Verfraai je website met deze nieuwe Websitemaker widgets

Danny 17 mei 2019

In de eerste paar maanden van 2019 hebben we een paar handige nieuwe widgets toegevoegd en er meteen ook nieuwe secties en sjablonen mee gemaakt. Laat je inspireren en vernieuw je website met bijvoorbeeld een teller en nieuwe opmaakopties.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Mijndomeins Websitemaker met de meest handige nieuwe opties. De vorige update ging onder meer over de nieuwe afbeeldingseditor met stickers en filters.

Tel af naar je evenement of actie

Vergroot de betrokkenheid, wek interesse en enthousiasme op en creëer een gevoel van urgentie met de nieuwe aftelling-widget. Gebruik het om bezoekers aan te moedigen om iets te doen. Bijvoorbeeld als je een actie hebt: tel af naar het einde van de actie. Of tel af naar dat superleuke evenement dat je organiseert. En wat dacht je van “dit product is binnenkort verkrijgbaar”?!

De widget plaats je los op je website waar je wilt. Je schuift hem zo vanuit de widgets naar de plek op je website waar hij moet komen. Daarnaast hebben we hem verwerkt in maar liefst 7 nieuwe secties. Kijk eens bij “inleiding” en bij “aanbieding” en doe ideeën op voor je eigen website.

Plaats een teller op de website van je bruiloft.
Tel af naar de opening van je pop-up.
Reserveren is belangrijk. Geef die urgentie weer met de aftelling-widget.

Tip: organiseer je een webinar, kijk dan eens naar het splinternieuwe sjabloon “webinar” en daar zit ook de aftelling-widget in.

Maak je website helemaal van jou met nieuwe vormen

We hebben maar liefst 20 verschillende vormen toegevoegd waarmee jij jouw website uniek maakt. Gebruik de nieuwe vormen-widget om opvallende banners, tags, knoppen en meer toe te voegen. Laat een onderdeel van je website er echt uitspringen. Hieronder zie je een paar ideeën van hoe je de vormen kunt gebruiken.

Gebruik een vorm voor productinformatie bij een foto.
Met een vorm licht je een product of dienst uit.

Schuif een vorm naar de plek op je website waar je hem wilt hebben. Tekst plaats je in de vorm door erop te klikken. Of kies ervoor om je foto’s een leuke vorm te geven. Gebruik een animatie om de vorm nog meer te laten opvallen. Probeer het eens uit, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gebruik een leuke vorm met animatie voor je call-to-action of knop.

Ingewikkeld om zelf te bedenken hoe je vormen inzet op jouw website? We hebben alvast een paar kant-en-klare blokken voor je klaargezet met vormen erin. Je vindt ze in de sectiemodus.

Voor-en-na-foto in Websitemaker

Betrek sitebezoekers met de nieuwe, interactieve voor-en-na-widget, waarmee je twee afbeeldingen kunt vergelijken. Je websitebezoeker schuift zelf over de foto heen om de start en het resultaat te zien. Ben je nu een schoonheidsspecialiste, kapper, tuinman of werk je in de bouw, vanaf nu laat je al jouw werk heel duidelijk zien met een voor-en-na-foto.

Een bijkomend voordeel: bezoekers blijven langer hangen op je website omdat ze de foto goed willen bekijken. Dat is goed voor SEO (de manier om hoger in Google te komen). Zoekmachines geven namelijk de voorkeur aan websites waar bezoekers lang blijven. Dan zijn het vaak ook goede websites.

Een voor-en-na foto die je websitebezoeker zelf beheert.

Aankondiging: blog wordt stukken beter

Heb je een blog op je Websitemaker website, houd onze updates dan in de gaten. We werken hard aan een nieuwe blog voor Websitemaker. Hij wordt slimmer, sneller, gemakkelijker te gebruiken en flexibeler. De nieuwe blog werkt straks precies zoals de rest van je website: schuif al je onderdelen naar de gewenste plek en klik als je iets wilt aanpassen. Binnenkort verhuizen we bestaande blogs hier naartoe. De voordelen:

  1. Maak elke post op zoals jij wilt, met widgets bijvoorbeeld.
  2. Direct vanuit blog snel publiceren.
  3. Zoeken naar posts of auteurs wordt eenvoudiger.
  4. Mogelijkheid om de opmaak van alle berichten (huidig ​​en toekomstig) in één keer bij te werken.
  5. Duidelijke opmaak die ideaal is voor SEO.
  6. Volledig aanpasbare SEO standaardinstellingen voor elk bericht.
  7. En meer!

Herken jij deze mogelijkheden al? Dat kan. Een paar weken terug hebben we de nieuwe blog stiekem al voor een deel gelanceerd. Heb jij een nieuwe Websitemaker website of ben je nog maar net een blog gestart, dan is de kans groot dat je de nieuwe blog al gebruikt.
Danny

Danny is als medewerker Customer Care verantwoordelijk voor de ondersteuning van klanten. Zijn specialisaties zijn de Websitemaker, Webwinkel en CMS'en zoals Wordpress & Joomla. Ook in zijn vrije tijd is hij meestal bezig met het maken van websites.Uitgelicht