Zo handig is de vernieuwde Websitemaker

Tabitha 22 maart 2017

Onze Websitemaker editor is vernieuwd. Je zet er heel makkelijk een website mee in elkaar en hebt veel opties om hem echt van jezelf te maken. Zoek jij een makkelijke manier om een website te bouwen? Lees dan vooral meer over deze vernieuwde Websitemaker.

Bij de start van je website kies je een van de moderne sjablonen uit als basis. Vervolgens pas je hem aan door gewoonweg te schuiven. Dat noemen we ook wel drag & drop. Je hoeft niet zoals bij webhosting met FTP en DNS te werken, hij doet het gewoon direct. Gewoon klikken, tikken en klaar. Je kunt veel verschillende opties toevoegen en je hoeft je geen zorgen te maken over veiligheid en over vindbaarheid in Google. Je kan je dus volledig focussen op een website die bij jou past.

Vernieuwde Websitemaker widgets

Van een tekstkader tot een contactformulier, van een fotogalerij tot een gewone knop: de Websitemaker heeft widgets in alle soorten en maten. Je schuift een widget gewoon naar de plek waar je hem wilt hebben op je website, en klaar is Kees. Deze zijn vooral leuk:

  • Video: hiermee kan je een filmpje van YouTube of Vimeo tonen op je website.
  • Bel ons: mensen die op een smartphone je website openen, kunnen je met een klik op de knop direct bellen.
  • Carrouselweergave: hiermee kunnen bezoekers meerdere foto’s zien zonder dat ze veel ruimte innemen.
  • Twitterfeed: hiermee kunnen bezoekers live je tweets zien.
  • Facebook Like: bezoekers van je website kunnen je Facebookpagina liken en gewoon op je website blijven.
  • Delen: met deze optie kunnen bezoekers jouw website delen op veel verschillende sociale media.

Wil je weten hoe de nieuwe editor van de Websitemaker eruit ziet? Bekijk deze video:

Personaliseren

In de video noemen we kort de optie om te personaliseren, ofwel speciale regels toevoegen aan je website. Bijvoorbeeld een speciale aanbieding die elk jaar gedurende een bepaalde periode zichtbaar is. Je kunt er nog veel meer leuks mee, zoals:

  • Bezoekers in de buurt: bezoekers die je website openen vanaf een bepaalde locatie, krijgen een speciale boodschap. Als iemand bijvoorbeeld dicht bij je restaurant is, krijgt hij die ‘bel ons’-knop van hierboven te zien.
  • Nieuwe bezoeker: je kan iemand die voor het eerst je website bezoekt een speciale boodschap brengen. Bijvoorbeeld door hem welkom te heten of een video van je bedrijf te laten zien.
  • Terugkerende bezoeker: ook met iemand die al vaker op je website is geweest, kan je iets speciaals doen. Bijvoorbeeld een Facebook Like widget laten zien en ze vragen om je te liken.
  • Feestdagen en speciale gebeurtenissen: stel speciale effecten in voor je website op speciale dagen. Iemand die bijvoorbeeld in december je website bezoekt, krijgt sneeuwvlokjes te zien over de website heen.

Je kan ook zelf een personalisatie bouwen gebaseerd op waar een bezoeker is, hoe vaak hij je website al heeft bezocht, welke tijd van de dag het is, de datum en meer.

Websitemaker personaliseren

Google-vriendelijk

Onze Websitemaker is de enige ‘Google Preferred Website Builder’ en volledig geoptimaliseerd voor Google. Hij is bijvoorbeeld volledig responsive. Dat betekent dat hij goed te bekijken is op zowel een desktop als een tablet of smartphone. Dat gaat automatisch, maar je kan ook per apparaat aanpassingen doen. Bijvoorbeeld door de ‘bel ons’-knop alleen op de mobiele site laten zien. Eerder schreef ik al dat een website die snel laadt ook steeds belangrijker wordt voor Google. Daar hoef je je met de Websitemaker geen zorgen over te maken. De vernieuwde Websitemaker comprimeert bijvoorbeeld automatisch alle foto’s, zodat de laadtijd kort blijft.

Websitemaker SEO

Veiligheid voorop

Een veilige website is belangrijk. Want je wilt voorkomen dat een kwaadwillende hacker jouw bestanden kwijt maakt of nog erger: jouw website gebruikt voor criminele praktijken. Daarom heeft iedere Websitemaker-website standaard een SSL-certificaat. Dat is zo’n slotje voor je url:

Met een SSL-certificaat garandeer je bezoekers van je website dat alles wat zij op je site doen, niet kan worden afgeluisterd door hackers. Google vindt veiligheid trouwens ook belangrijk en zet websites met een SSL-certificaat hoger in de zoekresultaten. Wat ook handig is: je kunt je website back-uppen. Dan sla je je website op zodat je die later terug kunt zetten als er iets fout is gegaan. Je kan dat handmatig doen, maar het systeem back-upt je website automatisch als je wijzigingen publiceert.

Probeer de Websitemaker gratis

Je ziet het, ik ben heel enthousiast over onze vernieuwde Websitemaker editor. Ben jij nog niet overtuigd? Probeer hem dan helemaal gratis een keertje uit. En ontdek hoe eenvoudig en snel je je website in elkaar zet!
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht