Verzoeken van politie en justitie in 2018 (transparency report)

Tabitha 4 december 2019

Een van de speerpunten van Mijndomein is eerlijk. Dat zijn we ook als het gaat om verzoeken van politie en justitie als het gaat om websites van klanten. Want iedereen mag bij ons een website hosten en wij gaan niet over wat daarop staat. Maar je moet je natuurlijk wel aan de wet- en regelgeving houden. Er zijn in 2018 in totaal 18 verzoeken van wettelijke instanties behandeld door Mijndomein.

Minder opgevraagde gegevens dan in 2017

In 2018 zijn de verzoeken om gegevens van klanten gehalveerd als je het vergelijkt met 2017. Nog maar 7 aanvragen kreeg Mijndomein van politie en justitie. Het is moeilijk te zeggen hoe dit komt. 

Verdubbeling in aanvragen voor verwijdering van content

Vaak hebben verzoeken tot verwijderen van data van onze servers te maken met copyrights of merkrecht. Die aanvragen komen niet alleen uit Nederland, ook uit bijvoorbeeld andere EU-landen en de VS. In 2018 heeft Mijndomein op wettelijk verzoek 11 keer content verwijderd. Wij doen dat dus alleen als er een gerechtelijke uitspraak is gedaan en wij dus gesommeerd zijn deze content te verwijderen. Dit is meer dan een jaar eerder en dat kan verschillende oorzaken hebben. 

Wet- en regelgeving op domeinnamen en webhosting

Mijndomein is eerlijk, maar staat ook voor de privacy van klanten en een open internet. Daarom stellen we  we nooit zomaar informatie beschikbaar. Alleen op basis van rechterlijke bevelen en andere wettelijke bevelen van de politie. Wil je zelf een klacht indienen omdat content in strijd is met de wet, neem dan eerst zelf contact op met de eigenaar van de domeinnaam. Als dat niet helpt, neem dan contact op met Mijndomein. Let er wel op dat je klacht gegrond moet zijn. Mijndomein is geen wetshandhaver, dus soms is het beter om via de rechter je gelijk te halen.

0 0 vote
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Uitgelicht

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x