Websitemaker heeft nu ook een uitvouwbaar menu in desktopversie

Tabitha 11 april 2018

De Mijndomein Websitemaker is een CMS-systeem zoals WordPress maar dan net nog wat makkelijker te bewerken. Bij het opmaken van je website zie je namelijk direct wat je aanpast. Een handig systeem dat meegaat met de tijd. De makers van Websitemaker voegen namelijk regelmatig iets toe. Hier lees je een overzicht van afgelopen periode. Bijvoorbeeld een uitvouwbaar menu in de desktopversie van je website en nieuwe secties en sjablonen.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Websitemaker met de leukste nieuwe opties die toegevoegd zijn. De vorige update ging onder meer over de eenvoudige nieuwe tableteditor en in de volgende update lees je hoe je overal je website kunt bewerken en welke privacy-opties Websitemaker heeft.

Nieuw: uitvouwbaar menu voor desktopversie

Een uitvouwbaar menu op de desktop: handig als je wat rust wilt op je website of een afbeelding wilt laten uitspringen. Met alleen een hamburgermenuutje (3 streepjes onder elkaar, je ziet het vaak in websites op je smartphone) in de hoek leidt veel minder af. Voor zo’n uitvouwbaar menu hebben we nu 8 verschillende opties toegevoegd. Zo maak je jouw website helemaal hoe je hem zelf wilt hebben.

Een uitvouwbaar menu maak je aan door in Websitemaker naar ontwerp te gaan, dan lay-out site en kies bij desktopversie voor een uitvouwbaar menu (optie 3 waarschijnlijk). Als het uitvouwbare menu in je website te zien is, klik er dan op. Je kunt nu kiezen welke van de 8 opties je wilt gebruiken voor je uitvouwbare menu.

Niet klikbare map in menu

Soms heb je nogal wat pagina’s op je website en die kunnen niet allemaal in het menu. Daarom gebruiken we van submenu’s zoals in het voorbeeld hieronder met ‘meer’ waar ‘over’ en ‘contact’ onder hangen. Websitemaker werkt zo dan je een pagina aanmaakt en die komt direct in het menu te staan. Submenu’s maak je aan door een pagina onder een andere te schuiven. Het nadeel was tot nu toe dat je dan aan zo’n kopje als ‘meer’ ook een pagina moest hangen. Maar dat is nu niet meer nodig. Maak je een nieuwe pagina aan met ‘map’, dan verschijnt hij wel in het menu maar kun je er niet op klikken. Handig!

Nieuwe sectie: voettekst

De voettekst of footer vind je helemaal onderaan een website. Vaak staan hierin links naar de pagina’s die een website bevat, contactgegevens en links naar sociale media. De voettekst stel je 1 keer in en is daarna te zien onder elke pagina van je website. Net als de koptekst helemaal bovenin met het menu van je website. We hebben 7 nieuwe vooraf opgemaakte opties toegevoegd voor de voettekst in de sectiemodus van Websitemaker. Naast secties voor je teampagina, over ons en contact kan je nu dus ook je voettekst eenvoudig in je website plaatsen.

Nieuw sjabloon: werkplek

Ook dit kwartaal hebben we een nieuw template gemaakt die je kunt gebruiken als je voor het eerst je website bouwt.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht