Laat je inspireren door deze nieuwe opties in Websitemaker

Tabitha 10 december 2020

In de afgelopen maanden zaten we niet stil. Nee, we maakten weer een paar mooie extra opties voor Websitemaker. Ze maken het je nog makkelijker om je site te bouwen. Met bijvoorbeeld nieuwe secties waaronder onze nieuwe videosecties.

De meest handige tips en mogelijkheden van Websitemaker delen we regelmatig. Vorige keer ging de update onder meer over de nieuwe teksteditor. De volgende update gaat over lettertypes toevoegen aan je Websitemaker website.

Plan je blogberichten

Je website regelmatig updaten is belangrijk om hoog in Google te blijven. Je krijgt er meer bezoekers door. Bloggen is een slimme manier om content toe te voegen. Tot nu toe moest je een gemaakte blogpost handmatig publiceren. Maar vanaf nu is inplannen ook mogelijk. Geef aan wanneer je blogpost gepubliceerd moet worden en dan gebeurt dat automatisch.

3 voordelen van het vooraf plannen van blogposts

  1. Als je posts van tevoren plant, heb je minder om je zorgen over te maken. Je voorkomt stress als je het net even druk hebt en alles tegelijk moet doen. Plan vooruit en weet dat de content live gaat wanneer jij dat wilt.
  2. Het is makkelijker om een regelmatig blogschema bij te houden. Eén keer per dag, één keer per week of twee keer per week posten, het is belangrijk voor elke contentstrategie. Door je blogartikelen in te plannen, vergeet je niet te posten.
  3. Plan je blogposts in om te verschijnen op momenten op de dag waarin je meer websitebezoekers hebt. Zo bereik je meer lezers.
Websitemaker blogbericht plannen
Plan je blogberichten voortaan eenvoudig in

Zo plan je jouw blogberichten in Websitemaker

Open de blog op je site, ga naar bloginstellingen en klik op Bericht plannen. Deze optie is natuurlijk alleen beschikbaar voor niet-gepubliceerde berichten.

Alle siteteksten automatisch bijwerken naar de nieuwe teksteditor

In onze vorige update schreven we al over de nieuwe teksteditor. Supersimpel in gebruik en met meer opties zoals zoals grotere lettertypen, letterafstand en aangepaste regelhoogte. Nu maken we het je nog makkelijker. Met een paar klikken werk je direct alle siteteksten bij.

Klik op een tekstwidget, dan in de balk op Werk de teksteditor bij en keur de aanpassing goed. De widget vernieuwt en er verschijnt een popup. Klik op Werk alle teksten automatisch bij en je hoeft je niet meer druk te maken over oude tekstwidgets.

Hoofdletters aan en uit: nu in de nieuwe teksteditor

Dat is leuk, HOOFDLETTERS IN DE TEKSTEDITOR. Met een simpele schakelaar zet je gewone letters om in HOOFDLETTERS. Bijvoorbeeld om een of meer woorden te benadrukken.

Websitemaker HOOFDLETTERS nu in de nieuwe teksteditor
Hoofdletters aan- en uitzetten in de nieuwe teksteditor

Let wel op. Gebruik hoofdletters met mate. Wanneer een zin volledig in hoofdletters is geschreven, is het voor mensen moeilijker om te lezen dan wanneer de letters in kleine letters staan. Het vormcontrast tussen de letters is namelijk lager. Dit kan je websitebezoeker vertragen tijdens het lezen. Benadruk wat belangrijk is en niet alles.

Als je alleen hoofdletters gebruikt, kunnen bezoekers ook denken dat je schreeuwt. Dus hoewel je ze misschien wilt gebruiken voor berichten zoals LAATSTE KANS of GROTE VERKOOP, is soms een andere techniek slimmer. Denk aan onderstrepen, vet of cursief.

Meerdere afbeeldingen selecteren, voor sneller website-ontwerp

Bespaar tijd bij het selecteren van afbeeldingen. Beschikbaar in elke afbeeldingskiezer, zowel Snelle weergave als Volledige weergave. Daardoor ontwerp je jouw website nog sneller.

Websitemaker meer afbeeldingen selecteren
Meer afbeeldingen selecteren in de afbeeldingskiezer

Nieuwe lettertypen, secties en sjablonen in Websitemaker

16 nieuwe lettertypen hebben we toegevoegd aan Websitemaker. Je kiest nu uit een totaal van bijna 250 soorten om jouw unieke website te maken. Er zijn ook nieuwe secties in 6 categorieën. Neem zelf eens een kijkje. Breng je muis in Websitemaker naar de rand tussen 2 rijen. De knop Sectie toevoegen verschijnt. In de sectiemodus vind je alle beschikbare secties.

Nieuw in de sectiemodus is de videosectie. Je vindt er 10 opvallende ontwerpen met video. Kies de sectie die het beste past bij jouw website. Gebruik ze als hero-afbeeldingen (met video-achtergrond), voor getuigenissen (laat mensen feedback geven via video), voor services, winkelcategorieën en nog veel meer.

Ook handig: upload je video’s rechtstreeks naar de editor. YouTube is niet meer nodig en je website blijft supersnel.

Websitemaker videosectie
De nieuwe videosectie in Websitemaker

Als laatste nog twee hele mooie nieuwe sjablonen. Voor als je een nieuwe site maakt of om inspiratie mee op te doen. Het sjabloon Poke restaurant is stijlvol, fris met een positieve sfeer. Het bevat alles wat een restaurant website nodig heeft: een goed uitziend menu, bedrijfsinformatie, getuigenissen en Instagram. Bezorgopties van derden, zoals UberEats, voeg je eenvoudig toe.

Websitemaker sjabloon poke restaurant
Sjabloon poke restaurant

Het tweede nieuwe sjabloon Renovatie en constructie heeft onder meer een portfoliopagina voor het weergeven van voltooide projecten. Met de voor-na-widget maak je jouw portfolio op je website helemaal af.

websitemaker sjabloon renovatie en constructie
Sjabloon renovatie en constructie
5 1 vote
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
18 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
giovanni
giovanni
15 december 2020 07:23

Wanneer komt de live chat optie er? 🙂

Frank Brinks
15 december 2020 08:31
Reply to  giovanni

Dat kan toch al via een externe tool.

Stefan
15 december 2020 08:26

Waarom kan ik nog steeds geen ebook op mijn site zetten?

Ik heb er een gemaakt en wil er al 2 jaar een e-book op mn site zetten
nu moet ik t via via doen

kan ik t anders via ftp uploaden

Elisabeth
15 december 2020 08:35

Goedemorgen,
Bedankt voor deze update.

Fijne dag
Elisabeth van Elisabethsmagazine

Arjan
Arjan
15 december 2020 11:10

Voor mij zou het een mooie aanvulling zijn als ik in plaats van een pagina toegankelijk maken met 1 algemeen wachtwoord, mensen de kans kan geven om persoonlijk toegang te krijgen tot bepaalde content. (individuele inlog voor specifieke content)

Ada Dispa
19 januari 2021 08:51

ik heb al een website gehost door Mijn Domein, dus ik betaal al. Maar ik wil mijn site vernieuwen en denk erover dat met jullie websitemaker of met wordpress te doen. Hoe zit dat met betaling?

Jan Willem
Jan Willem
6 april 2021 11:36

Hallo Tabitha als ik Websitemaker wil aanschaffen (GRATIS) krijg ik toch het scherm dat ik eerst moet betalen. Hoe zit dat?

Jan Willem
Jan Willem
7 april 2021 15:03
Reply to  Tabitha

Tabitha,

Domeinnaam heb ik reeds bij jullie aangeschaft. Nu wil ik websitemaker aanschaffen en bij dat proces komt het betalingsscherm naar voren van € 75,- en nog wat.

Mirelle
Mirelle
30 april 2021 20:17

Ik ben de website builder aan het uitproberen en het bevalt me tot nu toe goed. Maar ik zou hem graag live bekijken maar kan ik hem publiceren en het daarna ook weer offline halen?
Want het is nog onder handen werk echter zijn er team leden die ik op afstand wil laten meekijken op hun locatie.
Kan dat?

Andre Blankestijn
5 juli 2021 20:47

Dag Tabitha, of collega’s,

Wij zijn een tijd onderweg en willen via een radio verbinding onze blog bijwerken. Kan dat in onze site via de websitemaker? Sites die het kunnen zijn sailblogs en bijvoorbeeld blogspot. Die geven dan ook een update van je positie, bijvoorbeeld in een kaartje of via graden, koers en dergelijke.Uitgelicht

18
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x