Nieuwe handige fotofeatures in Websitemaker

Tabitha 11 oktober 2017

Nieuwe secties, fonts en templates en een volledig vernieuwde fotogalerijwidget. Onze Websitemaker is een eenvoudig systeem om je website mee in elkaar te zetten en we zitten niet stil. Een overzicht van de nieuwe features die afgelopen tijd toegevoegd zijn.

Elk kwartaal lees je een nieuwe blog met nieuwe onderdelen in Websitemaker. De volgende update met onder meer een vernieuwde editor voor tablets lees je hier

Widget maakt foto’s plaatsen nog makkelijker

De fotogalerijwidget is een van de meest gebruikte widgets in de Websitemaker. Hij is goed, maar niet perfect. Tijd voor een make-over dus. Dit zijn de belangrijkste verbeteringen in de nieuwe fotogalerij:

  1. We hebben 4 nieuwe lay-outs toegevoegd. Je kunt ze nu per apparaat aanpassen.
  2. Foto’s opmaken: je kunt nu ook ronde hoeken, schaduwen en hover-effecten toevoegen aan je afbeeldingen.
  3. Meer opties voor content. Teksten kan je onder de foto plaatsen, maar ook erop bijvoorbeeld. Daarnaast kan je nu ook buttons plaatsen op je foto’s.
  4. Je website is supersnel, ook als je veel foto’s toevoegt aan een galerij. Dat komt door de vertraagd laden-optie. De afbeelding laadt pas als hij zichtbaar wordt tijdens het scrollen. De bezoeker merkt er niets van terwijl jouw website wel snel blijft.

Websitemaker fotogalerijwidget nieuwe lay-outs

Nieuwe lay-outs in de fotogalerij

Websitemaker knop toevoegen aan afbeelding

Knop toevoegen onder of op de afbeelding in de fotogalerij

Hoe krijg je de nieuwe widget?

Als je op een bestaande widget in je website klikt, krijg je een melding waarin je kunt overstappen met uitleg. Klik op ‘widget bijwerken’ om de verbeterde fotogalerij in te stellen. Sleep je een nieuwe fotogalerijwidget in je website, dan is dit standaard de nieuwste versie.

Websitemaker Fotogalerij widget bijwerken

Achtergrond slider

Als achtergrond van je website hoef je niet meer 1 vaste afbeelding te gebruiken. Per rij kun je een slider instellen. Doe dat door op de rij te klikken die je wilt aanpassen, dan ‘ontwerp bewerken’. Bij de achtergrond kan je een afbeelding kiezen en kan je meerdere afbeeldingen toevoegen als diavoorstelling op de achtergrond.

Achtergrond slider instellen

Zelf je 404-pagina aanpassen

Stel, een bezoeker van je website komt terecht op een link die niet werkt of die niet wil laden. Dan krijgt hij een pagina te zien waarin staat dat “de pagina niet kan worden geladen” of iets dergelijks. Dat noemen we een 404-pagina. Bij de instellingen in het linkermenu kan je de 404-pagina compleet aanpassen zoals jij dat wilt.

Websitemaker 404 pagina aanpassen

En nog meer nieuw…

Qua opmaak hebben we ook een paar leuke gereedschappen toegevoegd aan de Websitemaker:

  1. 2 nieuwe sjablonen voor complete websites: voor een schoonmaakbedrijf en een makelaar.
  2. Er zijn nieuwe secties, onderdelen op je website die je kunt toevoegen: 13 nieuwe opgemaakte secties om tekst op je website te plaatsen, 7 voor contact en 8 voor als je een restaurant hebt.
  3. Voor je tekst heb je nog meer keuze met 15 mooie nieuwe Google Fonts. Je vindt ze gewoon tussen de bestaande fonts als je een tekst bewerkt. De laadtijd van de tekst op je website hebben we ook verbeterd, waardoor je website sneller opent.

Websitemaker nieuwe sectie tekstvak

Voorbeeld van een nieuwe tekstsectie

Websitemaker nieuwe Google fonts

Nieuwe Google fonts waaronder Poppins, Quicksand en Palanquin

Je kunt de Websitemaker gratis uitproberen of, als je er al eentje hebt, via MijnAccount inloggen en de nieuwe features op jouw eigen website uittesten.
Tabitha

Tabitha

Tabitha is Content Manager bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, webhosting en websites maken. Tabitha is kookgek, verslindt series en zit bij de lokale televisie en radio.

6
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
WalterTabithafredCobie Verhoef Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Cobie Verhoef
Gast

Alles goed en wel, maar ik kan nog steeds niets met de websitemaker. Ik zou graag gewoon mijn eigen ouderwetse website maken met HTML. Wil je eens nagaan of dat mogelijk is bij jullie?

fred
Gast
fred

Hoe kan ik informatie onder of op de foto plaatsen.
In websitemaker zit de optie als je aan het bouwen bent bij het onderdeel ontwerp fotogalerij, daarbij kan je naar lay-out gaan. Hierbij zit de optie om een tekst/knop onder de afbeelding, tekst/knop bij aanwijzen en tekst/knop bij afbeelding te gebruiken. Geen van deze opties werken echter (helaas). Wat moet ik doen om deze functionaliteit te gebruiken??

Walter
Gast

Is 360 graden fotografie ook mogelijk?Uitgelicht