Online succes begint met een domeinnaam (en dit is waarom)

Tabitha 21 augustus 2017

Heb jij een goed idee en wil je daarmee online je geld verdienen? Vergeet dat je goed vindbaar op Google moet zijn. Begin met een goede domeinnaam. Want dat is de basis van online succes.

Voordat je begint met het bouwen van een huis, kies je eerst een locatie uit waar je dat wilt doen. Dat is de normaalste zaak van de wereld. Maar als we het hebben over online succes, gaat het al heel snel over gevonden worden op internet of positie 1 in Google. Maar je online strategie is meer dan dat. Je hebt ook een goede website en daarmee een domeinnaam nodig.

Top of mind zijn

Mensen vergeten heel snel. Een aansprekende en makkelijk te onthouden domeinnaam is dan heel handig. Want als jij iemand spreekt op een netwerkborrel of op straat flyers uitdeelt, dan is het handig als ze jou naderhand nog onthouden en je website nog weten. Niet voor niets is er een levendige handel in domeinnamen die soms miljoenen euro’s opleveren. Bekijk daarover deze video eens:

Dit RTL-verslag is al een paar jaar oud maar nog steeds heel waar. Op het laatste stuk over zoekmachine optimalisatie kom ik zometeen nog terug. Want je zult wel denken, deze makkelijk te onthouden domeinnamen zijn allemaal al weg en heel duur om aan te komen. Maar met een beetje creativiteit en deze tips voor het kiezen van een goede domeinnaam kom je een heel eind.

Goed vindbaar op Google met je domeinnaam

Vroeger was een domeinnaam belangrijk voor zoekmachines. Als je een zoekwoord gebruikte, kwam je vaak hoger in Google. Maar tegenwoordig is het belangrijker wat er op je website staat dan hoe je domeinnaam heet. Het is vooral ook belangrijk dat de inhoud van je domeinnaam overeenkomt met die van je website.

Maar wat wel de toekomst heeft, is een passende domeinextensie. Het is nog niet 1 op 1 bewezen dat je Google je voorrang geeft als je een domeinextensie hebt die bij de inhoud van je website past, maar je kan wel je concurrenten voorblijven als je een zo matchend mogelijke domeinextensie gebruikt.

Online succes is ook een goede website

Natuurlijk ben je er nog niet met een domeinnaam. Wil je het goed doen op internet, verdiep je dan in zoekmachine optimalisatie zodat geïnteresseerden je vinden. Blogs over online succes gaan hier vaak op in, maar vergeten dan dat bezoekers op je website ook over moeten gaat tot actie. Een goede website is dus net zo belangrijk als op 1 in Google of een slimme domeinnaam. Wil je een goede website maken, begin dan hiermee:

  1. Ken je doelgroep. Weet voor wie je je website maakt, hoe je doelgroep zich online gedraagt, wat ze wel en niet leuk vinden.
  2. Daarop aansluitend: verbeter continu. Maak je website en test vervolgens of het werkt. Met tools als Google Analytics en Hotjar kom je erachter hoe je bezoeker je website bezoekt. Verbeter waar nodig en wees niet bang om soms eens wat te testen.
  3. Focus. Probeer niet te veel te doen op je website, dan weet de bezoeker niet wat de bedoeling is. Kies het liefst voor een rustige homepage met 1 grote actie(knop).

Wees je concurrenten te slim af met extra opties

Een domeinnaam hoef je niet alleen te gebruiken voor een zakelijke website, persoonlijke pagina of blog. Zet domeinnamen optimaal in om je online succes uit te breiden. Gebruik bijvoorbeeld je domeinnaam voor je eigen e-mailadres. Domeinnamen die veel op jouw bedrijfsnaam lijken, kan je registreren en doorverwijzen. Of als je een idee hebt, maar nog niet bent begonnen: gewoon die domeinnaam alvast registreren en de website parkeren.

Goed idee en een domeinnaam nodig? Registreer nu voor maar €1,- incl. btw het eerste jaar.
Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Manager bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, webhosting en websites maken. Tabitha is kookgek, verslindt series en zit bij de lokale televisie en radio.

9
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Lizette EijsboutsLizetJeroenTabitha Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Jeroen
Gast
Jeroen

Er staat een grote grammatica-/spelfout in het artikel!

Lizette Eijsbouts
Gast
Lizette Eijsbouts

Hi even een vraag: kan ik mijn domeinnaam alleen registreren en dan doorverwijzen naar een andere site? ik werk nl met Spark van Adobe.comUitgelicht