Onzichtbare reCAPTCHA controleert bots

Tabitha 17 maart 2017

Bij het invullen van een contactformulier, moet je vaak een paar cijfers invoeren of een vinkje aanklikken om aan te geven dat je geen spamrobot bent. Zo’n reCAPTCHA is niet meer nodig. Google introduceert namelijk een nieuwe, onzichtbare reCAPTCHA. Geen gedoe meer voor bezoekers van je website, handig!

Je opent je mail en die zit vol spam. Bah! Hoe komt dat toch? Onder meer door spamrobots die contactformulieren afspeuren. Is zo’n formulier niet beveiligd, dan gebruiken ze het om spam mee te versturen. De reCAPTCHA bestond al een tijdje om dit te voorkomen, maar is nu dus een stuk makkelijker voor bezoekers.

Vormen van reCAPTCHA

Je komt reCAPTCHA in verschillende vormen tegen. In het begin moest je woorden overtypen of een sommetje oplossen. Later was het zetten van een vinkje voldoende. Nu is zelfs dit overbodig geworden. De onzichtbare reCAPTCHA werkt volledig op de achtergrond. Bots worden geweigerd en mensen merken hier niets van. Bekijk ook dit filmpje van Google met uitleg:

Zelf installeren

Heb je zelf een website, maak dan een API Sleutel aan bij Google. Op helpdesk.nl lees je meer over de installatie van deze reCAPTCHA. Heb je trouwens een Websitemaker bij Mijndomein, wacht dan nog heel even. Binnenkort is de onzichtbare reCAPTCHA ook beschikbaar in de Websitemaker editor.

Wil je weten waarom je eigenlijk reCAPTCHA moet gebruiken? Wij geven 3 redenen.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht