Dit is nieuw in de Websitemaker editor

Danny 26 september 2018

Met Websitemaker bouw je snel en makkelijk een website. Je ziet direct hoe het eruit ziet en met schuiven en klikken bewerk je alles wat je wilt. We vinden het belangrijk dat jouw website up-to-date blijft. Daarom verbeteren we constant. Ik praat je er graag over bij.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Websitemaker met de leukste nieuwe opties die toegevoegd zijn. De vorige update ging onder meer over de nieuwe mobiele editor. De volgende update over de nieuwe afbeeldingseditor met filters en stickers.

Op veler verzoek: de accordion widget

Handig voor veelgestelde vragen, opsommingen en meer informatie: met de accordion widget kun je hiervoor een uitschuifmenu gebruiken en houd je jouw website overzichtelijk. Zoek hem op bij de widgets in het linkermenu en schuif hem naar de plek op je website waar je hem wilt gebruiken.

Accordion widget in Websitemaker

Ook nieuw is de audio widget. Plaats een link van SoundCloud of Mixcloud in de widget om hem te gebruiken. Een slimme manier om bijvoorbeeld muziek en podcasts op je website te plaatsen.

Meer mogelijkheden met nieuwe lettertypes

We hebben 21 nieuwe fonts toegevoegd in Websitemaker. Maak je website zo persoonlijk mogelijk en kies jouw favoriete lettertype. Deze nieuwe opties laden allemaal snel en zien er goed uit. 

Nieuwe opties mobiele editor

Je kunt je Websitemaker website niet alleen op de laptop of desktop maken. Ook onderweg met je smartphone of lekker op de bank met een tablet kan je jouw website aanpassen. Dit is nieuw in de mobiele editor:

  1. Snel je sitestatistieken bekijken per pagina op je website. Klik rechtsonder in het menu op ‘Statistieken’ om te zien hoeveel bezoekers en paginaweergaven je krijgt.
  2. Heb je een restaurant en gebruik je de widget voor het restaurantmenu? Dan kun je nu eenvoudig de prijzen en afbeeldingen aanpassen. Schuif naar links om een menu-item die je niet meer gebruikt te verwijderen.

Schaduwen aanpassen hoe jij wilt

Breng de elementen op je website meer tot leven met de nieuwe opties voor schaduwen. Geef al je buttons, afbeeldingen, popups de opmaak die jij wilt. Dat doe je door op het element bij ontwerp ‘schaduw’ aan te vinken. Je kunt dan zelf kiezen welke kleur de schaduw krijgt en waar hij te zien is. 

Nieuwe secties voor contact en foto’s

Secties voor fotogalerijen waren er nog niet, tot nu toe dan. Je vindt een boel nieuwe secties in deze categorie. Vul je website ook aan met nieuwe secties voor contact en voor tekst en afbeelding.

Galerij sectie in Websitemaker2
Galerij sectie in Websitemaker3

Galerij sectie in Websitemaker1

Een nieuwe categorie voor secties: galerij

Contact sectie in Websitemaker1

Contact sectie in Websitemaker2

Voorbeelden van de nieuwe contact secties

Tekst en afbeelding sectie in Websitemaker1

Voorbeelden van de nieuwe tekst en afbeelding secties

Nieuwe templates

Regelmatig voegen we nieuwe moderne templates toe voor nieuwe klanten of mensen die hun website opnieuw willen maken. Dit keer hebben we templates gemaakt voor een tattooshop, wijnhuis (onepage), kerk, muzikant en personal coach. Voor mensen die hun website zoveel mogelijk zelf willen vormgeven, is er een nieuw blanco template met een hamburgermenu die ook voor een desktopwebsite geschikt is.

Websitemaker nieuwe templates
Danny

Danny is als medewerker Customer Care verantwoordelijk voor de ondersteuning van klanten. Zijn specialisaties zijn de Websitemaker, Webwinkel en CMS'en zoals Wordpress & Joomla. Ook in zijn vrije tijd is hij meestal bezig met het maken van websites.Uitgelicht