We gaan 2019 in met deze nieuwe opties van Websitemaker

Peter 3 januari 2019

Aan het begin van het nieuwe jaar hebben we nieuwe opties toegevoegd aan Websitemaker. Het belangrijkste: werken met filters en stickers op je foto’s, contact met je klanten via de WhatsApp widget en rijen in rijen plaatsen.

Elk kwartaal plaatsen we een nieuwe blog over Mijndomeins websitemaker met de leukste nieuwe opties die toegevoegd zijn. De vorige update ging onder meer over de accordion widget.

Rijen in rijen plaatsen

Je kunt nu rijen plaatsen in rijen, naast elkaar in verschillende kolommen. Het ontwerp van je site heeft daarmee nog meer mogelijkheden. Een inner row ofwel binnenste rij voeg je toe door linksboven bij rij te klikken op toevoegen > binnenste rij.

Om het je makkelijk te maken, hebben we trouwens ook direct een paar superleuke nieuwe secties gemaakt met deze nieuwe rijen-optie. Bekijk ze in Websitemaker en kies de sectie die het beste bij jou past.

Websitemaker rijen in rijen plaatsen
Met een inner row maak je een topontwerp

Afbeeldingseditor met filters en stickers

We hebben de afbeeldingseditor een enorme upgrade gegeven en je hebt nu nog meer handige functies om je foto’s mee te bewerken. Werk met filters, schaduwen, zoomen, stickers, frames en veel meer. Klik bij een afbeelding op bewerken en probeer het uit.

Tip: als je een afbeelding bewerkt, wordt de bewerkte afbeelding opgeslagen als een nieuw bestand. Hiermee kun je terugkeren naar het origineel als je niet tevreden bent met de bewerkte afbeelding.

Websitemaker Afbeeldingen-editor
Personaliseer je foto’s met de vernieuwde afbeeldingseditor

Upload afbeeldingen direct naar een folder

Met deze verbetering kun je afbeeldingen rechtstreeks naar een specifieke map uploaden. Dit bespaart tijd bij elke afbeelding die je uploadt en zorgt voor een beter overzicht van de afbeeldingen van je website.

Kies een afbeelding en selecteer de map waarin je de afbeeldingen wilt toevoegen. Klik op uploaden. Je kunt meerdere afbeeldingen tegelijkertijd toevoegen. De afbeeldingen worden automatisch geüpload naar de geselecteerde map.

Websitemaker Upload afbeeldingen direct naar een folder
Houd het overzichtelijk en upload afbeeldingen direct in een map naar keuze

Widgets toevoegen nu nog makkelijker

Widgets toevoegen hoeft niet meer door te slepen. Klik gewoon op de plek waaronder je de widget wilt plaatsen en kies voor widget hieronder toevoegen. Het grote voordeel is dat je geen gedoe meer hebt met het ontwerp. De widget wordt nu netjes gepositioneerd.

4 nieuwe widgets die het je makkelijker maken

We hebben weer nieuwe widgets voor je:

  1. Houd je website actueel met de nieuwe Facebookfeed widget. Extra voordeel: bezoekers kunnen je pagina leuk vinden of berichten delen zonder je site te verlaten.
  2. Met de WhatsApp widget kunnen bezoekers eenvoudig contact met je opnemen. Je hebt alleen een telefoonnummer nodig met WhatsApp.
  3. De tabs-widgets is een overzichtelijke nieuwe opmaakoptie voor je site. Bezoekers navigeren tussen tabbladen in plaats van door lange tekst te bladeren.
  4. Met de nieuwe Copyright widget heb je een copyrightverklaring die altijd up-to-date is. De widget voegt automatisch het copyright-symbool © en het jaar toe. Handig voor onderaan je site!

Test deze widgets eens uit op je website en kijk of ze wat voor jou zijn.

Navigatie van je site aanpassen

Ook heel fijn: je kunt nu de navigatie van je website in bijvoorbeeld de header en de footer aanpassen. Dat hoeft niet meer via de pagina-tab. Je navigatie is dus een stuk flexibeler en hoeft niet verplicht overeen te komen met de pagina’s van je website. Je kunt nu bijvoorbeeld ook externe links plaatsen in je footer of een lager liggende pagina bovenin de header.

Het is nu mogelijk om de footer te verbergen

Een footer is handig om te plaatsen op je website, maar soms toon je hem liever niet. Vooral als je bij specifieke pagina’s rust wilt creëren en de bezoeker op de pagina wilt houden. Of als hij wat ‘schoner’ moet zijn dan normaal. Denk aan een ‘coming soon’ pagina of een landingspagina.

Op elke pagina die je wilt, kun je nu de footer verbergen of juist zichtbaar maken. Klik op de oranje tab van de footer en kies voettekst op deze pagina verbergen.

Websitemaker footer verbergen
De voettekst van een pagina verbergen

Gegevens koppelen op je hele website

Dit is een optie om het je makkelijker te maken. Vul je gegevens in bij inhoud, zodat je deze kunt verbinden met je hele site. Denk daarbij aan bedrijfsinformatie zoals je adres en telefoonnummer of een zakelijke tekst over je dienstverlening. Je kunt de informatie die is ingevuld bij inhoud toevoegen aan allerlei widgets door er met je rechtermuisknop op te klikken. Kies vervolgens verbinden met gegevens en je kunt kiezen wat er komt te staan. Dat kan met bijvoorbeeld tekst en afbeeldingen en scheelt onwijs veel tijd.

Sjabloonpagina compleet vernieuwd (en 3 nieuwe templates)

Dit is vooral interessant als je start met websitemaker of een je website compleet wilt vernieuwen: de sjabloonpagina is opnieuw ontworpen en ingericht. Sjablonen worden sneller geladen en je kunt filteren op nieuwe categorieën met een nieuwe zoekfunctie. Je vindt er de beste sjablonen met een frisse uitstraling. Bijvoorbeeld de nieuwe sjablonen voor een elektricien, zakelijk evenement en een burgerrestaurant.

Websitemaker sjabloon pagina met nieuwe templates
De nieuwe sjabloonpagina met 3 nieuwe sjablonen

0 0 vote
ArtikelbeoordelingAvatar

Peter

Als websitebouwer weet Peter alles over onze webshop en Websitemaker. Daarnaast kan je bij hem terecht voor alle ins en outs van WordPress.

Subscribe
Abonneren op
guest
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Thomas
7 januari 2019 16:01

Jullie gebruiken de webflow engine voor jullie eigen websitemaker. Is het ook mogelijk om een eigen gemaakte webflow website in jullie websitemaker te openen als een soort eigen template?
Wordt het maken en integreren van een webwinkel ook toegevoegd aan jullie websitemaker?

Tabitha
Beheerder
8 januari 2019 09:16
Reply to  Thomas

Hoi Thomas, Websitemaker is het CMS (de drag & drop editor) waar je mee werkt als je Websitemaker aanschaft. Je kunt er wel een bestaande website op laden als je wilt. Dan kopieert Websitemaker die bestaande website en maakt hij er een zo goed mogelijk template van.
Verder kun je kijken naar bijvoorbeeld de webwinkel module van Ecwid (http://open.ecwid.com/l6PDV) die je in je Websitemaker website kunt integreren. Het instappakket is gratis en hier kun je al vrij veel mee.
Heb je verder nog vragen, kijk dan eens op onze helpdesk: http://helpdesk.nl
Onze specialisten kunnen je verder helpen.
Tabitha

Thomas
8 januari 2019 14:17
Reply to  Tabitha

Dank. Als ik echter de helpdesk on-line raadpleeg, wordt er gesproken over de ‘shop’ module links in het menu. Daar is een goede uitleg over gegeven, echter deze ‘knop’ ontbreekt bij jullie websitemaker! Ook vind ik na een zoekopdracht op diezelfde helpdesk geen uitleg over het integreren van een ecwid module.
Waarschijnlijk gebruiken jullie wel de WebFlow on-line handleiding, maar met minder opties dan WebFlow zelf heeft….???

Tabitha
Beheerder
9 januari 2019 09:21
Reply to  Thomas

Hoi Thomas, mijn kennis eindigt bij onderstaand bericht. Je kunt het beste even contact opnemen met onze Websitemaker specialisten via https://kort.md/nieuwticket
Succes! Tabitha

Thomas
8 januari 2019 21:35
Reply to  Tabitha

Ik had vanochtend op deze plaats een reactie geplaatst. Helaas is deze door jullie verwijderd. Kun je aangeven waarom?

Tabitha
Beheerder
9 januari 2019 09:22
Reply to  Thomas

Hi Thomas, we krijgen regelmatig spam in de comments onder blog, dus keuren ze eerst goed voordat ze geplaatst worden. Hierbij dus 🙂
Tabitha

Robin
Robin
7 oktober 2019 10:50

Het lukt mij niet om een rij te verwijderen. Daarnaast kan ik bij widgets geen andere optie aanklikken. Hoe kan dit?

Tabitha
Beheerder
8 oktober 2019 11:34
Reply to  Robin

Hoi Robin, heb je de videohandleiding al bekeken? Misschien helpt dat: https://nieuws.mijndomein.nl/tips/handleiding-websitemaker-website-maken-video/
Kom je er niet uit, neem dan even contact op met onze Websitemakerexperts via https://kort.md/nieuwticket
Zij helpen je graag verder. Succes! Tabitha

Dènis Assen
15 januari 2020 14:19

Hallo, ik gebruik de ‘portfolio’ pagina om onze leden te laten zien. Ik zou heel graag een zoekoptie willen toevoegen. Dus dat ik kan zoeken op leden. Op hun naam of op wat ze goed kunnen. Is dat mogelijk is websitemaker?

Gaat om deze pagina:
https://www.growingemmen.nl/Leden-van-Growing-Emmen

Dank voor de reactie

Tabitha
Beheerder
16 januari 2020 09:16
Reply to  Dènis Assen

Hallo Dènis, kan je deze vraag stellen aan onze specialisten via https://helpdesk.mijndomein.nl/hc/nl/requests/new dan helpen we je snel en persoonlijk verder. Succes! TabithaUitgelicht

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x