In 3 stappen eenvoudig je domein verhuizen

Tabitha 31 juli 2017

Je bent je oude webhosting provider zat en wilt overstappen. Hoe zorg je er dan voor dat je website online blijft en je je e-mail niet kwijtraakt? Je domein verhuizen, je e-mail verhuizen of je website verhuizen naar andere webhosting doe je zo.

Verhuiscode domeinnaam

Om je verhuizing door te voeren, hebben wij een bewijs nodig dat de domeinnaam die je wilt verhuizen van jou is. Webhosters maken daarvoor gebruik van een verhuiscode of een autorisatiecode. Die vraag je op bij je huidige webhosting provider.

Voorbereidend werk

Maak een kopie van alle data bij je oude webhosting provider. Zo blijft je website bestaan als je straks verhuist. Wil je meer weten over hoe dat werkt, neem dan eens een kijkje op onze Helpdesk.

Eenvoudiger je domein verhuizen is gebruik te maken van onze Overstapservice. Je loopt dan niet het risico dat je website uit de lucht gaat of dat er iets mis gaat met overstappen. Je kunt alles meenemen: je domeinnaam, e-mail en webhosting. Wij regelen alles en jij kunt dus zorgeloos naar Mijndomein overstappen.

Nu gaan we echt je domein verhuizen

Zoek via onze domeinchecker je domeinnaam op. Je krijgt een overzicht met veel domeinextensies. Kies jouw domeinnaam uit. Als het goed is, staat daarnaast een knop met ‘bezet’. Ga je op die knop staan, dan krijg je de optie om te verhuizen. Klik hierop. Nu vragen we om je verhuiscode. Die heb je in stap 1 al opgevraagd als het goed is, dus vul die hier in. Vervolgens kan je 3 dingen doen:

  1. “Verhuis nu”. Als je zelf weet hoe je kunt overstappen en eerder ook al kopieën hebt gemaakt, dan kan je deze optie kiezen en direct je domeinnaam, website en e-mail overzetten. De kans is wel groot dat je website uit de lucht gaat, omdat het overzetten soms even kan duren. Stap je alleen over met een domeinnaam, dan kan je wel gewoon kiezen voor deze optie. 
  2. “Verhuis later”. Deze optie is altijd handiger, omdat de kans dan kleiner is dat je website of e-mail uit de lucht is. Je kunt de tijd nemen om kopieën te maken en met ons te overleggen wanneer je daadwerkelijk alles verhuist.
  3. Heb je geen idee hoe je moet verhuizen, kies dan ook de optie “verhuis later”. Meld je vervolgens aan bij onze Overstapservice en wij helpen je verder. Kom je er niet uit? Geen probleem, stel hier je vraag en je krijgt een persoonlijke instructie. Wanneer we je website en e-mail precies verhuizen, overleggen we natuurlijk met jou.

Let op: bij onze klantenservice krijgen we regelmatig vragen van mensen met e-mail. Want bij een overstap wordt e-mail regelmatig vergeten. Heb je een domeinnaam zonder e-mail en zonder website erop, dan kan je gewoon direct overstappen. Dan zijn er namelijk geen bestanden om over te zetten. Maar heb je een website met webhosting of e-mail, dan moeten die bestanden verhuisd worden en kan je het beste gaan voor optie 2 of 3 hierboven.

0 0 votes
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Birdexpress
11 mei 2019 10:44

Goedemorgen wat moet ik zelf doen als ik over wil stappen.
Ik heb daar niet zoveel kaas van gegeten email instellen enzo

Elly Florax
4 maart 2020 11:00

ik wil heel graag weg bij jullie
zooo veel storing en geen helpdesk te bereiken is
ik wil gewoon iemand die me helpt in plaats van chats die niet opgestart worden
en tickets die niet aangemaakt kunnen worden.
hoe kan ik alles verhuizen naar een provider met helpdesk en meer stabiliteit
ik hoor het graag

Uco Egmond
Uco Egmond
1 september 2020 09:35

Is de overstapservice nog gratis of niet? Er staat van wel maar het desbetreffende formulier is niet meer in de lucht.Een beetje verwarrend.

Arisgo
3 oktober 2020 17:35

Ook ik wil graag af van mijn domeinen bij jullie. REDEN? Er is absoluut op geen enkele menselijke manier met jullie te contacten. Iedereen houdt de hand boven het hoofd van elkaar / stuurt het naar elkaar door, maw stuurt de loyale al vele jaren betalende klant van het kastje naar de muur. Ik kon en mocht niet betalen want dat liep allemaal via andere systemen…. Ja zelfs nadat bleek dat MD alle gegevens verkeerd had en dus mij niet eens KON bereiken en ik daar zelf achterkwam en de juiste info al had verstrekt! Het gaat nog verder, want… Lees verder »

marco boumam
27 november 2020 11:17

hai Tabitha, dank voor dit artikel. Zelf heb ik in janauri een domeinmigratie gedaan voor mijn zakelijke website, ik ben bijna 70% van het organische verkeer verloren. Denk jij dat jij kan zien wat er mogelijk fout is gegaan?Uitgelicht

10
0
Would love your thoughts, please comment.x