Bewerk je website overal lekker makkelijk met Websitemaker

Tabitha 18 juni 2018

Wil je een website maken met alles erop en eraan zonder veel gedoe, dan moet je bij ons zijn. Met de Websitemaker van Mijndomein klik je zo een moderne website in elkaar. Daarnaast is je site automatisch responsive en en uitgerust met SSL.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Websitemaker met de leukste nieuwe opties die toegevoegd zijn. De vorige update ging onder meer over uitvouwbare menu’s in desktopversie. De volgende update gaat onder meer over de accordion widget.

Websitemaker ‘on the go’

De editor van Websitemaker is aangepast zodat je overal je website kunt bewerken. Op mobiel, tablet of gewoon je laptop of desktop, je past je website eenvoudig aan via de login in Mijn account. Handig als je onderweg bent en toch nog even aan je website wilt werken. Deze nieuwe service is in bètatest maar jij mag hem alvast proberen.

Een paar voorbeelden van wat je nu onderweg gewoon kunt doen met bijvoorbeeld je smartphone:

  1. Typfoutje gezien op je website? Teksten, koppen en knoppen pas je zo aan. Klik op wat je wilt aanpassen en dan op ‘bewerken’.
  2. Pas links, click-to-call-telefoonnummers en e-mailadressen met een paar klikken aan zodat je website altijd klopt.
  3. Heb je een foto gemaakt met je mobieltje, dan hoef je hem niet meer door te sturen naar je laptop om op je website te plaatsen. Je voegt hem gewoon mobiel toe via de afbeeldingenkiezer.

Privacyvriendelijk (ook volgens de nieuwe wet)

We hebben een aantal opties toegevoegd waarmee je eenvoudig aan de regels van de nieuwe privacywet AVG kunt voldoen:

  1. Vroeg een privacypagina toe waarin je uitlegt hoe de informatie op je website verzameld wordt en hoe je hiermee omgaat. Er is een basistekst, maar je kunt de pagina naar eigen inzicht aanpassen. Dat doe je via instellingen > privacyinstellingen.
  2. Activeer een cookiemelding waarin je vertelt welke data je verzamelt van je bezoekers. Dat gaat bijvoorbeeld om de data die je bewaart in de sitestatistieken. Zet de melding aan via instellingen > privacyinstellingen.
  3. Met gratis SSL zijn de gegevens die jouw websitebezoeker invullen op je website veilig. Heb je nog geen SSL op je Websitemakerwebsite, neem dan even contact met ons op.
  4. Voeg een opt-in-optie toe aan de formulieren op je website. Zo kunnen mensen die hun e-mailadres geven zelf kiezen of ze je nieuwsbrief of andere e-mails van je ontvangen.
  5. Vraagt iemand je om zijn of haar gegevens te verwijderen? Dan kan je de gegevens ook weghalen uit de formulieren van je website. Ga naar inhoud > manage form responses. Zoek de persoon in kwestie op en verwijder de informatie.

Onze nieuwe secties en sjablonen

Er zijn nieuwe secties toegevoegd voor de inleiding en een compleet nieuwe sectie: aanbieding. Die zet je in als je een leuke actie hebt die je wilt delen met je klanten.

We hebben ook nog een 2 nieuwe complete sjablonen toegevoegd voor als je een nieuwe website wilt beginnen: eentje voor architecten en een blanco sjabloon die standaard een zijbalk heeft in plaats van een menu bovenin.

We zijn benieuwd naar wat jij vindt van deze nieuwe mogelijkheden in Websitemaker. Laat hieronder je reactie achter en laat het ons weten. Heb je nog geen Websitemaker? Probeer hem dan nu gratis en vrijblijvend uit.

Ps: heb je de live Q&A over Websitemaker al gevolgd? Specialisten Danny en Peter beantwoordden vragen van klanten. Kijk hem hier terug op Facebook.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht