Maak uw eigen website met Elementor

Victoria 3 februari 2023

Nu er wereldwijd elke dag nieuwe bedrijven opduiken, is het aantal websites op het internet groter dan ooit tevoren. En daar is een goede reden voor. Want het maken en beheren van een goed functionerende en visueel aantrekkelijke website is vandaag de dag absoluut essentieel voor bedrijven. Uw bedrijfswebsite is immers de plek waar klanten toegang krijgen tot informatie over uw producten of de diensten die uw bedrijf aanbiedt, het verhaal van uw merk en zelfs uw bedrijfscultuur.

Lees meer over Websitemaker

De eerste stap is het kiezen van de juiste domeinnaam. U moet een domeinnaam kiezen die de wereld in één oogopslag vertelt wat uw website te bieden heeft. Een .Store-domeinextensie is bijvoorbeeld zeer geschikt voor alle e-commercewebsites. Zo is ook een .Tech- domeinextensie perfect voor iemand in de technische industrie. Als u het eenvoudig wilt houden maar toch een betekenisvolle en merkbare domeinnaam wilt, zijn extensies als .Online en .Site de beste optie voor alleen ‘site’ die ‘online’ wil zijn. Bovendien bent u de verzadiging van de traditionele domeinextensies voor.
Toch kan het ontwerpen van een website vanaf de grond af moeilijk en tijdrovend zijn. Het wordt vooral zo wanneer ingewikkelde tools moeilijke codering en programmeerkennis vereisen.
Wanneer u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een website te maken zonder codering, is er gelukkig een tool zoals Elementor waarmee u uw zoektocht kunt eindigen.

In de rest van dit artikel leggen we uit waarom Elementor de perfecte keuze is voor het ontwerpen van websites, wat het kan, waarom u het zou moeten kiezen boven andere platforms, hoe u het installeert en er pagina’s mee maakt, en nog veel meer. Lees het artikel
dus zeker tot het einde door.

Elementor begrijpen

Elementor is een website-bouwplatform waarmee u in een paar klikken prachtige websites kunt maken. De tool is perfect voor kleine ondernemers, bloggers en iedereen die snel en gemakkelijk een website moet maken zonder al het gedoe van leren coderen of het inhuren van dure webdesignbureaus.
Behalve dat het een van de eenvoudigste drag-and-drop websitebouwers op de markt is, heeft Elementor ook een themabouwer, een popup-bouwer, marketingtools, een formulierbouwer en ondersteuning voor extra widgets en WooCommerce.
Nu u weet dat u uw website gemakkelijk kunt maken met Elementor, laten we eens kijken waarom Elementor uw go-to platform zou moeten zijn.

Waarom zou u voor Elementor kiezen?

Elementor heeft momenteel meer dan 2 miljoen actieve installaties over de hele wereld. Dit betekent dat het een tool is waar zowel gebruikers als ontwikkelaars vertrouwen in hebben.
Maar het gaat niet alleen om het winnen van een populariteitswedstrijd. Elementor bevat een groot aantal functies waarvoor – zoals we hierboven al zeiden – geen coderingskennis nodig is! U sleept gewoon elementen naar de pagina om de website van uw dromen te ontwerpen!
Hier zijn slechts enkele van de functies die u moeten helpen begrijpen waarom u Elementor zou moeten kiezen om uw website te maken:

1. Mobiele responsiviteit

Pagina’s gemaakt met Elementor zijn standaard responsief. Met andere woorden, deze pagina’s passen hun lay-out en formaat automatisch aan, afhankelijk van het apparaat waarop ze worden bekeken. Uiteindelijk betekent dit dat u simpelweg één structuur maakt, en dat elke gebruiker een verbluffende kijkervaring heeft, ongeacht op welk apparaat hij uw website bekijkt. Deze functie bespaart kostbare tijd in het creatieproces en elimineert het gedoe van het beheren en bijwerken van meerdere lay-outs.

2. Real-time bewerken

Nog een andere tijdbesparende functie van Elementor stelt u in staat om wijzigingen aan uw website in real time door te voeren. Zo hoeft u niet steeds heen en weer te schakelen tussen verschillende schermen of tabbladen. Dit maakt het veel gemakkelijker om snel en nauwkeurig pagina’s te ontwerpen zonder te wachten op herladen of om de paar minuten wijzigingen op te slaan.

3. Deskundig ontworpen sjablonen

Elementor heeft ook veel professioneel ontworpen paginasjablonen in zijn bibliotheek. U hoeft dus nooit vanaf nul te beginnen of het internet af te struinen naar dure sjablonen die niet kunnen worden aangepast. Het enige wat u hoeft te doen is een sjabloon kiezen dat het beste past bij de behoeften van uw website en het zoveel aanpassen als u wilt, op welke manier dan ook.

4. Widgets

Elementor is voorgeladen met widgets waarmee u nog meer elementen voor uw website kunt maken. Van contactformulieren tot pop-ups en integratie van sociale media, de widgets van Elementor kunnen het allemaal. Bovendien zijn al deze widgets – net als de rest van het platform – super eenvoudig aan te passen. Dit geeft u volledige creatieve vrijheid wanneer u uw website gaat maken met Elementor.

Elementor installeren en gebruiken

Het installeren van Elementor is eenvoudig en vereist dat u een paar eenvoudige stappen volgt.
We hebben de stappen hier uiteengezet, zodat u ze niet elders hoeft te zoeken!
Stap 1: Log in op uw WordPress Dashboard. Ga naar Plugins – Nieuwe toevoegen – Zoek -“Elementor”-  Nu installeren & activeren.
Stap 2: U zou nu een tabblad “Elementor” moeten zien in het linker zijbalkmenu van
WordPress. Klik op dit tabblad, en u bevindt zich in de editor.
Stap 3: Als u eenmaal in het editor-gedeelte van Elementor bent, kunt u op verschillende
manieren pagina’s maken.
A) Begin vanaf nul – voeg handmatig secties, rijen en kolommen toe door ze naar het canvas te
slepen.
B) Gebruik voorgebouwde sjablonen – kies een sjabloon uit de bibliotheek, en pas het aan
volgens uw behoeften.
C) Dupliceer bestaande pagina's – kopieer elke bestaande pagina, en breng vervolgens de
nodige aanpassingen aan.
Welke methode u ook kiest, u blijft de vrijheid houden om elk element op de pagina aan te
passen! Als u klaar bent met het ontwerpen van uw pagina, klikt u gewoon op "Publiceren" in de rechterbovenhoek van het scherm, en uw werk is gedaan! Uw nieuwe pagina staat nu live op
uw site!

Nu heeft u uzelf vertrouwd gemaakt met een platform, elk element dat u nodig had aangepast
en uw website gebouwd met Elementor. Maar voordat u uw website openstelt voor het publiek,
moet u nog één ding overwegen.
Wie gaat uw website hosten?
U wilt immers niet dat al uw inspanningen verloren gaan omdat uw hostingpartner te kampen
heeft met downtimes, hun laadtijden niet optimaal zijn of ze niet in de buurt zijn om te helpen
wanneer u ze nodig hebt.

Daarom raden wij u aan uw website bij Mijndomein te hosten.
Want als u bij Mijndomein host, krijt u:
Snelle prestaties: Mijndomein servers bieden snelle laadtijden waardoor bezoekers niet
gefrustreerd raken door het wachten op traag ladende pagina’s.
Betrouwbaarheid en veiligheid: Mijndomein servers zijn zeer betrouwbaar. Dat wil zeggen, ze
gaan zelden offline. En hun beveiligingsfuncties houden de louche elementen van het internet
weg van uw website.
24/7 Technische ondersteuning: Als er iets mis zou gaan met de website, staat het
technische ondersteuningsteam van Mijndomein de klok rond voor u klaar om u te helpen
eventuele problemen met uw websitehosting op te lossen.

Samengevat:

Elementor is een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een eenvoudige manier om een website te ontwerpen zonder te leren coderen of dure ontwikkelaars in te huren. De gebruiksvriendelijke interface maakt het zelfs voor beginners gemakkelijk, terwijl de krachtige functies ervaren webdesigners de tools geven die ze nodig hebben om gemakkelijk verbluffende websites te maken. Elementor geeft u volledige controle over uw website met slechts een minimale inspanning.
Met zijn drag-and-drop interface, honderden deskundig ontworpen sjablonen, mobiele responsiviteit en volledig aanpasbare widgets is het ontwerpen van verbluffende websites nog nooit zo eenvoudig geweest! Voeg daarbij de betrouwbaarheid van de hosting diensten van MijnDomein, en u krijgt een website die bezoekers laat genieten van snel ladende pagina’s met top-notch beveiliging voor volledige gemoedsrust. Begin dus vandaag nog met het maken van uw droomwebsite met Elementor en Mijndomein.

Afbeeldingen: Unsplash
Victoria

Victoria is Marketeer bij Mijndomein en in SEO Point. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Victoria houdt van technologie en slimme apparaten die ons leven gemakkelijker maken.Uitgelicht