Tijd voor een slimme website: Ontdek Elementor AI

Victoria 9 juni 2023

Kunstmatige intelligentie (AI) is tegenwoordig vaak in het nieuws, maar het lijkt soms nog ver weg en onbereikbaar. Dat staat op het punt te veranderen, want nu kun je AI eindelijk gaan gebruiken voor je eigen website! Maak kennis met Elementor AI.

Als je bekend bent met WordPress, ken je waarschijnlijk ook Elementor. Deze gebruiksvriendelijke website builder maakt het eenvoudig om zonder codekennis professionele en aantrekkelijke websites te ontwerpen. Ben je nog niet zo bekend met Elementor? Lees dan zeker onze blog over hoe je jouw eigen website met Elementor kunt maken.

Nu is er een nieuwe en spannende ontwikkeling: Elementor AI.

Elementor AI combineert kunstmatige intelligentie met het maken van je website, waardoor je sneller dan ooit een website bouwt en onderhoudt. Vooral kleine en middelgrote bedrijven profiteren hiervan, aangezien ze vaak geen eigen webdesigner of schrijver hebben. Met Elementor AI kun je nu zelf eenvoudig en snel professionele websites zonder code te schrijven.

Wat is Elementor AI?

Elementor AI is een slimme tool die je helpt bij het bouwen en onderhouden van je website. Het schrijft teksten voor je, maakt bestaande teksten beter en vertaalt ze zelfs in meerdere talen. Daarnaast helpt het je met aanpassingen in het ontwerp van je site, zoals het maken van aangepaste CSS, code en HTML-widgets, zonder dat je code hoeft te begrijpen. Gewoon knippen en plakken. Hierdoor bespaar je tijd en geld, zodat jij je kunt richten op je bedrijf.

Hoe kan Elementor AI je helpen?

Elementor AI heeft veel voordelen voor het maken en onderhouden van je website. Hier zijn een paar manieren waarop Elementor AI je kan ondersteunen:

 

 1. Teksten schrijven: Elementor AI maakt unieke teksten die passen bij jouw stijl, zodat jij je tijd niet hoeft te besteden aan schrijven en verbeteren.
 2. Teksten verbeteren: Elementor AI kijkt naar je website en geeft tips voor betere teksten. Zo vinden bezoekers én Google je site fijner.
 3. Als Taalwizard: Vertaal gemakkelijk teksten op je website. Elementor AI is meertalig en kan je helpen in wel 29 verschillende talen. Bovendien kun je ook aangeven met welke schrijfstijl de teksten gemaakt moeten worden, zoals bijvoorbeeld enthousiast of formeel.
 4. Aangepaste CSS en code: Elementor AI helpt je met het creëren van aangepaste CSS en code voor Pro-gebruikers, zodat je je website verder kunt personaliseren en functionaliteit kunt toevoegen.
 5. HTML-widgets: Met Elementor AI kun je code genereren in de HTML-widgets, waardoor je eenvoudig aangepaste code aan je website kunt toevoegen zonder zelf te hoeven schrijven.
 6. Plaatjes maken: Binnenkort maakt Elementor AI ook afbeeldingen voor je, zodat je geen abonnement bij fotowebsites meer nodig hebt. Nog héél even wachten, want deze feature is nu nog niet beschikbaar.

Gebruik Elementor AI voor pakkende teksten

Een van de meest praktische functies van Elementor AI is het schrijven en optimaliseren van teksten. In een mum van tijd schrijft de AI originele en unieke teksten die naadloos aansluiten bij jouw merk en stijl. Met Elementor AI hoef je je dus geen zorgen meer te maken over het schrijven van pakkende teksten voor je website.

Daarnaast analyseert Elementor AI je website-inhoud om verbeteringen voor te stellen. Google houdt van goed leesbare, correcte en heldere teksten. Elementor AI helpt je hiermee door verbeteringen voor te stellen op basis van de toon, leesbaarheid en grammatica van je teksten. Zo blijven bezoekers langer op je website en scoor je beter bij Google!

Ontdek de veelzijdigheid van Elementor AI voor webdesign

Elementor AI brengt veelzijdigheid in webdesign en geeft je de mogelijkheid om eenvoudig en doeltreffend aanpassingen te maken. Een bijzonder interessante functie die binnenkort beschikbaar komt, is het genereren van afbeeldingen. We weten allemaal hoeveel tijd we besteden aan het zoeken naar de perfecte afbeeldingen om onze bezoekers geïnteresseerd te houden. De mogelijkheid om afbeeldingen te genereren met Elementor AI zal een gamechanger zijn in het webdesign proces!

Daarnaast biedt Elementor AI geavanceerde Pro-functies, zoals het maken van aangepaste code, die je helpen geavanceerde functionaliteiten aan je website toe te voegen. Ook kunnen Pro-gebruikers met Elementor AI code genereren in een HTML-widget, wat het mogelijk maakt om zonder technische kennis aangepaste code aan je website toe te voegen.

Mijn persoonlijke ervaring met Elementor AI was uiterst positief. Bij mijn eerste poging gebruikte ik de gratis Elementor versie en vroeg ik Elementor AI om de tekst van mijn knop te wijzigen in ‘Goede keuze’ zodra een klant op de knop drukte. Binnen enkele seconden was deze verandering zichtbaar op mijn website! Geweldig. Het opent veel mogelijkheden en zo kun je jouw creatieve brein de vrije loop laten en Elementor AI het zware werk laten doen.

Het werken met aangepaste CSS en andere geavanceerde opties kan echter wel snel wat ingewikkeld worden. Zeker als er problemen op je website zijn. Denk hierbij aan troubleshooting of browsercompatibiliteit. Hoewel het opzetten van Elementor AI eenvoudig is, is het belangrijk om ook aan de lange termijn te denken en ervoor te zorgen dat je website soepel blijft werken en toekomstbestendig is.

Aan de slag met Elementor AI in een paar simpele stappen

Benieuwd naar de mogelijkheden van Elementor AI? Je kunt het gratis proberen! In een paar stappen kun jij al Kunstmatige Intelligentie gebruiken om jouw website beter te maken.

 1. Installeer Elementor: Zorg dat de Elementor-plugin actief is op je WordPress-website. Als je nog geen Elementor hebt, download het dan gratis via de WordPress-repository.
 2. Werk op een bestaande of nieuwe pagina/bericht: Elementor AI kun je zowel op bestaande als nieuwe pagina’s en berichten gebruiken. Maak een nieuwe pagina of bericht aan in WordPress door naar het dashboard te gaan, “Pagina’s” of “Berichten” te kiezen en op “Nieuwe toevoegen” te klikken. Of open gewoon een bestaande pagina of bericht om te bewerken.
 3. Tekstwidget plaatsen of selecteren: Voeg een tekstwidget toe aan je pagina of bericht door de “Teksteditor” widget uit de Elementor-zijbalk op je pagina te slepen, of selecteer een bestaande tekstwidget die je wilt bewerken.
 4. Kies “Schrijven met AI”: Nadat de tekstwidget is toegevoegd of geselecteerd, klik op “Schrijven met AI” om de Elementor AI-assistent te openen.
 5. AI-tekst aanpassen: De AI-assistent biedt je tekst op basis van de gewenste toon, stijl en lengte. Pas deze parameters eenvoudig aan of bewerk de tekst handmatig voor een perfect resultaat.
 6. Publiceren: Wanneer je tevreden bent met de gegenereerde content, klik op “Publiceren”. Je website is nu geoptimaliseerd met behulp van Elementor AI!

Wat kost Elementor AI?

Elementor AI is een betaalde dienst, los van de eventuele kosten voor Elementor Pro.
Voor een bedrag per maand van $2,99 (jaarlijks gefactureerd) krijg je toegang tot krachtige kunstmatige intelligentie van Elementor.
Je kunt eerst de proefversie van Elementor AI uitproberen. Deze heeft geen tijdslimiet, maar wel een woordlimiet. Na het genereren van een bepaald aantal woorden, vraagt het systeem je om te upgraden naar de volledige versie. Dan krijg je onbeperkt toegang tot tekst en code voor alle websites die je aan je Elementor-account hebt gekoppeld.
Houd er rekening mee dat er extra kosten kunnen zijn voor de Pro-versie van Elementor en andere Elementor-widgetpakketten van derden. Het goede nieuws is dat Elementor AI geldt voor je hele Elementor-account en niet per website. Zo kun je het voor al je websites gebruiken die gekoppeld zijn aan je Elementor-account.


Goed om te weten: Je krijgt Elementor Pro ter waarde van $49 p.j. gratis bij een Managed WordPress of Managed WooCommerce abonnement.

Veelgestelde vragen

Zijn er extra kosten verbonden aan Elementor AI?

Ja, Elementor AI kost $2,99 per maand. Met de gratis proefperiode ontdek je zorgeloos of deze krachtige AI iets voor jou is.

Kan ik Elementor AI gebruiken zonder Elementor Pro?

Je kunt Elementor AI prima gebruiken zonder Elementor Pro. Om je website echter volledig te personaliseren met aangepaste CSS en code, heb je een Pro-versie nodig.

Kan ik Elementor AI gebruiken voor het genereren van PHP-code voor aangepaste codesnippets?

Nee, op dit moment kan je Elementor AI niet gebruiken voor het genereren van PHP-code.
Victoria

Victoria is Marketeer bij Mijndomein en in SEO Point. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Victoria houdt van technologie en slimme apparaten die ons leven gemakkelijker maken.Uitgelicht