De mooiste WordPress thema’s voor je website

Leon 18 april 2016

WordPress is allang niet meer dat ene CMS waarmee je enkel blogs maakt. Met de huidige beschikbare thema’s en plugins bouw je tegenwoordig de mooiste en meest geavanceerde websites. Maar door het enorme aanbod van thema’s is het vaak lastig kiezen. Daarom zetten we een aantal van de mooiste WordPress thema’s op een rijtje.

De mooiste WordPress thema’s op een rijtje

WordPress thema’s zijn kant-en-klare designs die je installeert in je WordPress omgeving. Ze bestaan uit voorgedefinieerde instellingen van lettertypes, kleuren en lay-outs die je naar eigen smaak kunt wijzigen.

Standaard levert WordPress een gratis het thema mee. Een eenvoudig thema, maar goed genoeg om er een blog of simpele website mee te maken. Wil je een te gekke website met de nieuwste functionaliteiten? Bekijk dan eens de onderstaande lijst van mooiste WordPress thema’s.

Tip: Kiezen tussen gratis en betaalde WordPress thema’s

Op de website van WordPress vind je veel gratis thema’s. In sommige gevallen is het basisthema gratis, maar betaal je voor extra functionaliteiten (add-ons). Wanneer je kiest voor een betaald thema, dan zijn deze functionaliteiten meestal meegeleverd. Het is dus slim om vooraf te weten hoe je website er uit moet zien.generatepress

GeneratePress (Gratis + betaalde Add ons)

Een thema met een modern design zonder al te veel franje. Geschikt voor blogs, websites en zelfs webshops. Het thema is responsive en geoptimaliseerd voor SEO. Het is gratis te downloaden, maar biedt tegen betaling extra functionaliteiten.

Bekijk dit thema

screenshot

Graphy (Gratis)

Zo op het oog niet het allermooiste thema, maar zeer geliefd bij diegene die van een minimalistisch design houden. Dus lekker simpel en strak. En nog gratis ook. Het thema heeft mobile-first als uitgangspunt, dus goed leesbaar op tablets en smartphones. Het thema is vooral geschikt voor blogs.

Bekijk dit thema

impreza_preview_3.__large_preview

Impreza (ca. € 70,- éénmalig)

Impreza is werkelijk één van de mooiste responsive thema’s. Het thema wordt standaard geleverd met een uitgebreid arsenaal aan add-ons waaronder iconen, overgangseffecten, sliders etc. Eigenlijk te veel om op te noemen. Ook komt Impreza inclusief Visual Composer. Een module waarmee je webpagina’s simpel in elkaar sleept. Impreza is uitermate geschikt voor zakelijke en professionele websites.

Bekijk dit thema

divi-business-wordpress-theme

Divi (ca. € 70,- abonnement per jaar)

Visueel is dit één van de mooiste en meest artistieke thema’s van 2016. Werk je veel met foto’s? Dan is dit thema helemaal voor jou. Net als het thema Impreza krijg je flink wat plugins meegeleverd. Met de module Page Builder maak je middels “drag & drop” zonder technische kennis de mooiste webpagina’s. Divi is alleen verkrijgbaar in abonnementsvorm. Bij aanschaf krijg je er nog eens 87 andere mooie thema’s bij.

Bekijk dit thema

best-premium-wordpress-themes-january-2016-megatron

Megatron (ca. € 70,- éénmalig)

Ben je helemaal weg van video’s en vlogs? Dan is Megatron een geweldig thema. Megatron biedt namelijk de mogelijkheid om video’s op elk gewenst deel van de pagina’s te verwerken. Dus ook in de headers. Daarnaast biedt Megatron een zeer uitgebreid aanbod van functionaliteiten waaronder de module Visual Composer. Het thema is geschikt voor websites, blogs en webshops.

Bekijk dit thema

Je huidige WordPress thema vervangen

Ben je onder de indruk van de genoemde thema’s maar je hebt er al een geïnstalleerd? Geen nood. De meeste thema’s kunnen probleemloos worden vervangen. Maak voor de zekerheid altijd een back-up voordat je een nieuw thema installeert.

Geschreven door: Alex Jongeneelen (NetRespons)Leon

Leon

Leon is Senior Marketeer bij Mijndomein en geeft leiding aan het bedrijfsonderdeel Esports. Doet alle online en offline campagnes en houdt zich bezig met nieuwe creatieve ideeën binnen het bedrijf. Leon staat voor een gezonde dosis lef en is een tikkeltje eigenwijs!Uitgelicht