puntHolland is een 1 aprilgrap: .nl nog lang niet vol

Tabitha 1 april 2018

Ja, het klopt, puntHolland is een 1 aprilgrap. We kunnen helaas niet zomaar een nieuwe domeinextensie lanceren. En de .nl-domeinnamen zijn nog lang niet op gelukkig.

De reacties op deze 1 aprilgrap met Kim Holland liepen soms wat uiteen, maar de meeste waren erg enthousiast. We wilden domeinnamen op de kaart zetten en met artikelen op onder meer rtlboulevard.nl, Emerce en RTL’s 5 uur live hebben we heel wat aandacht gekregen. Mensen dachten al volop na over welke .holland domeinnaam zij wilden hebben. Zelfs op plekken waar ze twijfelden of het een grap was, ging het los. Voor ons is de stunt geslaagd. En zeg nou eerlijk, hoe leuk zou het zijn als er wel een .holland zou komen? Daarover straks meer.

.nl nog steeds megapopulair

In de aanloop van 1 april zeiden we dat .nl vol zit en dat .holland daarom komt. Maar eigenlijk is dat helemaal niet waar. Ja, er zijn al bijna 6 miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Het overgrote deel van domeinnamen die wij Hollanders registreren is nog altijd .nl. Maar puntHolland is een 1 aprilgrap. Want is het dan moeilijk om nog een goede domeinnaam te vinden? Met een beetje creativiteit zeker niet. Uit onderzoek van SIDN, de registry die verantwoordelijk is voor .nl, blijkt dat 80% van alle startende ondernemers nog steeds gewoon hun eerste keus domeinnaam registreren.

Bij het kiezen van een goede domeinnaam is het vooral belangrijk dat hij past bij jou en je website. Hij moet eenvoudig en logisch zijn en met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Denk bijvoorbeeld na of je een beschrijvende domeinnaam wilt hebben, zoals meubelwinkelnaarden.nl of kaasuitbrabant.nl. Of juist je naam of bedrijfsnaam zoals wij mijndomein.nl gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een combinatie zoals hoebinkschoenen.nl of snackbardefrikandel.nl. Kortom, genoeg keuze nog met .nl.

Hoe leuk zou het zijn als .holland toch kwam?

Op dit moment is het niet mogelijk om nieuwe domeinextensies te lanceren. De ICANN, de overkoepelende organisatie van alle domeinextensies, is nog niet duidelijk over een nieuwe ronde voor nieuwe inschrijvingen. Hopelijk wordt dat 2019 of 2020. PuntHolland was bedoeld als grap, maar na de lancering bleek het heel populair te zijn. Daarom gaan we wel serieus kijken of Mijndomein puntHolland echt kan lanceren. Dat hebben we ook voor puntFRL en dotAmsterdam gedaan, dus waarom niet?

Hoe meer mensen interesse hebben in een nieuwe .holland domeinextensie, hoe sterker we staan. Hoe groter dus ook de kans dat hij er over een tijdje echt komt. Daarom blijft onze website mijndomein.nl/holland online en kan je je blijven inschrijven om op de hoogte te blijven. Want, zoals Kim zegt: “Als we er samen voor gaan, hebben we puntHolland staan”.

0 0 votes
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Uitgelicht

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x