanni licht het toe:

En? Heb je het opgezocht in Google? We staan nog steeds op nummer 1 ;).

Je hebt deze handleiding WordPress doorgelopen. Gefeliciteerd! Laat het online succes beginnen.
Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Manager bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, webhosting en websites maken. Tabitha is kookgek, verslindt series en zit bij de lokale televisie en radio.

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
TabithaRuud Schuitemaker Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Ruud Schuitemaker
Gast

Beste Tabitha,

Mijn huidige website bij Mijndomein is rspp.nl al 10 jaar. Nu wil ik wordpress installeren naast mijn huidige website ivm het platform php7.1. Wanneer deze cms gevuld is, wil ik deze in plaats van mijn huidige php-website overzetten. Kun jij mij adviseren of dat kan en hoe ik te werk moet gaan?

Bij voorbaat dank, Margot

Ruud Schuitemaker
Gast

vraag wordpress naast huidige php-websiteUitgelicht