Slimme opties in Websitemaker die je nog niet kent

Tabitha 27 september 2019

Dit keer een paar kleine toevoegingen in Websitemaker, maar wel super handig. We hebben bijvoorbeeld een zwevende knop gemaakt die meescrollt en nieuwe social media iconen toegevoegd. Plus goed nieuws voor kleine bloggers: heb je minder dan 20 blogs, dan mag je over naar het nieuwe en betere blogplatform.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Mijndomeins Websitemaker met de meest handige nieuwe opties. De vorige update ging onder meer over de Google kalender widget.

Whatsapp, Google Mijn Bedrijf en Waze nu ook in de pictogrammenwidget

Social media links zijn belangrijk voor het promoten van je bedrijf of website en het betrekken van klanten. Met de social iconen widget kun je dit doen door pictogrammen toe te voegen die linken naar je social media-accounts. Bijvoorbeeld voor Facebook, LinkedIn en YouTube. Whatsapp-, Google Mijn Bedrijf (GMB) en Waze-pictogrammen waren eerder niet beschikbaar, maar nu dus wel.

Voeg Whatsapp, Google Mijn Bedrijf en Waze toe aan je website.

Verhoog je conversie met zwevende knoppen

Zorg ervoor dat de call-to-action op je website altijd zichtbaar is, zelfs wanneer bezoekers een pagina naar beneden scrollen. Denk aan knoppen die bezoekers aanmoedigen om contact met ons op te nemen, een offerte te ontvangen, zich nu te registreren of andere acties. Deze knoppen kun je op elke pagina vastzetten, zichtbaar en klikbaar, ongeacht waar gebruikers scrollen. Op deze manier houd je sitebezoekers gefocust op wat voor je klanten het belangrijkst is, waardoor het aantal conversies via de website toeneemt.

Deze zwevende knop blijft rechtsonder hangen als je scrollt.

Klik bij een knop op ontwerp, daar kun je de zwevende knop maken. Let daarbij op het volgende:

  1. De grootte en positie kunnen per apparaat worden aangepast.
  2. Als je de knop voor mobiel instelt, plaats hem dan in de onderste hoek van het scherm zodat bezoekers eenvoudig met één hand kunnen klikken.
  3. We werken aan het maken van meer zwevende widgets en laten het natuurlijk weten zodra ze klaar zijn.

Maak je kolommen en binnenste rijen zachter met ronde hoeken

Hoeken op je website afronden is een subtiele vormgevingstruc om je website aantrekkelijker, zachter en beter leesbaar te maken. Dat kon al met knoppen, maar nu kun je ook bij kolommen en binnenste rijen de hoeken afronden. Geen harde, rechte hoeken meer zodat je website een zachter uiterlijk krijgt en een moderne uitstraling.

Pas bij het ontwerp van je kolom of binnenste rij de afronding van je hoeken aan.

Tabelwidget om overzichtelijk informatie te delen

De nieuwe tabelwidget is een slim hulpmiddel voor het weergeven van informatie op je website. Toon contactgegevens, ingrediënten, filialen, programma-evenementen en meer op een manier. Dat maakt de tekst aantrekkelijk, gemakkelijk te begrijpend en het springt meer in het oog. Deze widget ziet er direct ook goed uit op mobiel en wordt geleverd met drie mobiele lay-outs.

De tabelwidget is eenvoudig in te stellen en te ontwerpen. Voeg de hem via het widgetmenu toe aan je site en voeg vervolgens handmatig of via CSV inhoud toe. Letterstijl, kleuren, koptekst en links kun je ook aanpassen.

Een tabel op de smartphoneversie van je website.

Secties met de tabelwidget

Om je te inspireren, hebben we 8 nieuwe secties gemaakt met de tabelwidget. Daarmee kun je direct aan de slag. Je vindt de tabelwidget onder meer in de introductiesectie, bij functies en contact. Bekijk stap 6 van de Websitemaker handleiding als je wilt weten hoe het zit met secties.

Blog vernieuwd (en beter!)

Een tijdje terug kondigden we het al aan: er is een nieuw en beter blogplatform. Nieuwe gebruikers werken er al mee en nu kunnen ook klanten met minder dan 20 berichten overstappen. Je berichten zien er hetzelfde uit nadat ze zijn verplaatst naar het nieuwe platform, maar je hebt meer flexibiliteit, opmaakmogelijkheden en beheeropties die bij de nieuwe blog worden geleverd.

Overstappen naar het nieuwe blogplatform

Belangrijk: deze update is onomkeerbaar, dus zorg ervoor dat je zeker weet dat je wilt overstappen.

Komt jouw website in aanmerking voor de update, dan krijg je een melding als je Websitemaker opent. Klik daarop en volg de instructies. Controleer na de update elk bericht om er zeker van te zijn dat ze er goed uitzien en publiceer de site vervolgens opnieuw. Houd er rekening mee dat berichten in de oude blogindeling blijven totdat je de site opnieuw publiceert.

Meer opties om gegevens te verbinden

Gegevens verbinden is de nieuwste manier om tijd te besparen en je website overzichtelijk te houden. Naast het koppelen van widgets aan gegevens in de inhoudsbibliotheek, kun je nu delen van tekst (bijvoorbeeld een bedrijfsnaam of beschrijving) verbinden binnen een groter gedeelte van de tekst die niet is verbonden.

Plaats gegevens die je vaak gebruikt in de bibliotheek en gebruik ze via gegevens verbinden.

Door de gegevens van de inhoudsbibliotheek in je tekst te integreren, verloopt je ​​hele site-opbouwproces sneller omdat je niet handmatig elementen hoeft te typen die vaak voorkomen op de site. Je zorgt er ook voor dat deze onderdelen altijd up-to-date zijn. Als de elementen veranderen (bijvoorbeeld een telefoonnummer of adres wordt bijgewerkt in de inhoudsbibliotheek), wordt ook je hele site automatisch bijgewerkt.

Hoe gegevens verbinden met tekst werkt

Typ tijdens het invoeren van tekst in een tekstwidget {{{ om de pop-up gegevens verbinden te openen. Selecteer hier de gegevens die je wilt invoegen. Als je de tekstwidget sluit, worden de gegevens weergegeven als onderdeel van de normale tekst.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht