Roparun: het aftellen naar 12:24 uur begint

Tabitha 26 mei 2017

Vandaag over een week vertrekken we naar Parijs om keihard te knallen tijdens de Roparun. Met zo’n 30 man van het Mijndomein Roparun team halen we geld op voor mensen met kanker. Dat doen we door een estafettemarathon van Parijs naar Rotterdam.

Volgende week vrijdag gaan we alvast naar ons eerste basiskamp om alles klaar te zetten. Voor zaterdag is de starttijd in Parijs inmiddels bekend: om 12:24 uur precies gaan we lopen. Als alles goed gaat, zijn we dan maandag rond half 1 in Rotterdam. In de tussentijd maken 2 teams van 4 lopers elke keer zo’n 60 kilometer. Dat is ongeveer 6 uur lopen en 6 uur rusten. Achter elkaar. Dag en nacht. 50 uur lang.

De moed erin

Gelukkig krijgen de lopers steun van de rest van het team. Die verplaatsen het basiskamp 4 keer. We nemen een vrachtwagen mee zodat de lopers goed kunnen rusten tussendoor. Verder zorgen we voor lekker eten en natuurlijk voor goede verzoring. Er is altijd een fysiotherapeut of masseur op het basiskamp. Er gaat ook een verzorger mee met elk lopersteam. De lopersteams hebben daarnaast 2 fietsers, een chauffeur en navigator die de moed erin houden. Want steeds een kilometer lopen en dan weer 3 in een busje, dat is even wennen. Gelukkig hebben we er goed op getraind.

Fietsers oefenen voor Roparun

De fietsers trainen ook voor lange stukken zitten.

Op karakter de Coolsingel over

Naast eigen trainingen, trainden we ook als groep. Steeds een stukje lopen en dan weer zitten, dat was toch best heftig! Heel anders dan gewoon doorlopen. We verwachten een deel op karakter te moeten doen, maar we gaan er komen. Zeker weten. En als we dan straks aankomen op de Coolsingel in Rotterdam, dat is een machtig mooi gevoel.

Warming up

Warming up voor een van de groepstrainingen.

Schoenen voor de Roparun

Loper Roy heeft alvast nieuwe schoenen aangeschaft.

Pot chocopasta

Om zoveel mogelijk te doneren aan het goede doel van de Roparun, proberen we zoveel mogelijk te laten sponsoren. Onze collega’s hielpen daar ook bij. Zo regelt Vicky candybars en tucjes voor de lopers en Peter zorgt voor een grote pot jam en pot chocopasta voor bij het ontbijt. Maar ook de vrachtwagen en fietsen zijn gesponsord. Daar zijn we heel blij mee. Onze sponsoren staan op een spandoek waarmee we over de finish gaan. Zo zijn zij er ook een beetje bij.

Een van de donaties voor de Roparun

De donatie van collega Vicky.

Je eigen stukje route van de Roparun

Ben jij enthousiast geworden over ons doel? Sponsoren kan nog steeds. Je kunt gewoon nog een gelddonatie doen en er zijn ook nog een paar routedelen beschikbaar.

  • Sponsor een routedeel en ‘loop’ zo een stuk met ons mee tijdens onze route van Parijs naar Rotterdam. Voor €200,- sponsor je een routedeel. Start en finish kosten ieder €500,-. In ruil voor het sponsoren van een routedeel krijg je vermelding op de website met logo en link en melding op social media tijdens de route.
  • Bij een directe donatie krijg je onze oprechte dankbaarheid. Je kiest zelf hoeveel je geeft en het geld gaat rechtstreeks naar de mensen waar we dit allemaal voor doen.

Kortom, nog genoeg mogelijkheden om te helpen.

Zelf ga ik trouwens ook mee voor de catering. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden, maar daar krijgen jullie natuurlijk veel van mee :). Op Facebook houd ik jullie op de hoogte van de vorderingen en we gaan natuurlijk een leuk filmpje opnemen. Dan kunnen jullie ook nog een beetje meegenieten.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht