Check de afzender van je contactformulier

Tabitha 6 januari 2017

Heb je een contactformulier op je website, zorg er dan voor dat het e-mailadres van degene die het formulier invult, niet als afzender van je contactformulier staat vermeld. Dat is namelijk een walhalla voor spamrobots.

Als je een e-mail verstuurt met een e-mailadres dat niet van jou is, dan komt de e-mail niet aan. Spamrobots maken daar graag misbruik van en dat is storend. Het is ook niet volgens de regels om het e-mailadres van iemand anders te gebruiken. Reden genoeg om het aan te passen.

Afzender aanpassen

Je kunt de afzender van een bericht vanuit het contactformulier veranderen door de configuratie van je website aan te passen. Om risico’s te voorkomen, kun je het beste jouw eigen domeinnaam (dus @jouwdomeinnaam.extensie) gebruiken. Heb je geen e-mail via Mijndomein? Geef dan aan welke e-mailservers mogen versturen namens jouw domein. Dat kan je doen door je SPF-record goed in te stellen in je DNS.

Voorkom spam met reCAPTCHA

Pas je toch je contactformulier al aan, check dan ook even of je contactformulier goed beschermd is tegen spamrobots. Misbruik kan je voorkomen door een onzichtbare reCAPTCHA aan je contactformulier toe te voegen. 

Helpdesk

Lees je meer over het contactformulier in WordPress of de e-mailinstellingen in Joomla in de Mijndomein Helpdesk www.helpdesk.nl.

0 0 votes
Artikel waarderingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Pagé
29 juni 2020 13:15

Beste Tabitha,
 
Ik heb een vraag over domeinnamen. Wij hebben nu bij jullie een domeinnaam: gezondheidscentrumdekruitmolen.nl. en een website in WordPress.Nu wil men dit veranderen in gezondheidspleinkruitmolen.nl. Mijn vraag is kunnen jullie dit domeinnaam veranderen (aanvragen) en de wordpress database overzetten naar het nieuwe domein?
 
Met vriendelijke groet,
P. M. Pagé, ICT kinderfysiotherapiemiddelburg.
0651879140
p.page@kinderfysiomiddelburg.nl

Wilco Buter
29 juli 2020 18:00

Goedendag.
Ik heb een vraag waarom is de website van http://www.radiodeblauweengel.nl niet online het zou 48 uur duren maar het duurt erg lang hij staat al ruim een maand geregistreerd bij jullie maar is niet online er wordt wel voor betaald.

Zouden jullie vaart willen maken om de website online te zetten.

Met vriendelijke groet Wilco Buter en Walter Kok oprichters van
http://www.radiodeblauweengel.nl

Rosalie
25 september 2020 16:17

Ik heb een vraag voor de helpdesk, maar jullie telefoonnummer is een bandje, jullie chat is uit en ik kan geen contactformulier vinden. Graag CONTACT!Uitgelicht

6
0
Would love your thoughts, please comment.x