Hoe vind je de beste webhosting?

Laura 30 juni 2022

Er zijn veel verschillende hostingbedrijven op de markt. Hoe vind je de beste webhosting voor jou en jouw website?

Om erachter te komen welk hostingbedrijf of welk hostingpakket het beste aansluit bij jouw wensen is het belangrijk om webhosting te vergelijken. Hiervoor is het belangrijk om te weten wat je precies wilt doen met jouw domeinnaam en website. Wil je alleen een digitaal visitekaartje zodat jouw telefoonnummer of locatie goed te vinden is door jouw klanten. Of wil je liever een webshop waarop je jouw producten of diensten direct aan jouw klanten kunt aanbieden. In dit artikel bekijken we de vijf grootste hostingbedrijven van Nederland om te belichten wat ze als hosting aanbieden, zodat jij beter kunt kiezen welke webhosting het beste bij jou en jouw website past.

Mijndomein

Bij Mijndomein vind je drie verschillende hostingpakketten. Je kunt kiezen voor Webhosting Start, Webhosting Plus of Managed WordPress. De pakketten zijn onder andere afwisselend in opslagruimte, hoeveelheid databases en aantal mailboxen. Alle hostingpakketten van Mijndomein bieden onbeperkt dataverkeer, een gratis SSL-certificaat, Plesk websitebeheer en een gratis maandelijkse malware scan. Laten we de hostingpakketten eens vergelijken.

Webhosting Start is het goedkoopste pakket van Mijndomein en is ideaal voor een eenvoudige website van een paar pagina’s. In dit pakket vind je 1 GB aan opslagruimte, 1 Database, kun je 3 Mailboxen gebruiken en is er 2 GB aan opslagruimte beschikbaar voor e-mails.

Webhosting Plus bied je meer mogelijkheden voor een uitgebreidere website of webshop. Er is namelijk 20 GB aan opslagruimte beschikbaar voor jouw website, je kunt 10 Databases gebruiken, een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken en er is 5 GB aan e-mail opslagruimte. Daarbij wordt in dit pakket een WordPress Toolkit aangeboden en kun je gratis gebruik maken van de WordPress Installer. Heb je hulp nodig bij het op starten met dit hostingpakket, dan kun je gratis gebruik maken van de Opstarthulp.

Als grootste pakket wordt door Mijndomein Managed WordPress aangeboden. Met dit hostingpakket kun je 50 GB opslagruimte gebruiken voor jouw website, zijn er 25 Databases om gebruik van te maken, mag je een onbeperkt aantal mailboxen aanmaken en is er 5 GB e-mail opslagruimte voor jou beschikbaar. Daarnaast is er een WordPress Toolkit voor je beschikbaar inclusief installatie, worden automatisch alle plug-ins en updates voor je uitgevoerd en kun je gratis gebruik maken van de ‘Maak Mijn Website’-dienst.

YourHosting.nl

YourHosting.nl heeft 3 verschillende hostingpakketten; Start, Plus en Max. Bij alle hostingpakketten kun je met één klik een CMS installeren zoals WordPress of Joomla en kun je zelf gratis een SSL installeren op jouw domeinnaam. Op alle hostingpakketten is onbeperkt dataverkeer naar jouw website mogelijk.

Het kleine hostingpakket Start is voldoende voor een kleine website of een blog. In dit pakket is ruimte om een aantal pagina’s te maken, een contactformulier en een regelmatige post van een blogartikel. In dit pakket heb je 25 GB schrijfruimte, kun je 50 e-mailadressen aanmaken, is er 5 GB aan opslagruimte beschikbaar voor e-mails en zijn er 5 MySQL databases voor jouw website.

Gebruik het hostingpakket Plus voor middelgrote websites of om een kleine webshop te maken. Jouw website kan gemaakt worden op 50 GB aan opslagruimte, je kunt 10 MySQL databases gebruiken, er kunnen maximaal 100 e-mailadressen aangemaakt worden en er is 10 GB aan opslagruimte voor e-mails beschikbaar.

Het grootste hostingpakket van YourHosting.nl is Max. Dit is tevens het snelste pakket. Er is 100 GB beschikbaar om jouw website op te hosten, er zijn 25 MySQL databases, je kunt 250 e-mailadressen aanmaken en de grootte van de mailbox is 15 GB. Dit pakket wordt aangeraden voor grote websites en webshops.

Mijn.Host

Het hostingbedrijf Mijn.Host heeft 4 verschillende hostingpakketten voor zijn klanten. Je kunt kiezen uit Starter, Basic, Advance en Ultimate. Alle hostingpakketten van Mijn.Host worden geleverd met een gratis SSL-certificaat en maken onbeperkt dataverkeer mogelijk.

Hostingpakket Starter heeft 5 GB beschikbare webruimte voor jouw website, je kunt 50 mailboxen aanmaken en er zijn 3 MySQL databases. Dit pakket gebruikt maximaal 2 GB RAM, hierdoor kunnen alleen kleine websites draaien op dit pakket.

Wil je meer performance en opslag? Dan kun je kiezen voor Basic. In dit hostingpakket krijg je 4 GB RAM, is er 10 GB opslagruimte beschikbaar, kun je 5 MySQL databases gebruiken en kunnen maximaal 100 mailboxen aangemaakt worden.

Het Advanced pakket gebruikt maximaal 8 GB RAM, biedt jou 50 GB opslagruimte voor jouw website, je kunt 25 MySQL databases gebruiken en maximaal 250 mailboxen aanmaken. Dit pakket wordt aangeraden wanneer je meerdere websites wilt hosten in één pakket.

Wanneer je kiest voor het Ultimate pakket dan heb je het grootste pakket van Mijn.Host. Dit pakket wordt geadviseerd als je extreme performance wilt op grote sites. Met dit pakket kun je gebruik maken van maximaal 16 GB RAM, is er 100 GB opslagruimte voor jouw website beschikbaar, je kunt 1.000 e-mailadressen aanmaken en gebruik maken van 50 MySQL databases.

Hostinger

Als we kijken op de website van Hostinger dan zien we dat zij 3 verschillende hostingpakketten aanbieden aan hun klanten. Alle pakketten van Hostinger bieden een gratis SSL-certificaat aan. Van klein naar groot heten de pakketten; Single Webhosting, Premium Webhosting en Business Webhosting.

Met het pakket Single Webhosting kun je 1 website online zetten. Je kunt hiervoor 30 GB opslagruimte gebruiken, je kunt 1 e-mailadres aanmaken en gebruik maken van 2 databases. Met dit hostingpakket kunnen ongeveer 10.000 bezoeken aan jouw website per maand plaatsvinden.

Bij het Premium pakket kun je 100 websites hosten. Hiervoor kun je 100 GB opslagruimte gebruiken, er zijn een onbeperkt aantal databases en je kunt maximaal 100 e-mailadressen aanmaken. Gemiddeld kunnen er per maand 25.000 bezoeken plaatsvinden aan jouw website.

In het grootste pakket van Hostinger vind je ruimte om 100 websites te hosten op 200 GB opslagruimte. Je kunt hierbij 100 e-mailadressen aanmaken en gebruik maken van een onbeperkt aantal databases. Daarnaast wordt er dagelijks een back-up gemaakt van jouw websites en wordt het laden van jouw pagina’s versneld door Cloudfare CDN techniek.

Antagonist

Hoe meer CPU en RAM, hoe sneller jouw website zal laden

Bij de webhostingdiensten van Antagonist zien we een aanbod van 3 webhostingpakketten en 3 Pro XL-pakketten. De Pro XL-pakketten bieden dezelfde specificaties als het Pro webhostingpakket, maar biedt meer CPU en RAM om zwaardere websites te kunnen hosten. Om een goede vergelijking te maken tussen de websitehosting lichten we daarom alleen de 3 webhostingpakketten uit. Alle webhostingpakketten bieden een gratis SSL-certificaat, een onbeperkt aantal e-mailadressen en onbeperkte MySQL databases.

Het kleinste pakket van Antagonist is Slim. Hierbij kan maximaal 1 website gehost worden, is er 50 GB opslagruimte beschikbaar en worden er 28 back-ups gemaakt die maximaal 2 weken bewaard blijven. In het pakket Slim kun je gebruik maken van 1 GB RAM werkgeheugen.

Het middelste pakket, Plus, biedt ruimte voor 3 websites op een opslagruimte van 75 GB. Er worden in totaal 87 back-ups gemaakt van jouw website en deze worden maximaal 3 weken bewaard. In dit hostingpakket kun je maximaal 2 GB RAM werkgeheugen gebruiken.

Het grootste webhostingpakket is Pro. In dit hostingpakket is ruimte voor 5 websites en is er 100 GB opslagruimte gereserveerd voor jouw websites. De 94 back-ups van jouw website worden voor 4 weken bewaard op de server van Antagonist. Jouw websites kunnen gebruik maken van 4 GB RAM.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende hostingpakketten op de markt. De beste webhosting is voor iedereen anders, want het is geheel afhankelijk van jouw wensen. We hopen dat deze informatie je helpt om de beste hosting provider te vinden voor jouw wensen.
Laura
Uitgelicht