Deze website sjablonen moet je hebben [voorbeelden]

Tabitha 25 mei 2021

Zoek jij moderne professionele templates om je website of webshop mee te maken? Laat je inspireren door deze website sjablonen (templates) van de Mijndomein Websitemaker. We laten je een paar leuke voorbeelden van sjablonen zien met alles erop en eraan. 

 

Soorten website sjablonen

We beginnen met een paar vragen: wat voor soort website wil je maken? Ben je ondernemer en zoek je een website of webshop voor je bedrijf? Kies je dan voor een site met meer pagina’s of is 1 pagina voldoende? Of zoek je een website sjabloon dat past bij je hobby of omdat je werk zoekt?

Soms heb je niet meer nodig dan een onepage website. Klik je in het menu op bijvoorbeeld ‘onze producten’ of ‘over ons’ dan ga je automatisch door naar beneden en niet naar een andere pagina op je website. Bij dit bakkerij sjabloon hebben we dat bijvoorbeeld gedaan. Handig als je niet veel te vertellen hebt maar toch een website wilt hebben.

websitemaker-bakkerij-onepager-sjabloon-template

Een voorbeeld van een onepager voor een app. Klik je op de links in het menu, dan ga je naar een van de blokken verderop in deze pagina.

Bepaal eerst wat je wilt, voordat je een sjabloon uitkiest. Ben je eruit? Kies dan voor website sjablonen die er goed uitzien en ook werken. Waar bezoekers dus weten waar ze moeten kijken en wat ze kunnen doen. Ik deel hieronder een paar voorbeelden.

Je (online) winkel

Ja, webshops kennen we allemaal. De keuze van producten die je online kunt verkopen, is vrijwel oneindig.. Maar tegenwoordig kan je eigenlijk als kledingwinkel, bloemenboetiek of kringloopwinkel niet achterblijven online. Start naast je fysieke winkel ook een professionele webshop en verkoop extra producten.

Bij deze bakker kun je ook online bestellen. Bovenin het menu staat daarvoor een grote knop die in het hele sjabloon zichtbaar blijft.

websitemaker-gereedschap-sjabloon-template

Er zijn natuurlijk grote websites waar je online gereedschap kunt bestellen. Maar is het niet veel beter om dat direct bij je lokale kluswinkel te doen? Zet een website online, promoot hem op social media en laat die bestellingen maar komen.

Dit sjabloon is nogal creatief omdat de categorieën zo leuk weergegeven zijn. Want die foto’s van die honden, zijn filmpjes! Bewegend beeld maakt je webshop speelser en superhip. Dit sjabloon is niet alleen voor een dierenwinkel interessant dus, maar ook voor jouw winkel.

Mijndomein Websitemaker sectie template inleiding

Gebruik de webwinkel van je kledingboetiek om nieuwe collecties aan te kondigen, klanten te inspireren en jezelf voor te stellen. Of gebruik speciale online kortingen om meer bezoekers en meer verkopen te krijgen.

Website sjablonen voor zakelijke dienstverleners

Juristen, accountants, maar ook IT-dienstverleners of creatieve bureaus: in de zakelijke dienstverlening moet je website professioneel overkomen en uitstralen wie jij bent. Bekijk de voorbeelden hieronder maar eens.

Een zakelijke en professionele uitstraling voor een juridisch bureau. De grote foto is trouwens een bewegende video. Dat maakt dit sjabloon nog sprekender.

Zakelijk maar wel met een opvallende kleur; kies voor een sjabloon dat bij jou past.

Dit sjabloon is kleurrijk en creatiever, maar gewoon nog steeds professioneel. Ideaal voor een meer creatief bureau.

Professionele diensten (voor consumenten)

Ook als klusjesman, schilder, elektricien of tegellegger is het belangrijk dat je online gevonden wordt. Zeker als je klanten consumenten zijn die jouw diensten maar eenmaal per paar jaar nodig hebben. Bijna iedereen zoekt online naar diensten en bekijkt de website. Die moet er dus goed uitzien. Straal professionaliteit en kunde uit en laat ook zien wie je bent. Zo weet je klant wie hij of zij in huis haalt.

De verfstrepen in deze opmaak laten direct zien waar de bezoeker nu is: bij een schildersbedrijf. Gebruik aantrekkelijke en hippe kleuren zodat je modern oogt en je klanten direct met je in zee willen.

video website template Websitemaker

In deze bewegende video op de homepage zie je een klusjesman aan het werk. Je ziet ook maar 3 menu-items. Maak je website clean, modern en persoonlijk. Dan krijg jij in een handomdraai die extra klanten binnen.

websitemaker-elektricien-sjabloon-template

Laat zien wie je bent. Dat doet dit familiebedrijf al direct op de homepage. Daar staan vader en zoon op de foto aan het werk. Op de over ons pagina lees je meer over hun achtergrond.

websitemaker-loodgieter-sjabloon-template

Deze loodgieter heeft direct een formulier op de homepage zodat klanten een offerte kunnen aanvragen. Ook leuk: elke paar seconden verandert de afbeelding van de header. 

Dit schoonmaakbedrijf houdt het duidelijk en krachtig. Lichte kleuren, weinig tekst en gewoon vertellen wat je aanbiedt. De knop “nu boeken” is ook duidelijk in beeld.

websitemaker-hovenier-sjabloon-template

Als hovenier werk je vaak met patronen. Dan is het slim om dat ook op je website te laten zien. Kies niet voor een rechte afsnijding van je blokken maar juist voor een golvende. Dit website sjabloon is daarmee direct een stuk creatiever. 

Lifestyle en gezondheid

Een website is belangrijk voor veel lifestyle diensten zoals coaches en personal trainers. Want je vindt je klanten vaak online via je website. Ook voor een peuterspeelzaal, therapeut of voedingsdeskundige is het slim om je online voor te stellen. Zo kan iemand met interesse zich alvast een beetje inlezen en voelt hij of zij zich sneller bij je thuis.

Websitemaker template kapper

Dit sjabloon voor kappers is erg mooi opgemaakt. Het menu loopt zo over in de headerafbeelding. Als je naar beneden scrollt, dan komt er een balk in beeld. Zo is duidelijk wat het menu is, maar niet te opvallend.

Dit sjabloon is licht, overzichtelijk en duidelijk. Fijn om te gebruiken als therapeut maar ook mooi voor andere beroepen. Ik laat van dit sjabloon niet de homepage zien, maar de over ons pagina. Omdat ik die zo mooi vind.

Dit sjabloon voor personal trainers is duidelijk en overzichtelijk. Ook leuk, en niet alleen voor personal trainers, is de promotiebalk bovenin. Gebruik die als je speciale acties hebt die je wilt uitlichten.

Wees creatief met je afbeeldingen. Ze hoeven niet altijd volledig in beeld, plak ze eens over elkaar in een mooie opmaak. Dit sjabloon is trouwens ook creatief met lettertypes.

Onderwijs website sjablonen

Voor autorijscholen, opleidingen, bijlesdocenten en bedrijven die lesmateriaal verkopen, is online niet meer weg te denken. Iedereen heeft wel een website en vaak ook social mediakanalen. En wat dacht je van een digitale nieuwsbrief? Ook in het onderwijs is je online uitstraling belangrijk.

School of peuterspeelzaal website sjabloon voorbeeld

Een leuk creatief sjabloon voor een school of peuterspeelzaal. Met mooie foto’s zodat de bezoeker van je website direct een idee krijgt bij je visie.

Met dit sjabloon spreek je zowel ouders als scholieren aan. De kleuren en foto’s maken je website betrouwbaar, maar zijn niet oubollig. Je geeft duidelijke informatie zodat examenleerlingen zich goed kunnen oriënteren. 

Dit sjabloon voor online opleidingen gebruikt bewegende knoppen, tekst en afbeeldingen. Als je de website opent, dan komt alles in beeld sliden. Niet afleidend, wel dynamisch.

Restaurant en eten

In de horeca draait alles om eten en drinken. Zorg ervoor dat dit online ook zo is. Gebruik bijvoorbeeld een grote foto zien met lekker eten om

te laten watertanden. Kies voor een knop waar mensen meteen op klikken en reserveren of bestellen. Een paar voorbeelden:

Restaurant website sjabloon voorbeeld

onepage website template Websitemaker

Je kunt zoeken naar een restaurant website design bureau die voor een ‘mooi prijsje’ je website bouwt of gewoon een van onderstaande sjablonen gebruiken. Meteen mooi en goed. Je hoeft eigenlijk alleen nog je eigen foto’s en verhaal toe te voegen.

Blog sjabloon

Wil je gaan bloggen, zorg er dan voor dat je posts goed zichtbaar zijn als iemand je website opent. In het template hieronder zie je op zowel mobiel als op de laptop al de eerste (paar) posts. Plan je je blogs in, dan zie je van tevoren hoe het eruit komt te zien.

Websitemaker template blog fietsen

Portfolio website sjablonen

Een beetje fotograaf kan tegenwoordig niet meer zonder een portfolio website. Let er bij het kiezen van website sjabloon op dat je foto’s goed zichtbaar zijn voor de bezoeker. Want daar draait het natuurlijk om. Met een slimme foto website haal je misschien ook nog leuke klusjes binnen.

Websitemaker nieuw template creatief portfolio

Een creatieve manier om je portfolio of producten te tonen.

websitemaker-tattoo-shop-sjabloon-template

Deze tattooshop laat zien wat ze kunnen in mooie afbeeldingen die groter worden als je er met je muis overheen gaat.

portfolio template Websitemaker

Websitemaker template portfolio website 2

Deze 2 fotografieportfolio’s zijn een slimme manier om te laten zien wat je kunt.

Een website voor je bruiloft (trouwdag)

Yes, wij gaan trouwen! Vergeet op je bruiloftschecklist niet een website waar mensen zich kunnen RSVP’en. Geen gedoe met e-mail, telefoontjes en post, gewoon invullen op je website. Voeg een leuke foto toe van het gelukkige stel, et voilà!

Vakantie en reizen sjablonen

Al je foto’s en verhalen van vakantie op 1 plek: je vakantie website. Die kan je met dit template maken voor de Kerst, of natuurlijk gewoon voor de zomervakantie. Een van onze meest handige website sjablonen waar je veel mee kan.

vakantie template Websitemaker

Website of landingspagina voor zakelijke evenementen

Organiseer je weleens een webinar of bijeenkomst? Dan zijn landingpagina’s of soms zelfs speciale websites een slim middel om in te zetten. Op de onepager zet je de belangrijkste informatie van het evenement en geef je een inschrijfmogelijkheid. Heb je meer informatie, bijvoorbeeld over de sprekers en vorige evenementen, maak dan een complete website met alles erop en eraan. 

websitemaker-conferentie-sjabloon-template

Dit sjabloon gebruikt een foto over het hele beeld met een kleurlaag erover heen. Hierdoor vallen de knoppen extra op. De pijl onderaan het beeldscherm activeert websitebezoekers om te scrollen. De knop rechtsonder blijft continu in beeld.

Zet de belangrijkste leerpunten uit je webinar in de header. Ook leuk: plaats een teller op je website. Die telt de seconden, minuten, uren en dagen af tot het evenement. De websitebezoeker wil het niet missen, dus schrijft zich in.

Tip: een landingspagina voor je marketingcampagnes

Heb je een actie op bijvoorbeeld Instagram? Leid de klikkers dan niet gewoon naar je homepage. Nee, maak een speciale landingspagina waar je actie duidelijk staat en direct ook wat je van de bezoeker verwacht. Deze tips helpen je op weg.

websitemaker-onepager-sjabloon-template

In dit sjabloon komt de grote tekst langzaam in beeld zodat de bezoeker direct de aandacht heeft. Daarna vult hij – natuurlijk helemaal overtuigd – het formulier in.

Onze checks als je een template zoekt

Als internetbedrijf en webhoster hebben wij inmiddels wat ervaring met het maken van websites. Zo weten we ook waar je op moet letten bij het zoeken naar het juiste website sjablonen. Dit is vooral belangrijk:

Check 1: ruimte voor beeld

Tja, een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Het is echt zo. Vooral op internet zijn foto’s belangrijk. Het hotel website template hieronder maakt daar optimaal gebruik van. En heb je het kapperssjabloon gezien hierboven? Die laat de foto zelfs doorlopen in het menu. Strak toch.

onepage website template Websitemaker

Door deze foto krijg je meteen een duidelijk gevoel bij het hotel. En dan denk je maar 1 ding: boeken!

Dit wervingsbureau gebruikt zowel beeld als tekst. rechts een grote foto en links kort en krachtig wat ze te bieden hebben.

Je hoeft niet alleen met foto’s te werken, video kan ook. Open de sjablonen van de jurist (bovenin dit artikel) en die van de klusjesman maar eens in Websitemaker. Dan zie je bewegende beelden. Zo’n video website template geeft net dat extra dingetje waardoor de bezoeker geboeid blijft hangen.

Check 2: responsive en snel

Steeds meer mensen bekijken websites op mobiel of tablet. Daar moeten website sjabloon ook goed op uitkomen. Controleer altijd of je sjabloon goed is voor andere apparaten. En het liefst ook apart te bewerken is daarvoor. Een belknop toevoegen is bijvoorbeeld slim op de mobiele versie, maar niet nodig op de desktopversie. Let er goed op dat je je website kunt optimaliseren voor verschillende apparaten. Hetzelfde geldt ook voor hoe snel het template laadt

Responsive website adaptive belknop

Dit sjabloon heeft een belknop in de mobiele versie zodat geïnteresseerden direct contact op kunnen nemen.

responsive template Websitemaker

Meestal hebben desktopversies van websites hun menu bovenin. Maar op mobiel vaak aan de zijkant. Doe dat ook eens met je desktopversie, dan is je site herkenbaar op alle apparaten. 

Check 3: modern en professioneel

Misschien een beetje open deur, maar het is belangrijk dat je website er goed uitziet. Het template dat je kiest vormt de basis en moet er ook goed uitzien. En dan gaat het niet alleen om een mooie website: hij moet ook werken. Stel jezelf de vraag: zie ik wat ik moet doen? Waar ik heen kan op deze website? In het voorbeeld template hieronder is dat duidelijk: nu winkelen. Een goede header speelt daarbij een belangrijke rol.

websitemaker-mode-shop-sjabloon-template

Check 4: zoek een makkelijk systeem voor bouwen en beheren

Hoe technisch ben jij? Want een sjabloon kiezen is 1. Maar dan wil je hem natuurlijk ombouwen naar je eigen stijl. Schuiven en klikken en direct zien wat je aanpast, is het makkelijkst. Maar sommige mensen zweren bij WordPress omdat daar super veel mogelijk is. Lees hier eens de verschillen tussen WordPress en Mijndomeins Websitemaker om een beeld te krijgen.

 

Check 5: vergeet je domeinnaam en webhosting niet 

Om echt te starten met een website, heb je in ieder geval een domeinnaam nodig. En een plek om jouw websitebestanden op te slaan zodat iedereen je website kan bezoeken. Lees hier wat dit precies betekent. Je kunt zelf webhosting aanschaffen en er een eigen CMS op zetten zoals WordPress. Kies je voor Mijndomeins Websitemaker dan zit daar al webhosting bij en hoef je je daar niet druk over te maken. 

Is dit wat voor jou?

Je kunt zelf een mooie website maken, maar dat kan soms erg ingewikkeld zijn. Ben je geen internetbedrijf, heb je geen zin in website onderhoud (updates voorkomen dat je site plat gaat!) en zoek je gewoon kant-en-klare templates waar je mee aan de slag kunt, dan ben je bij de Mijndomein Websitemaker op de goede plek. Of onze webshop in hetzelfde systeem. Je kan wel een website laten maken door een webbouwer, maar dit is goedkoper en je hebt het zo gedaan. Klikken, schuiven, tikken en hij is af. Zeker als je een goed sjabloon uitkiest als basis. En verder:

  1. Technische kennis niet nodig, je hoeft niet te programmeren. Wij regelen de techniek op de achtergrond.
  2. Maak eenvoudig een website die helemaal van jou is. Met als basis een sjabloon en verder kan je aanpassen wat je wilt. Kom je er even niet uit, bekijk dan handige instructiefilmpjes zoals deze.
  3. Onderhoud zoals updates regelen wij gratis zodat je website altijd veilig is. Ook krijg je SSL voor een extra veilige website.
  4. Je website is supersnel. Dat doen we bijvoorbeeld door foto’s in onze gratis beeldbank automatisch te verkleinen. Daardoor kost het minder moeite voor je website om te laden.
  5. Een website met de Mijndomein Websitemaker is goed te vinden in Google. Bijvoorbeeld door die snelle website, maar ook zit alles technisch goed in elkaar. En jij hebt nog alle ruimte om je SEO te verbeteren.

Kortom, een betrouwbare, complete en moderne website maken met alle gemakken voorzien. En dat voor jaarlijks nog geen honderd euro. Jij hebt geen omkijken naar je website, maar bent wel netjes online te vinden. Bestellen kan hier. Veel plezier!

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in juli 2018 en herzien in 2021. Foto door Armin Rimoldi via Pexels.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht