Google kalender widget nu ook in Websitemaker

Tabitha 2 juli 2019

Je activiteiten laten zien op je website zonder extra werk, handig toch? Dat kan nu met de nieuwe Google kalender widget van Websitemaker. In deze blog lees je ook een paar andere slimme tips en trucs om eenvoudig te werken met Websitemaker.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Mijndomeins Websitemaker met de meest handige nieuwe opties. De vorige update ging onder meer over de nieuwe aftelwidget.

Google kalender widget

Houd bezoekers van je site up-to-date en betrokken met de gloednieuwe Google kalender widget. Het is een leuke manier om de aankomende evenementen, workshops, seminars en meer te laten zien. De widget koppel je eenvoudig aan een openbare Google-kalender. De agenda ziet er mooi uit op mobiel, wat erg belangrijk is als je bedenkt hoeveel mensen agenda’s en planningen onderweg controleren.

Voeg een Google kalender toe aan je Websitemaker website.

Kalenders zijn een perfecte aanvulling op zoveel soorten sites, bijvoorbeeld:

 1. Entertainmentlocaties: toeristische attracties, dierentuinen, concertzalen en kunsttentoonstellingen – door een kalender toe te voegen aan je website, kunnen bezoekers in 1 oogopslag de aankomende evenementen zien.
 2. Scholen: help studenten, opvoeders en ouders door de schoolkalender rechtstreeks op de schoolsite te plaatsen. Het is een geweldige stimulans voor bezoekers om een ​​bladwijzer voor de site te maken.
 3. Non-profitorganisaties: een kalender gebruiken om fondsenwervers, speciale evenementen weer te geven en te promoten.
 4. Sportscholen en gemeenschapscentra: post aankomende klassen in 1 overzicht. Voeg direct een contactformulier toe zodat bezoekers zich kunnen aanmelden voor een les.
 5. Restaurants: post dagelijkse en wekelijkse specials, vakantiemaaltijden en meer. Voeg een OpenTable-widget op dezelfde pagina toe, zodat bezoekers eenvoudig kunnen reserveren.

De Google kalender widget aanpassen

Alle inhoud voor de Google kalender widget komt uit de Google agenda die jij selecteert, dus dat is waar je naartoe gaat om afspraken in te stellen. Lees dit voor meer informatie over het instellen van een openbare Google agenda.

Wat de stijl van de kalender betreft, hij is volledig op maat gemaakt voor Websitemaker. Je kunt de kleur, het lettertype en de stijl instellen voor de maand en dagen van de week. Wanneer gebruikers op een specifieke dag klikken, zien ze een pop-up met evenementen met alle geplande evenementen voor die dag.

Kies voor een bredere desktopwebsite

Je kunt nu de breedte van je desktopsite instellen op 1200 pixels, een stijging ten opzichte van de standaard 960 pixels. Leuk als je jouw website net anders wilt opmaken. Deze nieuwe optie geeft je meer ruimte om bijvoorbeeld te ontwerpen en kolommen toe te voegen.

Ontwerptip: gebruik een bredere desktopversie.

De breedte van je desktopwebsite aanpassen

Om de sitebreedte op desktop uit te breiden, ga je in het linkermenu naar Ontwerp > Lay-out site > selecteer bij Desktopbreedte 1200 in de keuzelijst. Deze wijziging heeft geen effect op de tablet- of mobiele versies van je website.

Favicon nu ook mobiel in de Google zoekresultaten

Google laat nu favicons zien bij zoekresultaten op je smartphone. Dit maakt ze waardevoller dan ooit. Favicons zijn kleine pictogrammen die naast de paginatitel op het browsertabblad verschijnen en waarmee bezoekers in een oogopslag zien op welke website ze zitten. Als gebruikers meerdere open tabbladen hebben (en wie doet dat eigenlijk niet?), helpen favicons hen het tabblad dat ze zoeken snel te vinden.

Gebruik een favicon zodat bezoekers je website herkennen.

Tot nu toe waren favicons alleen zichtbaar op desktop. Nu heeft Google ze ook toegevoegd aan hun organische mobiele zoekpagina’s. Hierdoor is jouw website voor mobiele gebruikers herkenbaarder.

Een favicon instellen

Stel je favicon in via het linkermenu. Klik op Instellingen en upload een afbeelding in het gedeelte Favicon. Een paar favicon-tips:

 1. Sitefavicons moeten visuele representaties van het merk van een website zijn. In de meeste gevallen is een bedrijfslogo perfect.
 2. Als het logo te gecompliceerd is, vereenvoudig dit dan voor de favicon. Mijndomein gebruikt bijvoorbeeld alleen de “donut” die normaal voor de tekst in ons logo staat.
 3. Als je besluit iets te gebruiken dat niet is gerelateerd aan het merk, gebruik dan een vorm of stijl die opvalt in de Google zoekresultaten.
 4. Maak de favicon in de juiste maat: 32px bij 32px.

Werk sneller met ctrl+K

Op zoek naar iets in de Websitemaker editor en kan je het niet zo snel vinden? Of wil je gewoon sneller werken? Gebruik dan de nieuwe en handige tool Snelle toegang. Open Snelle toegang vanuit de bovenste balk of door CTRL + K / ⌘ + K in te toetsen. Typ je vraag in de zoekbalk om snel toegang te krijgen tot een van de editor-elementen zoals een widget of de hierboven genoemde favicon.

Werk sneller in Websitemaker met ctrl+K

Nieuw sjabloon: academie

Het nieuwste sjabloon in Websitemaker is de rijke, academische sjabloon met meerdere pagina’s, gericht op hogescholen, universiteiten en andere scholen. Het sjabloon bevat 15 pagina’s, elk met een ander ontwerp, ontworpen voor het overbrengen van veel informatie en veel afbeeldingen.

Nieuw Websitemaker sjabloon voor scholen.

De mobiele versie van deze website is bijzonder opvallend en is ontworpen met aandacht voor de manier waarop bezoekers op mobiele apparaten de site ervaren. Een paar hoogtepunten:

 1. Google kalenderwidget: betrek bezoekers en houd ze op de hoogte door geplande evenementen en activiteiten weer te geven.
 2. Dubbele navigatiebalk: hiermee heb je voldoende ruimte voor het weergeven van pagina’s.
 3. Een blog: dit is ideaal om bezoekers te interesseren voor regelmatige updates over het studentenleven.
 4. Accordeon widgets, voor maximaal gebruik van de ruimte: cursusprogramma’s worden in naast elkaar geplaatste accordeon widgets in twee kolommen van de binnenste rij gerangschikt.

Benieuwd hoe de nieuwe opties eruit zien op jouw website? Ga gauw naar de Websitemaker editor via Mijn account. Heb je nog geen Websitemaker website? Kijk dan hier eens.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht