Waarom een eigen e-mailadres slim is

Tabitha 22 september 2015

Waarom zou je kiezen voor een e-mailadres met je eigen domeinnaam? Je krijgt toch al een e-mailadres van je internetprovider zoals Ziggo of KPN? Of je neemt toch gewoon een e-mailadres bij Gmail of Hotmail? Er zijn talloze mogelijkheden voor een eigen e-mailadres, maar je kunt veel profijt hebben van een e-mailadres zoals jouwnaam@domeinnaam.xyz.

Een eigen e-mailadres via je eigen domein heeft veel voordelen. Mijndomein zet ze op een rij.

Overstappen zonder problemen

Wanneer je gebruik maakt van een e-mailadres van een internetprovider dan ben je afhankelijk van hun domein. Dat kan lastig zijn wanneer ze veranderen van naam. In dat geval krijg je een nieuw e-mailadres. Ook als je wilt overstappen moet je afscheid nemen van het e-mailadres dat je dan hebt. Maak je gebruik van een e-mailadres dat is gekoppeld aan je eigen domeinnaam dan maakt het niet uit welke internetprovider je hebt. Je houdt gewoon je eigen e-mailadres, ook wanneer je verandert van internetprovider!

Geen reclame

Wanneer je gebruik maakt van gratis e-maildiensten van bijvoorbeeld Gmail dan krijg je op een of andere manier altijd te maken met reclame. De dienst moet natuurlijk ergens van bekostigd worden. Wanneer je je eigen domeinnaam gebruikt ben je reclamevrij. Wel zo prettig.

Professionele uitstraling

Los van de reeds genoemde punten heeft een e-mailadres van jezelf ook te maken met uitstraling. Een eigen domeinnaam zoals info@voornaamachternaam.nl of voornaam@bedrijfsnaam.com oogt mooier en valt meer op. Als (startende) ondernemer is een professionele uitstraling erg belangrijk.

Maak een goede indruk bij solliciteren

Recruiters beoordelen een cv vaak in luttele seconden. Bedenk je maar eens hoe het overkomt als zij tijgah_xx@msn.nl of lord_of_war_1@ziggo.nl op een sollicitatiebrief zien staan. Bovendien worden gebruikers met een Gmail e-mailadres vaak gezien als ‘meer van deze tijd’ dan mensen met een e-mailadres van Hotmail. Nog beter is bijvoorbeeld een eigen jouwnaam@domeinnaam.xyz, daarmee val je direct op. De kans is groot dat een ijverige recruiter even de moeite neemt om je website te bekijken en dat geeft jou de kans een extra indruk achter te laten.

Je eigen naam

Registreer je als particulier een achternaam als domeinnaam, dan kan iedereen zijn of haar voornaam@achternaam.frl krijgen.

Makkelijker te onthouden

Je e-mailadres is makkelijker te onthouden voor anderen. Zeker als je daarbij ook nog eens gebruik maakt van fraaie domeinextensies als .ONLINE, .LOVE of .LIFE.

Je eigen e-mailadres aanmaken

Een eigen E-mailpakket heb je bij Mijndomein al vanaf €24,79 exclusief btw per jaar en je stelt je e-mail eenvoudig in. Maak je al gebruik van een e-mailpakket, een webhostingpakket of een websitemakerpakket? Dan heb je al beschikking over een ongelimiteerd aantal e-mailboxen die je eenvoudig zelf kunt aanmaken. Maak er gebruik van. Wellicht ten overvloede: door gebruik te maken van IMAP heb je op je telefoon, je tablet en je pc overal beschikking over je e-mail.

Heb je alleen je domeinnaam geparkeerd bij Mijndomein? Dan is het zeker het overwegen waard je pakket aan te passen zodat ook jij beschikking krijgt over een e-mailadres op je eigen domeinnaam!
Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht