[Onderzoek] meer online verdienen door iets extra tijd en geld te investeren

Linda 8 oktober 2020

Afgelopen zomer voerde Bureau GfK voor SIDN een groot onderzoek uit naar de manieren waarop ZZP’ers en kleine ondernemers online verdienen met hun site. De resultaten zijn interessant leesvoer voor iedere ondernemer die zelf wil weten hoe hij meer uit zijn site kan halen. Sommige resultaten komen uit het onderzoek, andere uit de open antwoorden van de respondenten.

1. Ga voor groter, niet voor meer

Maar weinig ZZP’ers verdienen online meer doordat ze een groot aantal orders binnenhalen. Zij zijn online succesvol, omdat de site hen in staat stelt serieus genomen te worden en zo grotere orders binnen te halen. Meer omzet is bij ZZP’ers vooral te danken aan grotere orders en niet aan meer orders.

2. Een goed ontwerp betaalt zichzelf terug

Hoe goed gratis WordPress sjablonen ook zijn als laagdrempelig vertrekpunt: vrijwel iedere succesvolle kleine ondernemer tast in de buidel voor een betaald ontwerp. Zorg dat je website qua uitstraling klopt met wat je bent en hoe je werkt. Je website is je visitekaartje en geeft de bezoeker een eerste indruk. Dit is nog belangrijker wanneer je grotere orders wilt binnenhalen.

3. Online promotie hoeft geen vermogen te kosten

ZZP’ers die jaarlijks meer van €10.000 ontvangen via hun website (sales & leads), investeren gemiddeld €850 per jaar in online promotie. Dat is ruim twee keer zoveel als de gemiddelde ZZP’er die €400 per jaar investeert en niet verder komt dan de helft. Een relatief klein bedrag extra investeren kan dus relatief veel opleveren. Vooral in SEO en SEA.

4. Werk slimmer, niet harder

OK, dit is een open deur, maar hij is wel waar. De 10% van de ZZP’ers die het meeste verdienen met een website besteed 12% meer uren dan gemiddeld aan die site, maar haalt daar bijna zes keer zoveel omzet mee binnen (€30.000 tegen €5.700 per jaar).

5. Vergeet veiligheid niet

Een paar tientjes per jaar voor een goed SSL-certificaat. Iets meer betalen voor iets betere hosting. Maakt dat verschil? Nou en of: een veilige website die op ieder device goed werkt en geen foutmeldingen geeft kan voor die ene grote opdracht net het verschil maken.

Meer lezen? Bekijk de infographic van het onderzoek van SIDN (n=-1281). Dit artikel is gemaakt in samenwerking met SIDN.

3.2 5 votes
ArtikelbeoordelingLinda

Linda is Domeinspecialist bij Mijndomein. Weet (bijna) alles over het registreren/ verhuizen van domeinnamen en vooral de vele problemen die hiermee gepaard kunnen gaan. Linda houdt van bakken, films en shoppen en helpt graag actief mee op de school van haar kinderen.

Subscribe
Abonneren op
guest
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Corne vd Bighelaar
15 oktober 2020 17:45

Ben al enkele jaren mezelf voor de gek aan t houden maar ikzelf ga die website en webwinkel nooit klaar krijgen. Ben bereid n paar honderd per mnd te investeren want heb n super domeinnaam en wil mijn diensten kunnen uitbreiden met bijpassend webwinkel waar klanten producten kunnen bestellen waar ik 100 procent achter sta en alle kennis heb en advies kan geven. Maar hoe weet ik dat ik de juiste persoon heb die me gaat helpen hiermee??

Tabitha
Beheerder
Tabitha(@tabitha)
19 oktober 2020 08:59

Hoi Corne, dat is een goede vraag. Wist je dat Mijndomein sinds kort ook je website voor je kan maken? Neem even contact op met onze helpdesk voor meer informatie en de mogelijkheden op https://helpdesk.mijndomein.nl/
Succes! Tabitha

Corne vd Bighelaar
25 oktober 2020 23:48
Reply to  Tabitha

Dank je..ik ga zeker kontakten en t stukje uit handen geven eerlijk naar mezelf zijn anders gaat me dit niet lukken..groetjes Corne

Tabitha
Beheerder
Tabitha(@tabitha)
26 oktober 2020 09:02

Soms is dat het beste, maar die keuze moet je natuurlijk zelf maken. Laat je goed informeren over wat je krijgt zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Groet, TabithaUitgelicht

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x