De beste nieuwe domeinextensies voor uw bijbaantje

VictoriaSEO 14 oktober 2022

Sommige mensen schrijven blog, andere mensen fotograferen bruiloften en weer anderen houden zich bezig met affiliate marketing. Miljoenen mensen over de hele wereld werken tegenwoordig buiten de reguliere negen-tot-vijf banen om. Dit verschijnsel komt zo vaak voor dat het een eigen naam heeft: een side hustle (bijverdiensten). En de redenen van mensen om aan een side hustle te beginnen zijn net zo gevarieerd als de ondernemingen zelf. Sommigen willen een beetje meer besteedbaar inkomen, sommigen doen het als een tweede baan om hun uitgaven in balans te houden, en sommigen willen gewoon de kick die ze ervan krijgen.

Als u een van deze buitengewone mensen bent die actief deelnemen aan dit side hustle spel, is de kans groot dat u weet hoe belangrijk een website kan zijn. Het is immers de enige plek op het internet waar je volledige controle over hebt. Hoe je over je diensten praat, hoe je jezelf promoot, alles blijft volledig in jouw handen.

En op de website zelf is uw domeinnaam het belangrijkst. Die identificeert immers u en uw bedrijf online. In cyberspace is uw domeinnaam even belangrijk als de naam of het logo van uw bedrijf. Maar we suggereren niet dat we de eersten zijn die u deze informatie brengen. Domeinnamen zijn altijd belangrijk geweest. Zo belangrijk dat iedereen die zich vandaag op het internet wil vestigen het moeilijk zou hebben om een domeinnaam naar keuze te vinden. Er zijn simpelweg zoveel websites op het internet! En bovendien worden er elke dag 2.52.000 nieuwe websites gecreëerd.

Al meer dan drie decennia zijn generieke domeinextensies zoals .com het populairst. Deze populariteit maakte ze synoniem met het idee van een domeinextensie zelf. Helaas maakt diezelfde bekendheid het ook ongelooflijk moeilijk voor nieuwe spelers om een domeinnaam te vinden die bij hun bedrijf past. Het is dan ook geen wonder dat mensen – zowel degenen met een side hustle als degenen met een volledig bedrijf – een heleboel trucs uitproberen om dit probleem van onbeschikbaarheid van domeinen op te lossen. Van het toevoegen van onnodige tekens zoals koppeltekens tot een nummer ergens in de naam. Van het gebruik van vulwoorden als “krijgen” en “kopen” tot het veranderen van de spelling van veel voorkomende woorden. Dit kan hen helpen een domeinnaam te bemachtigen, maar de ongelukkige waarheid is dat die waarschijnlijk moeilijk te onthouden zal zijn. En nog moeilijker om te typen. Wat uiteindelijk resulteert in een website die geen verkeer trekt en geen business genereert. Dit is nog slechter nieuws voor degenen die een side hustle beginnen. Maar wat als er een oplossing was die u uw domeinnaam naar keuze bezorgde en u hielp met een heleboel andere voordelen? Gelukkig hebben we zo’n oplossing. En die komt in de vorm van verschillende nieuwe domeinextensies. Lees dus verder om de beste domeinextensie voor uw bijbaantje te vinden.

1) .Online

.Online is een domeinextensie ontworpen voor mensen die een unieke digitale aanwezigheid willen creëren. Het zit letterlijk in de naam van de extensie! Het woord “online” wordt wereldwijd in minstens 24 talen begrepen. Dat is het soort universeel bereik dat moeilijk te bereiken is. Bovendien gebruiken de meeste mensen die informatie zoeken op het internet het woord “online” in hun zoekopdracht. Hoeveel van ons hebben Google al dingen gevraagd als “online leren coderen”, “online pianoles” of “online kleding kopen” ? Dit maakt van .Online ook een trefwoordrijke, zoekmachinevriendelijke domeinextensie. Dus als u een YouTuber, Instagram influencer of blogger bent die zijn bereik op het internet wil vergroten, kan een .Online-extensie perfect zijn voor uw side hustle.

2) .Store

Een van de vele dingen die de pandemie de afgelopen jaren veranderde, was het consumentengedrag – althans wat het doen van aankopen betreft. Zozeer zelfs dat volgens een rapport van McKinsey & Company de online aankopen alleen al in 2020 met 15 tot 30% zijn gestegen. Dit betekende dat overal meer en meer e-commerce websites begonnen op te duiken. Ten tijde van het schrijven van dit artikel bedraagt het aantal e-commerce websites over de hele wereld ongeveer 22 miljoen. Voor iemand met een side hustle van bijvoorbeeld een handgemaakte zeepmakerij is het een hele opgave om op te vallen tussen 22 miljoen concurrenten. Hetzelfde geldt voor iemand die net begonnen is met het verkopen van kunst op het internet als bijzaak. Of voor iemand die kleine handgemaakte meubels online verkoopt. Met een .Store-extensie kunnen deze mensen zich gemakkelijk onderscheiden van de berg e- commercewinkels op basis van .com omdat het woord store alleen al genoeg is om hun publiek te vertellen dat ze op het punt staan een website te betreden waar ze een reeks producten kunnen bekijken en kopen. We gaan zelfs zo ver dat een .Store-extensie voor een website het equivalent is van een “Open!”-bord voor een fysieke winkel. Dus nogmaals, nu het aantal e-commerce sites wereldwijd gestaag toeneemt, is een .Store extensie misschien wel precies wat een side hustle onderneming nodig heeft om te slagen!

3) .Tech

Laten we eerlijk zijn. Als je een side hustle hebt in de tech-industrie dan springt deze domeinextensie er meteen uit! Dat is de kracht van bliksemsnelle herinnering aan het werk. .Tech als domeinextensie werd speciaal ontworpen voor mensen die in de tech-industrie werken. Om hen te helpen gemakkelijk korte en zeer relevante domeinnamen te grijpen. En om een slimmere, innovatievere en modernere branding te creëren. Iets dat in lijn ligt met de business waarin ze actief zijn. Van programmeurs tot systeembeheerders en iedereen daartussenin. Als het om een op technologie gebaseerde side hustle gaat, is er geen betere domeinextensie dan .Tech. Denk erover na. Zou janedoe.tech niet veel beter klinken voor uw publiek dan janedoe- codingservices.com?

4) .Site

Creativiteit vormt de kern van sommige side hustles. Een freelance tekstschrijver, bijvoorbeeld, zou zijn creativiteit zelfs in de gekozen domeinnaam willen laten zien. Hetzelfde kan gezegd worden van iemand die holistische genezingsdiensten aanbiedt als side hustle. Voor zulke mensen is .Site gecreëerd. Het is een domeinextensie die zorgt voor een unieke online aanwezigheid en tegelijkertijd volkomen universeel is. Het woord “site&amp” zit immers in de naam zelf! Het resultaat is een domeinnaam die pakkend en toch herkenbaar is. Iets wat met de dag moeilijker te bereiken is met de .com-domeinextensie. Om dit te illustreren met onze lopende voorbeelden, zou de schrijver gemakkelijk zijn website thewriting.site of gewoon writing.site kunnen noemen, terwijl de genezer zijn website healing.site zou kunnen noemen. Beide zouden kortere, scherpere, unieke domeinnamen krijgen die absoluut niet beschikbaar zouden zijn of duizenden dollars zouden kosten. Ja, we hebben het gecontroleerd. Dezelfde voordelen en functies gelden ook voor .Space (gemaakt voor kunstenaars en mensen met een creatieve geest), en .Website (een prima alternatief voor .Site).

Nu we vier afzonderlijke nieuwe domeinextensies voor uw side hustle onderneming hebben
gezien, laten we nu een bredere blik werpen op de voordelen die deze nieuwe domeinextensies
bieden:

A: Moderne domeinextensies zitten vol trefwoorden.
Denk er eens over na. Wereldwijd gebruiken mensen al trefwoorden als “online boekenwinkel”, “kruidenier bij mij in de buurt”, “beste tech expert in mijn buurt” en “beste site voor online yogalessen”. Dit alles zegt dat uw side hustle onderneming met een nieuwer domein veel hoger kan scoren dan de concurrentie in de zoekresultaten. En we weten allemaal dat betere zoekresultaten meer verkeer betekenen. En meer verkeer betekent meestal meer business!

B: Nieuwere domeinextensies helpen bij kortere, eenvoudigere domeinnamen.

Omdat ze zo nieuw en algemeen beschikbaar zijn, helpen nieuwe domeinextensies mensen om veel sneller domeinnamen van hun keuze te vinden. Iets wat met een .com-extensie een nachtmerrie zou zijn geweest. En door dit gemak van beschikbaarheid hoeft u nu geen koppeltekens en cijfers toe te voegen of de spelling van woorden te veranderen om een domeinnaam te registreren. Dus uw schoenen schilderen side hustle kan nu gewoon paintedshoes.online of customshoe.store zijn in plaats van shoezpaintedonline.com of johnsmith-shoepainting.com.

C: Nieuwe domeinextensies zijn beter geoptimaliseerd voor voice search.

Voice search gebruikt hele zinnen en wil de juiste spelling van zoekwoorden. Daarom is de kans dat een website funky-umbrellazz.com heet veel, veel, veel kleiner dan bijvoorbeeld funkyumbrellas.store of zelfs fun`kyumbrellas.online. Dat komt omdat umbrellaz en – niets betekenen voor de meeste stemzoekmachines.

Tot slot

Een side hustle is vaak meer dan een manier om wat extra geld te verdienen. Het kan een artistieke uiting zijn, vrijheid van de negen tot vijf routine, of zelfs een experiment. De moderne domeinextensies van vandaag kunnen u helpen dit doel te bereiken door u domeinnamen voor uw website aan te bieden die gemakkelijk te registreren en te onthouden zijn en waarmee u hoger in de rangschikking komt. Het enige wat u hoeft te doen is een beetje tijd nemen om uw onderneming te bedenken, na te denken over een goede domeinnaam en de beste nieuwe domeinextensie voor uw bijbaantje te zoeken. Oh, en het zal gemakkelijker voor u zijn om al deze informatie te onthouden als u deze pagina gewoon een bladwijzer geeft voor later gebruik.

5 2 votes
ArtikelbeoordelingVictoriaSEO


Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
baccaratcommunity
26 november 2022 07:36

Your writing is perfect and complete. baccaratcommunity However, I think it will be more wonderful if your post includes additional topics that I am thinking of.   I have a lot of posts on my site similar to your topic. Would you like to visit once?  Uitgelicht

1
0
Would love your thoughts, please comment.x