5+3 checks voordat je start met je website of webshop

Tabitha 26 april 2021

Je hebt een supertof idee en start een website of webshop. Aanschaffen lukt nog aardig en het systeem lijkt goed te doen. Maar dan. Hoe vul je jouw website of webshop eigenlijk? Waar begin je? Ons advies: start klein. Later meer toevoegen dat kan altijd nog. Ik geef je 5 simpele checks om af te vinken voor een goede start van je website. Webshop? Dan krijg je er nog 3 extra bij.

1. Look & feel

Kies eerst een look & feel. Heb je een eigen logo? Welke kleuren en lettertypes gebruik je voor jouw bedrijf? Heb je dat nog niet, laat je dan inspireren door onze sjablonen. Kies je een Websitemakerpakket of Webshoppakket bij Mijndomein dan is dat ook de eerste stap om aan de slag te gaan. Bekijk eens rustig alle beschikbare sjablonen en kies er eentje die jou aanspreekt. Naderhand kun je alles nog naar wens aanpassen.

2. Eerste indruk

Verkoop jouw bedrijf in één zin. Gebruik bijvoorbeeld jouw slogan. Gebruik maximaal een paar woorden. Dit is voor bovenin de homepagina. Heb je een grote, duidelijke afbeelding voor een goede eerste indruk? Kies je voor een pakket van Mijndomein, dan hebben we een grote beeldbank met foto’s voor je om zo te gebruiken.

In dit voorbeeld ziet en bezoeker direct wat je verkoopt.

3. Wat heeft de klant aan jou?

Beschrijf wat jouw bedrijf doet en waarom klanten voor jou moeten kiezen. Wat maakt jou uniek? Licht het onderscheidend vermogen van jouw bedrijf toe. Eerst ook weer in een paar zinnen. Kies daarna de belangrijkste woorden voor de titel. Heb je een foto? Het liefst van iets waar jouw bedrijf goed in is. Denk aan een foto van jou in actie of productfoto.

Zet jouw voordelen op een rijtje. In dit voorbeeld zie je hoe dit straks in je website verwerkt kan worden.

4. Over ons

Stel jezelf of jouw bedrijf voor in een paar zinnen. Vertel bijvoorbeeld hoe lang jouw bedrijf bestaat, wie er werken en waar je voor staat. Kies uit de tekst de belangrijkste woorden en maak hier de titel van. Kies een foto van bijvoorbeeld je team, jezelf of je kantoor(pand). Lees hier de do’s en dont’s van een goede over ons pagina.

Vertel wat over jezelf.

5. Contact

Hoe neemt een klant contact met je op? Bijvoorbeeld via e-mail, telefoon, of je adresgegevens. En vergeet je social media niet! En bijvoorbeeld je openingstijden, levertijden of veelgestelde vragen. Heb je een foto voor de contactpagina? Ook hier past een persoonlijk tintje goed.

6. Producten voor je webshop

En onthoud: begin klein, aanvullen kan altijd nog. De hierna krijg je mijn stappenplan voor je webshop en producten.

Maak een overzicht van de producten die je wilt verkopen. Verdeel ze onder in categorieën (bijvoorbeeld broek, t-shirt, jurk). Noteer per product de productnaam, prijs, beschrijving en maak een foto. Gebruik je webshop van Mijndomein? Maak dan eenvoudig foto’s met je smartphone. Uploaden naar je shop via onze app doe je in een paar klikken.

7. Hoe gaan klanten betalen?

Als iemand je product bestelt, hoe kan hij of zij dan betalen? We hebben een heleboel betaalmethoden beschikbaar in webshop van Mijndomein. Onze klanten kiezen vaak voor Mollie omdat ze daarmee ook iDeal kunnen instellen. Meld je alvast aan bij Mollie zodat je straks met een paar klikken de betaalmethodes instelt voor je webshop.

8. Verzenden en afhalen niet vergeten

Hoe regel je de verzending? Is afhalen mogelijk? En verzenden? Bepaal of je bijvoorbeeld via PostNL wilt verzenden. En kies je voor gratis verzending voor de klant, een vast bedrag of bijvoorbeeld per gewicht? Zoek ook uit hoe snel je bestellingen verwerkt en in welk gebied je wilt verzenden.

Met deze checks zet jij de eerste stappen naar je website of webshop. Nu alles erin stoppen en dan live!

Foto door Yan Krukov via Pexels.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht