9 redenen om een studie website te maken

Leren kun je nooit genoeg. Een website maken tijdens je studie is dé manier om jezelf extra uit te dagen, jezelf te presenteren binnen jouw (toekomstige) vakgebied en er mee verdienen is een leuke bijkomstigheid misschien. Negen redenen waarom jij een studie website moet maken.
Studeren is leren
1. Deel passie en kennis
Als je de studie doet die jou op het lijf geschreven is, dan móet studeren je passie zijn. Genoeg reden om daar over te vertellen dus. Deel jouw kennis en gemaakte fouten. Ga bloggen bijvoorbeeld en inspireer anderen!
2. Leg gouden ideeën vast
Van nieuwe kennis krijg je inspiratie. Misschien schieten jouw ideeën zelfs als paddestoelen uit de grond. Doe er wat mee of leg ze in ieder geval vast. Bijvoorbeeld in de vorm van een sterke domeinnaam. En wie weet kun je er (in de toekomst) nog geld mee verdienen ook.
3. Punten én pingels verdienen
Tijdens je studie een praktijksituatie nabootsen? Of een eigen onderneming opzetten zelfs? Doe het niet alleen voor de punten, maar pak het meteen goed aan met een (bedrijfs)website. En zorg dat je er na (of zelfs al tijdens) je studie op voort bouwen kunt.
Tip: veel succesvolle (grote) bedrijven zijn voortgekomen uit een studieopdracht of hobby. Al eens wat besteld via koopjedeal.nl, mooi voorbeeld!
Studeren is presenteren
4. Onderzoek met resultaat publiceren op je studie website
Druk aan het afstuderen? Hoogst waarschijnlijk doe je onderzoek naar dát wat jou interesseert én interessant kan zijn voor mensen in je vakgebied. Betrek daarom mensen bij je onderzoek met een studie website. Koppel onderzoekstools en presenteer je resultaten er naderhand. Hebben anderen er (ook) wat aan en jij krijgt eeuwige roem!
Tip: maak een online enquete en koppel er een domeinnaam aan. Zo is het vinden van de vragen een eitje voor je doelgroep en jij verwerkt de resultaten net zo vlot.
Tip: met een Content Management Systeem (CMS) (zie punt 7) zet je makkelijk een website in elkaar. Jij hoeft je dan alleen maar druk te maken over de inhoud. Maak pagina’s aan zoveel je wilt en stel menu’s samen a.h.v. de inhoudsopgave uit je scriptie.
5. Indrukwekkend cv
Keihard geblokt voor tentamens met een goed resultaat? Verschillende stages gelopen of andere relevante werkervaring opgedaan? Vertel erover en laat het niet bij een ouderwets A4tje. Jij zoekt toch ook alles online?
Tip: je kunt over jezelf roepen dat je Super Mario bent. Of het anderen laten zeggen en dát is minstens zo sterk! Vraag een paar mensen naar jouw kwaliteiten en installeer in het CMS dat je gebruikt een lay-out dat testimonials ondersteunt.
6. Gelikt portfolio
Ben jij (inmiddels) een pro in vormgeven, kun je lekker schrijven of video’s maken als de beste? Laat zien wat je waard bent met een portfolio website. Presenteer je beste werk online en dat cv komt echt op nummer twee.
Tip: gebruik een CMS (zie punt 7) en kies een (gratis) portfolio lay-out. Of zorg zelf óók voor de vormgeving, geen sprake van dat jouw toekomstige werkgever nog om je heen kan.
Studeren is investeren
7. Zeeën van tijd
Een gave website maken kán veel tijd kosten. Het is maar net hoe handig jij er mee bent. Kies je bijvoorbeeld voor een technische uitdaging en ga je zelf programmeren? Of wil jij je alleen druk maken over de inhoud en gebruik je een Content Management Systeem (CMS)? WordPress is daar een goed voorbeeld van. Krijg je daar zelfs slapeloze nachten van, schuif dan met websitemaker-software op je sloffen je studie website in elkaar!
8. (Bijna) gratis
Studenten hebben geen cent te makken, true. Maar een studie website maken kan ook prima (bijna) gratis. Gebruik gratis software en bedenk of je een euro of vijf per maand uitgeven wilt aan webhosting met een eigen domein. Of kies een gratis online tool zonder de portemonnee te trekken. Houd dan alleen rekening met enkele nadelen, bijvoorbeeld reclame op je website, weinig opslagruimte of beperkte vormgevingsmogelijkheden.
Tip: een website duur? Voor een Starbucks cappuccino betaal je al snel een eurootje of vier. En een website heb je al voor vijf euro per maand. Ieder maand een kop koffie minder en je hebt die website zo terugverdiend dus!
9. Investeren in jezelf
Tijdens je studie leer je genoeg! Maar programmeren is een vaardigheid voor het leven. Helemaal nu de wereld om ons heen alsmaar digitaler wordt. Een beetje leren begrijpen hoe de wereld van computers, (online) data en programmeren in elkaar steekt is daarom niet alleen een investering voor de korte, maar ook zeker de lange termijn!
Studeren is creëren
Genoeg redenen en tips om tijdens je studie met een website aan de slag te gaan. En nu is het aan jou. Waar ligt voor jou de toegevoegde waarde van website maken tijdens je studie? En waar ga jij mee beginnen? Ga aan de slag om (nog meer) te kunnen leren!