De voordelen van een .holland domeinextensie

Tabitha 29 maart 2018

Mijndomein kondigde vorige week aan met een nieuwe Nederlandse domeinextensie te zullen komen. Jouw domeinnaam hoeft dan straks niet standaard meer te eindigen op .nl, want .holland is het alternatief. Maar waarom zou je eigenlijk voor zo’n nieuwe .holland domeinextensie moeten kiezen?

Je krijgt (weer) de vrije hand

Bij de introductie van een nieuwe domeinextensie heb je (weer) alle vrijheid om een domeinnaam te registreren die jij het liefste hebben wilt. Tenzij iemand anders net voor jou deze naam heeft geclaimd natuurlijk. En juist dát wordt een steeds groter probleem voor .nl, omdat er al miljoenen domeinnamen zijn geregistreerd met deze extensie. De nieuwe .holland domeinextensie geeft jou dus straks weer alle ruimte om je eigen naam, de naam van je bedrijf of typisch hollandse dingen te registreren. Henk.holland, bouwbedrijfdevries.holland of bitterballen.holland, het kan allemaal. Of pak je het nog net even creatiever aan en verwerk je de nieuwe extensie in de naam? Ikhouvan.holland is daar een mooi voorbeeld van.

Val je uit de toon?

Nu hoor ik je denken: “leuk, al die nieuwe mogelijkheden, maar een domeinnaam die eindigt op .holland is toch helemaal niet logisch?” Het gros van de domeinnamen in Nederland eindigt nog altijd op .nl inderdaad. Je kunt je dus afvragen of mensen .holland meteen zullen koppelen aan een webadres. Ik denk dat het vooral een kwestie van tijd is, een website met een domeinnaam die eindigt op .amsterdam wordt tegenwoordig immers ook prima gevonden. En opvallen is daarentegen óók belangrijk, dat doe je zeker met een .holland domeinextensie.

Je komt overal

Laten we eerlijk zijn, Holland is misschien wel bekender dan The Netherlands. En met een domeinnaam kun je heel goed laten zien waar je vandaan komt. Dat kan niet alleen handig zijn voor Nederlanders in Nederland, maar ook waardevol voor toeristen die in Nederland op vakantie komen. Keukenhof.holland laat met een domeinnaam als deze bijvoorbeeld zien dat de Keukenhof in de provincie (zuid) Holland ligt en net zo goed in Holland als land. En ook met biketours.holland voor een gids in Amsterdam of tulips.holland voor een internationale groothandelaar in tulpen laat je duidelijk zien dat je typisch Hollands bent, met een internationaal tintje.

Zoek en je vindt me met de Holland domeinextensie

Hoe je ook zoekt, met .holland ben je goed te vinden. Zoals ik net uitlegde zien mensen meteen dat je (typisch) Hollands bent. Maar ook zoekmachines als Google houden van de nieuwe domeinextensie .holland, want het duidelijk aangeven van locaties wordt steeds belangrijker om online goed gevonden te worden. Naast een hoop andere factoren kan je domeinextensie dus ook meespelen in jouw vindbaarheid in zoekmachines.


Ben je nieuwsgierig geworden naar .holland? Leuk, dan houden we je graag op de hoogte van de ontwikkelingen en de start van de voorregistratie begin april. Laat je mailadres achter via mijndomein.nl/holland.

De puntHolland-lancering was een 1 aprilgrap. Helaas is nu namelijk nog niet mogelijk om een nieuwe domeinextensie te lanceren. We willen iedereen bedanken die zo enthousiast heeft gereageerd. En zeg nu eerlijk… hoe leuk zou het zijn als er wel een .holland zou komen?

0 0 votes
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Uitgelicht

0
Would love your thoughts, please comment.x