WordPress pagebuilder test: Beaver Builder

Met een pagebuilder kun je makkelijk kolommen en onderdelen toevoegen aan je pagina of bericht. Zie het als een soort blokkendoos met verschillende soorten blokken. Een van de meest bekende builders, Beaver Builder, onder de loep.
Pagebuilders zijn populair binnen WordPress en worden vaak inclusief een thema geleverd. Een thema bepaalt het uiterlijk van je website en via de pagebuilder kun je de verschillende type pagina’s inrichten zonder dat je kennis nodig hebt van programmeertalen. Denk bijvoorbeeld aan een homepagina, een dienstenpagina en een contactpagina. De pagebuilders bevatten kant-en-klare elementen die je aan een pagina kunt toevoegen, zoals een contactformulier of een knop.
De pagebuilders worden geleverd en onderhouden door externe leveranciers en worden toegevoegd aan WordPress. Vaak betaal je voor de pagebuilder een klein bedrag per jaar. Hiervoor zorgt de leverancier dat er updates beschikbaar komen en dat je voor vragen bij ze terecht kunt.
Ook bij webbouwers in trek
Beaver Builder is een populaire pagebuilder en is ook bij de webbouwers in trek door de white label functie en mogelijkheden. Webbouwers staan normaal vaak kritisch tegenover pagebuilders, aangezien deze lang niet altijd goed in elkaar zitten en daardoor zorgen voor langere laadtijden. Ze worden vaak gezien als ballast aangezien ze soms te veel mogelijkheden hebben en hierdoor extra code nodig is dat drukt op de prestatie van de website. Met een pagebuilder is het voor de webbouwer wel makkelijk om sneller een website op te tuigen en bepaalde onderdelen te hergebruiken.
Meer controle
Beaver Builder zit technisch goed in elkaar en een groot voordeel is dat de pagebuilder (plugin) en het thema los staan van elkaar. Hierdoor houd je een goede controle over je inhoud en kun je ook makkelijk een ander thema installeren. Beaver Builder werkt vrijwel met elk thema en mocht dit niet zo zijn, dan maken ze het voor je werkend. Ook is het geheel goed geoptimaliseerd voor SEO en een goede weergave op mobiele apparaten.
Hieronder de officiële video over de Beaver Builder. Dit geeft in een vogelvlucht de mogelijkheden weer.
De belangrijkste elementen zijn in het pakket aanwezig. Daarnaast zijn er diverse partijen die goede uitbreidingen bieden. Dit noemen ze ook wel een powerpack. Mijndomein heeft de Beaver Builder getest met onderstaande bevindingen.
Voordelen:
+ Veel verschillende ontwerpen beschikbaar, ook voor landingspagina’s.
+ Nederlandse vertaling beschikbaar.
+ Veel verschillende modules.
+ Snel en makkelijk te gebruiken.
+ Naast het Beaver Builder thema ook met andere thema’s te gebruiken.
+ Geschikt voor WooCommerce en WordPress Multi-site.
+ 100% responsive (goede weergave mobiele telefoons en tablets).
+ Geoptimaliseerd voor zoekmachines.
+ Snelle en goede support.
+ White label mogelijkheid voor webbouwers.
+ Volledige controle over inhoud door scheiden pagebuilder en thema.
Nadelen:
– Iets duurder dan andere pagebuilders, de prijzen voor een pagebuilders variëren doorgaans tussen de 50 en 100 dollar.
– Engelstalige Support.
Conclusie over Beaver Builder
Een echte aanrader en mijn favoriet! Mocht je zelf met WordPress aan de slag willen en een goede website willen maken dan kunnen we deze pagebuilder adviseren. De kosten zijn 99 dollar maar dit bedrag is het zeker waard. Houd er wel rekening mee dat je zelf verantwoordelijk bent voor de uitgebrachte updates. Mocht je nog geen website hebben en geen omkijken willen hebben naar updates en veiligheid, dan is onze Websitemaker misschien iets voor je. Gewoon je website hosten kan natuurlijk ook bij ons.
Jouw ervaring
Heb je ervaring met de Beaver Builder of andere pagebuilders, laat dan je reactie achter. Natuurlijk ook wanneer je vragen of aanvullingen hebt.