Deze website sjablonen moet je hebben [voorbeelden]

Tabitha 8 augustus 2017

Zoek jij moderne professionele templates om je website mee te maken? Laat je inspireren door deze website sjablonen (of templates) van de Mijndomein Websitemaker. We laten je een paar leuke voorbeelden van sjablonen zien met alles erop en eraan.

Soorten website sjablonen

Wat voor soort website wil je maken? Een blog, onepage website of een website voor je bedrijf bijvoorbeeld. Of een website van je vakantie of voor je bruiloft? Denk daar goed over na voordat je een sjabloon uitkiest. Ben je eruit? Kies dan voor website sjablonen die er goed uitzien en ook werken. Waar bezoekers dus weten waar ze moeten kijken en wat ze kunnen doen. Een paar voorbeelden:

Blog

blog template Webistemaker
Wil je gaan bloggen, zorg er dan voor dat je posts goed zichtbaar zijn als iemand je website opent. In het template hierboven kan je op zowel tablet, smartphone als laptop al de eerste (paar) posts zien.

Restaurant

restaurant template Websitemaker
restaurant template Websitemaker

Dit is een restaurant website sjabloon. Hier laten we een grote foto zien met lekker eten om bezoekers te laten watertanden. En een knop waar mensen meteen op klikken en reserveren. Je kunt zoeken naar een restaurant website design bureau die voor een ‘mooi prijsje’ je website bouwt of gewoon dit sjabloon gebruiken. Meteen mooi en goed. Je hoeft eigenlijk alleen nog je eigen foto’s en verhaal toe te voegen.

Bruiloft

bruiloft website template Websitemaker

Yes, wij gaan trouwen! Vergeet op je trouwen checklist niet een website waar mensen zich kunnen RSVP’en. Geen gedoe met e-mail, telefoontjes en post, gewoon invullen op je website. Voeg een leuke foto toe van het gelukkige stel, et voilà!

Vakantie

vakantie template Websitemaker

Al je foto’s en verhalen van vakantie op 1 plek: je vakantie website. Die kan je met dit template maken voor de Kerst, of natuurlijk gewoon voor de zomervakantie. Een van onze meest handige website sjablonen waar je veel mee kan.

Portfolio

portfolio template Websitemaker

Een beetje fotograaf kan tegenwoordig niet meer zonder een portfolio website. Let er bij het kiezen van website sjabloon op dat je foto’s goed zichtbaar zijn voor de bezoeker. Want daar draait het natuurlijk om. Met een slimme foto website haal je misschien ook nog leuke klusjes binnen.

Onepager

onepage website template Websitemaker

Soms heb je niet meer nodig dan een onepage website. Klik je in het menu op bijvoorbeeld ‘onze producten’ of ‘over ons’ dan ga je automatisch door naar beneden en niet naar een andere pagina op je website. Bij dit bakkerij sjabloon hebben we dat bijvoorbeeld gedaan. Handig als je niet veel te vertellen hebt maar toch een website wilt hebben.

Start nu jouw website gratis

Direct aan de slag met je website? Kies voor Websitemaker. Bouw simpel je moderne en professionele website. Inclusief hosting en e-mail.

>> Start nu


Onze tips als je een template zoekt

Als internetbedrijf en webhoster hebben wij inmiddels wat ervaring met het maken van websites. Zo weten we ook waar je op moet letten bij het zoeken naar het juiste website sjablonen. Dit is vooral belangrijk:

Tip 1: ruimte voor beeld

Tja, een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Het is echt zo. Vooral op internet zijn foto’s belangrijk. Het hotel website template hieronder maakt daar optimaal gebruik van.

onepage website template Websitemaker

Je hoeft niet alleen met foto’s te werken, video kan ook. Als je het sjabloon hieronder opent in onze Websitemaker, dan zie je de klusjesman aan het werk in een video. Zo’n video website template geeft net dat extra dingetje waardoor de bezoeker blijft hangen.
video website template Websitemaker

Tip 2: responsive

Steeds meer mensen bekijken websites op mobiel of tablet. Daar moeten website sjabloon ook goed op uitkomen. Controleer altijd of je sjabloon goed is voor andere apparaten. En het liefst ook apart te bewerken is daarvoor. Hieronder zie je bijvoorbeeld op de mobiele versie een bel-knop. Die is niet nodig op desktop, maar als iemand je met mobiel bezoekt juist wel. Let er goed op dat je je website kunt optimaliseren voor verschillende apparaten.
responsive template Websitemaker

Tip 3: modern en professioneel

Misschien een beetje open deur, maar het is belangrijk dat je website er goed uitziet. Het template dat je kiest vormt de basis en moet er ook goed uitzien. En dan gaat het niet alleen om een mooie website: hij moet ook werken. Stel jezelf de vraag: zie ik wat ik moet doen? Waar ik heen kan op deze website? In het voorbeeld template hieronder is dat duidelijk: contact opnemen.

professionele template Websitemaker

Is dit wat voor jou?

Je kunt zelf een mooie website maken, maar dat kan soms erg ingewikkeld zijn. Ben je geen internetbedrijf, heb je geen zin in website onderhoud en zoek je gewoon kant-en-klare templates waar je mee aan de slag kunt, dan ben je bij de Mijndomein Websitemaker op de goede plek. Je kan wel een website laten maken door een webbouwer, maar dit is goedkoper en je hebt het zo gedaan. Klikken, schuiven, tikken en hij is af. Zeker als je een goed sjabloon uitkiest als basis. En verder:

  1. Technische kennis niet nodig, je hoeft niet te programmeren. Wij regelen de techniek op de achtergrond.
  2. Maak eenvoudig een website die helemaal van jou is. Met als basis een sjabloon en verder kan je aanpassen wat je wilt. Kom je er even niet uit, bekijk dan handige instructiefilmpjes zoals deze:
  3. Onderhoud zoals updates regelen wij gratis zodat je website altijd veilig is. Ook krijg je SSL voor een extra veilige website.
  4. Je website is supersnel. Dat doen we bijvoorbeeld door foto’s in onze gratis beeldbank automatisch te verkleinen. Daardoor kost het minder moeite voor je website om te laden.
  5. Een website met de Mijndomein Websitemaker is goed te vinden in Google. Bijvoorbeeld door die snelle website, maar ook zit alles technisch goed in elkaar. En jij hebt nog alle ruimte om je SEO te verbeteren.

Tip: lees ook een mijn eerdere blog over de vernieuwde Websitemaker.

Kortom, een betrouwbare, complete en moderne website maken met alle gemakken voorzien. En dat voor nog geen honderd euro per jaar. Jij hebt geen omkijken naar je website, maar bent wel netjes online te vinden. Bestellen kan hier. Veel plezier!

Start nu jouw website gratis

De handige sitebuilder Websitemaker is normaal €6,31 per maand exclusief btw. Start nu gratis en bespaar dat bedrag. Na 3 maanden niet live? Dan krijg je ‘m voor de helft.

>> Start nu


0 0 vote
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
17 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
B van Dijk
31 juli 2018 14:11

kan ik ook wat templates inzien voor ik bestel???

judith
judith
17 maart 2020 20:37
Reply to  Tabitha

Ik krijg maar 1 template te zien die ik vervolgens kan bewerken. Hoe kan ik er meerdere zien?

Aart
18 augustus 2018 18:13

Hoi Tabitha,

in reactie op de post hieronder, kan ik ook wat templates inzien van webwinkels die in jullie webwinkel module staan, zouden er 20 zijn, of kun jij bestaande webwinkels noemen die onder jullie draaien.
Ik wil een webwinkel pakket aanschaffen, maar ben eerst benieuwd hoe zo een webwinkel er in praktijk uitziet.

Sascha
3 januari 2019 20:42

Hebben jullie ook templates voor een eenvoudige webshop?

Siem
Siem
5 januari 2019 21:23

Hallo.
Mijn website kan er iemand tips geven dit is de eerste die ik maak
wlk-zeeland-uk.co.uk
We hebben ook een Nederlandse site maar die heeft mijn zoon gemaakt wlk-zeeland.nl
Maar die kunnen we nooit meer om hulp vragen

Ik hoop dat iemand me positief kan helpen.

k,swart!@gmail.com
k,swart!@gmail.com
5 december 2019 20:20

Ik heb diverse domein namen maar kan ze niet terug vinden . kunt u mij helpen . bne bankgegevens kwijt

k,swart!@gmail.com
k,swart!@gmail.com
5 december 2019 20:22

ben mij domeinnamen vergeten en bankgegevens kwijt ! Kunt u mij helpen ze terugte vinden !

steven
30 oktober 2020 12:29

Hoi, het lukt mij niet om ergens templates in te zien voor ik bestel.
Als ik naar beneden scroll en kies voor “gratis proberen” krijg ik een filmpje in mijn mailbox waarbij ze één template uitleggen.

Maar nog nergens heb ik templates kunnen inzien.
Waar zou ik wat kunnen zien?
Alvast dank, groetjes

Jouke Nienhuis
17 februari 2021 13:52

Ziet er erg handig uit. Lijkt heel erg op Elementor van WordPress. Is het ook mogelijk om eerst de website te bouwen en als de eerste artikelen en/of pagina’s gemaakt zijn pas online te zetten ?
Ik wil voor mijn vader een website maken, maar bij de huidige provider weinig hulp. Huidige website was erg verouderd,dus staat er nu niks op.Uitgelicht

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x