Dit is nieuw in de Websitemaker editor

Danny 26 september 2018

Met Websitemaker bouw je snel en makkelijk een website. Je ziet direct hoe het eruit ziet en met schuiven en klikken bewerk je alles wat je wilt. We vinden het belangrijk dat jouw website up-to-date blijft. Daarom verbeteren we constant. Ik praat je er graag over bij.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Websitemaker met de leukste nieuwe opties die toegevoegd zijn. De vorige update ging onder meer over de nieuwe mobiele editor. De volgende update over de nieuwe afbeeldingseditor met filters en stickers.

Op veler verzoek: de accordion widget

Handig voor veelgestelde vragen, opsommingen en meer informatie: met de accordion widget kun je hiervoor een uitschuifmenu gebruiken en houd je jouw website overzichtelijk. Zoek hem op bij de widgets in het linkermenu en schuif hem naar de plek op je website waar je hem wilt gebruiken.

Accordion widget in Websitemaker

Ook nieuw is de audio widget. Plaats een link van SoundCloud of Mixcloud in de widget om hem te gebruiken. Een slimme manier om bijvoorbeeld muziek en podcasts op je website te plaatsen.

Meer mogelijkheden met nieuwe lettertypes

We hebben 21 nieuwe fonts toegevoegd in Websitemaker. Maak je website zo persoonlijk mogelijk en kies jouw favoriete lettertype. Deze nieuwe opties laden allemaal snel en zien er goed uit. 

Nieuwe opties mobiele editor

Je kunt je Websitemaker website niet alleen op de laptop of desktop maken. Ook onderweg met je smartphone of lekker op de bank met een tablet kan je jouw website aanpassen. Dit is nieuw in de mobiele editor:

  1. Snel je sitestatistieken bekijken per pagina op je website. Klik rechtsonder in het menu op ‘Statistieken’ om te zien hoeveel bezoekers en paginaweergaven je krijgt.
  2. Heb je een restaurant en gebruik je de widget voor het restaurantmenu? Dan kun je nu eenvoudig de prijzen en afbeeldingen aanpassen. Schuif naar links om een menu-item die je niet meer gebruikt te verwijderen.

Schaduwen aanpassen hoe jij wilt

Breng de elementen op je website meer tot leven met de nieuwe opties voor schaduwen. Geef al je buttons, afbeeldingen, popups de opmaak die jij wilt. Dat doe je door op het element bij ontwerp ‘schaduw’ aan te vinken. Je kunt dan zelf kiezen welke kleur de schaduw krijgt en waar hij te zien is. 

Nieuwe secties voor contact en foto’s

Secties voor fotogalerijen waren er nog niet, tot nu toe dan. Je vindt een boel nieuwe secties in deze categorie. Vul je website ook aan met nieuwe secties voor contact en voor tekst en afbeelding.

Galerij sectie in Websitemaker2
Galerij sectie in Websitemaker3

Galerij sectie in Websitemaker1

Een nieuwe categorie voor secties: galerij

Contact sectie in Websitemaker1

Contact sectie in Websitemaker2

Voorbeelden van de nieuwe contact secties

Tekst en afbeelding sectie in Websitemaker1

Voorbeelden van de nieuwe tekst en afbeelding secties

Nieuwe templates

Regelmatig voegen we nieuwe moderne templates toe voor nieuwe klanten of mensen die hun website opnieuw willen maken. Dit keer hebben we templates gemaakt voor een tattooshop, wijnhuis (onepage), kerk, muzikant en personal coach. Voor mensen die hun website zoveel mogelijk zelf willen vormgeven, is er een nieuw blanco template met een hamburgermenu die ook voor een desktopwebsite geschikt is.

Websitemaker nieuwe templates

0 0 votes
ArtikelbeoordelingDanny

Danny is als medewerker Customer Care verantwoordelijk voor de ondersteuning van klanten. Zijn specialisaties zijn de Websitemaker, Webwinkel en CMS'en zoals Wordpress & Joomla. Ook in zijn vrije tijd is hij meestal bezig met het maken van websites.

Subscribe
Abonneren op
guest
9 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
wietse
wietse
7 januari 2020 14:03

kan ik ook zelf lettertypen toevoegen?

Tabitha
Beheerder
7 januari 2020 15:42
Reply to  wietse

Hoi Wietse, dat kan helaas niet maar er zitten al heel veel lettertypen in Websitemaker. Zit er niets tussen wat bij jou past? Groet, Tabitha

Roos
Roos
18 mei 2020 00:25
Reply to  Tabitha

Hi Tabitha, ik heb hetzelfde probleem als Wietse. Ik gebruik een nogal out-of-the-box lettertype voor mijn logo en headers. Valt hier iets aan te fixen?

Tabitha
Beheerder
18 mei 2020 09:10
Reply to  Roos

Hoi Roos, er zitten tientallen lettertypes in Websitemaker die het meest gebruikt worden op internet. De meeste mensen kunnen hier dus mee uit de voeten. Websitemaker is een makkelijk systeem om mee te werken, maar dat betekent ook dat je speelruimte soms iets minder ruim is. Misschien kun je iets kiezen wat lijkt op jouw lettertype? Groet, Tabitha

Sien
Sien
1 februari 2021 12:51
Reply to  Tabitha

Heel erg jammer dat je niet je niet de font van je logo erin kan verwerken

Tabitha
Beheerder
2 februari 2021 09:31
Reply to  Sien

Hi Sien, dat is natuurlijk afhankelijk van het font van je logo. Veel bedrijven kiezen voor 2 lettertypes. 1 voor logo en vormgeving, en 1 die erop lijkt maar wel goed te lezen is op een website. Is dat een idee? Websitemaker heeft de meeste goede website-lettertypen beschikbaar die dus ook goed leesbaar zijn. Misschien zit er eentje tussen die lijkt op je logo? Tabitha

Marcel
Marcel
13 maart 2021 14:42

Hoe start ik volledig overnieuw met de websitemaker?
Ik heb mijn website volledig verknalt, oeps

Tabitha
Beheerder
15 maart 2021 09:49
Reply to  Marcel

Hoi Marcel,

ai ja dat kan gebeuren. Opnieuw beginnen doe je in een paar klikken. Uit mijn hoofd eerst rechtsboven op het huisje en dan de opties naast je website aanklikken. Kijk op onze Helpdesk hoe dat precies werkt. Klik op de categorie waar jouw vraag over gaat (Websitemaker). Je ziet een aantal onderwerpen in blokken verschijnen. Klik op een onderwerp en de beschikbare handleidingen verschijnen. 

Kom je er niet uit met een handleiding? Elke handleiding bevat onderaan een contactlink. Je komt zo gelijk in contact met de juiste specialisten.

Succes! TabithaUitgelicht

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x