Een kleine investering, een groot verschil: jouw bedrijfswebsite

Victoria 31 maart 2023

In de digitale wereld van vandaag is een professionele website de sleutel tot succes voor elk bedrijf, groot of klein. Als ondernemer weet je dat een sterke online aanwezigheid onmisbaar is om nieuwe klanten te bereiken en je bedrijf te laten groeien. Maar misschien lijkt het bouwen van een website wat overweldigend. Geen zorgen! In dit artikel laten we je zien hoe je gemakkelijk een website maakt die jouw bedrijf op de kaart zet en je online aanwezigheid versterkt. 🌐

Wat wil je bereiken met je website?

Laten we eerlijk zijn: een website zonder duidelijk doel is als een schip zonder kompas. Je vaart wel, maar weet niet waarheen. Om te voorkomen dat je website in de digitale wildernis verdwaalt, is het belangrijk om je doelen helder te hebben. Wil je meer klanten aantrekken? Online verkopen stimuleren? Of wil je gewoon een digitaal visitekaartje voor je bedrijf? Bepaal het doel van je website en zorg ervoor dat dit helder en duidelijk wordt gecommuniceerd met je eventuele designer.

Ken je doelgroep

Bij het maken van een website is het kennen van je doelgroep net zo belangrijk als het kiezen van de juiste outfit voor een eerste date. Je wilt niet te casual overkomen, maar ook niet te formeel. Het is belangrijk om te weten wie je wilt bereiken, zodat je de juiste toon kunt zetten en de beste content kunt creëren. Dus voordat je begint met ontwerpen en schrijven, ga op onderzoek uit en leer je doelgroep kennen als de binnenkant van je eigen broekzak.

Stel je voor dat je een website maakt voor een bakkerij die heerlijke taarten en gebakjes verkoopt. Als je doelgroep bestaat uit fijnproevers en zoetekauwen, dan wil je ze waarschijnlijk niet vermoeien met een technische uitleg over de ingrediënten en het bakproces. In plaats daarvan kun je beter smakelijke foto’s van je gebakjes tonen en de smaken en texturen beschrijven op een manier die hun zintuigen prikkelt. Maar als je doelgroep voedingsdeskundigen of mensen met allergieën omvat, dan is het beter om gedetailleerde informatie te geven over de ingrediënten en voedingswaarde van elk product.

Van ideeën naar actie: kies de juiste domeinnaam en hosting

Nu je weet wat je met je website wilt bereiken en je doelgroep hebt geïdentificeerd, is het tijd voor de volgende stap. Het kiezen van de juiste domeinnaam en hostingprovider is belangrijk voor het succes van je website. Denk na over een passende domeinnaam, bijvoorbeeld de naam van je bedrijf, en waar je jouw website wilt bouwen.
Een betrouwbare hostingprovider is onmisbaar, want het vormt de basis van je website. Goede hosting zorgt ervoor dat je website snel laadt, veilig is en altijd toegankelijk is voor je bezoekers. Dit heeft een directe invloed op zowel de gebruikerservaring als de vindbaarheid van je website in zoekmachines. Kortom, zonder betrouwbare hosting kunnen al je inspanningen om een aantrekkelijke en effectieve website te bouwen teniet worden gedaan.

Domeinnaam en hosting bij Mijndomein

Het kiezen van een domeinnaam en hostingprovider is een belangrijke beslissing voor je online aanwezigheid. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken, want Mijndomein is er om je te helpen! Als aanbieder van zowel domeinnamen als diverse hostingpakketten, kan Mijndomein je ondersteunen bij het opzetten van de perfecte online omgeving voor jouw bedrijf. 🌐
Mijndomein biedt een ruime keuze aan webhostingpakketten met diverse functionaliteiten, zodat je precies kunt kiezen wat bij jouw bedrijf past. Alle pakketten zijn ontworpen met het doel om je website razendsnel te laten laden dankzij de NVMe SSD schijven en zijn goed beveiligd met een SSL-certificaat. Zo heb je alles wat je nodig hebt om jouw bedrijf op het web te presenteren. Bovendien kun je bij Mijndomein heel eenvoudig en voordelig je domeinnaam registreren. Zo zorg je ervoor dat jouw website een herkenbaar en gemakkelijk te vinden online adres heeft.

Aan de slag met je website

Kies het juiste websiteplatform

Bij het starten van je eigen bedrijfswebsite is het belangrijk om het juiste websiteplatform te kiezen. Er zijn veel platformen om uit te kiezen, zoals het zeer populaire WordPress, Weebly, Squarespace en Wix. We kunnen hier met gemak een volledige blogpost over schrijven, maar het belangrijkste is om een keuze te maakt die past bij je en je technische vaardigheden en natuurlijk de kosten. Veruit de populairste optie is WordPress.
Mijndomein Websitemaker kan ook een goede optie zijn als je op zoek bent naar een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om je bedrijfswebsite te bouwen. Het stelt je in staat om zonder technische kennis of ervaring een mooie en professionele website te creëren.

Plan de structuur van je website

Een goed geplande website is als een goed georganiseerde kast: alles heeft zijn plek en is gemakkelijk te vinden. Om te zorgen dat jouw website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk is, is het belangrijk om de structuur zorgvuldig te plannen. Denk na over de belangrijkste pagina’s die je wilt hebben, zoals een homepagina, een over ons-pagina, een product- of dienstenpagina en een contactpagina. Maak vervolgens een duidelijke navigatie en zorg ervoor dat elke pagina een duidelijk doel heeft.
Bij het maken van een website is een logische structuur belangrijk, niet alleen voor de gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor de vindbaarheid in zoekmachines. Een duidelijke en logische structuur helpt zoekmachines om jouw website beter te indexeren en kan een positieve impact hebben op je SEO. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt, is het belangrijk om je categorieën op een logische en consistente manier te structureren, zoals ‘Dameskleding’, ‘Herenkleding’ en ‘Accessoires’. Zowel zoekmachines als potentiële klanten waarderen het als ze gemakkelijk kunnen navigeren op een site die logisch is ingedeeld.

Ontwerp je website/kies een thema

Tijd om je creativiteit de vrije loop te laten! Het ontwerpen van je website is een spannend en belangrijk onderdeel van het bouwproces. Afhankelijk van de gekozen websitebouwer, heb je waarschijnlijk toegang tot verschillende thema’s (gratis of betaald) die je kunt aanpassen aan jouw wensen en behoeften. Over het algemeen zijn er veel standaard thema’s beschikbaar. Dit is vaak een voordeligere optie dan het inschakelen van een designer om je website te ontwerpen.
Kies daarna ook een passend kleurenschema en lettertype dat aansluit bij de identiteit van je bedrijf en aantrekkelijk is voor je doelgroep. Zorg voor een visueel aantrekkelijk en functioneel ontwerp met duidelijke navigatie, snelle laadtijden en een heldere indeling.
Met een standaard thema kom je vaak al heel ver. Mocht je toch op zoek zijn naar een uniek ontwerp of logo, overweeg dan om platforms zoals fiverr.com of freelancer.com te gebruiken. Hier vind je getalenteerde designers die je kunnen helpen bij het creëren van een op maat gemaakt logo of ontwerp voor je website.

Teksten schrijven en afbeeldingen toevoegen

Een goed doordacht plan is het halve werk.📝 Voordat je begint met het schrijven en creëren van content voor je website, is het handig om een contentplan op te stellen. Het beginnen van een website kan overweldigend zijn en ik snap dat je graag meteen je website af wil hebben. Onthoud dat het bouwen van een waardevolle website tijd kost, vooral als het gaat om Google en SEO. Dus neem je tijd en zie het als een marathon, geen sprint. Kwaliteit boven kwantiteit.
Bij het opstellen van je contentplan is het belangrijk om na te denken over de onderwerpen en informatie die je wilt delen, en hoe je deze op een overzichtelijke en logische manier kunt presenteren. Houd rekening met je doelgroep en de doelen van je website, en zorg ervoor dat je contentplan hierop aansluit.
Nu je een contentplan hebt, is het tijd om te beginnen met schrijven. Zorg ervoor dat je teksten helder, beknopt en aantrekkelijk zijn, en dat ze aansluiten bij de tone of voice van jouw bedrijf. Optimaliseer je content voor zoekmachines (SEO) door relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier in je teksten te verwerken. Dit helpt om je website beter vindbaar te maken in Google en andere zoekmachines. Gelukkig hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Gebruik handige tools zoals SurferSEO om je teksten te optimaliseren.
Afbeeldingen en multimedia zijn ook belangrijk om je website visueel aantrekkelijk en boeiend te maken. Zoek naar passende afbeeldingen die je boodschap versterken en zorg ervoor dat ze geoptimaliseerd zijn voor snel laden en SEO. Denk ook aan het toevoegen van video’s, infographics of interactieve elementen om je content nog aantrekkelijker te maken voor je bezoekers.
Door een goed doordacht contentplan te combineren met aantrekkelijke teksten en visuele elementen, creëer je een website die niet alleen mooi is, maar ook waardevol en effectief in het bereiken van je doelen.

Optimaliseer je website voor zoekmachines

Een belangrijk aspect van het hebben van een website is dat deze goed vindbaar is voor zoekmachines. Door je website te optimaliseren voor zoekmachines, vergroot je de kans dat je website hoger in de zoekresultaten verschijnt en meer verkeer naar je website trekt. Dit kan onder andere worden bereikt door je website snel te laten laden en slim gebruik te maken van zoekwoorden in je content zoals we hierboven hebben beschreven. Maar dat is niet het enige.
Denk bijvoorbeeld ook aan het volgende:

Tip: Mijndomein biedt een handige SEO-tool die je gratis kunt activeren bij een Webhosting start, Webhosting Plus, Managed WordPress of Websitemakerpakket. Met SEO Start kun je jouw website optimaliseren om hoger in de zoekresultaten van Google te verschijnen, waardoor je meer bezoekers naar je website trekt.

Lanceer je website

Het moment is eindelijk daar! De lancering van je website is een spannende mijlpaal, maar voordat je op die ‘live’ knop klikt, zijn er nog enkele belangrijke zaken om te overwegen. Zorg ervoor dat je website er geweldig uitziet op zowel desktop als mobiel en dat de laadtijden snel zijn. Test ook de navigatie en functionaliteit om er zeker van te zijn dat alles soepel werkt. Belangrijker nog, zorg dat je website vindbaar is voor zoekmachines. Zo ben je klaar om je website met trots te delen met de wereld! 🚀
Promoot je website via sociale media en andere kanalen: Nu je nieuwe website gelanceerd is, wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen deze weten te vinden. Door je website actief te promoten op sociale media en andere kanalen, zorg je voor meer zichtbaarheid en verkeer naar je site. Of het nu gaat om Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram of andere platforms, sociale mediaplatformen zijn een krachtige manier om je website te promoten en je merk te versterken. Dus deel je liefde voor je website en laat iedereen zien wat je te bieden hebt! 💪
Met deze stappen ben je goed op weg om een succesvolle website te creëren die jouw bedrijf helpt groeien. Veel succes met het bouwen, lanceren en promoten van jouw eigen professionele bedrijfswebsite! 🌟
Victoria

Victoria is Marketeer bij Mijndomein en in SEO Point. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Victoria houdt van technologie en slimme apparaten die ons leven gemakkelijker maken.Uitgelicht