De over ons pagina op je website: do’s en don’ts

Tabitha 26 juli 2021

Hoe schrijf je een over ons pagina? Je kunt een leuk stukje schrijven over jezelf, maar is dat goed genoeg? Een goede over ons pagina wekt sympathie op en overtuigt de bezoeker van je website. Daarom krijg je van ons een overzicht van de do’s en don’ts mét leuke voorbeelden uit onze Websitemaker.

Do: denk vanuit de bezoeker

Wie bezoekt je over ons pagina eigenlijk? Heb je daar weleens over nagedacht? Mensen komen op je website en zien wat je te bieden hebt, maar niet wie erachter zit. Maar dat is wel graag wat ze willen weten. De belangrijkste vragen van een bezoeker van deze pagina:

  1. Wie zit er achter deze website?
  2. Waarom doet deze website dit?
  3. Wat heb ik eraan?

Het is dus belangrijk dat je op de over ons pagina laat zien wie je bent, wat je doet en vooral ook waarom je dat doet. Bedenk: wat heeft de bezoeker van je site eraan? Je mag dus best vertellen wat je doet, daar beginnen wij ook mee op onze over ons pagina. Het vertelt kort en krachtig wat je de bezoeker biedt. Maar ga daarna snel door met waarom je dat doet en wie je bent.

over ons pagina vertel waarom
Vertel kort en krachtig waarom iemand voor jou moet kiezen

Gebruik de over ons pagina om een bezoeker te overtuigen dat-ie bij jou aan het juiste adres is. Of je nu een webshop, bedrijfswebsite, blog of iets anders hebt, met een goede over ons pagina bind je bezoekers aan jou.

Don’t: je missie en visie plaatsen

Ja, het is belangrijk dat je laat zien waar je voor staat en waarom je doet wat je doet. Maar nee, het werkt niet om gewoon de missie en visie van je organisatieplan te copy pasten. Zo’n missie en visie zijn vaak droog en saai en spreken niet tot de verbeelding. Een goed verhaal wel.

Vertel je verhaal en filosofie op je over ons pagina
Vertel je verhaal en filosofie op je over ons pagina

Do: vertel je verhaal

We hebben niet allemaal zo’n mooi verhaal te vertellen als chocoladefabrikant Tony’s, maar dat hoeft ook niet. Ook jij doet wat je doet om een reden. Vertel wat jouw bedrijf voor jou betekent. En ja, daar komt zeker wel een stukje missie en visie bij kijken, maar maak er een goed leesbaar verhaal van waar de lezer wat mee kan.

over ons pagina vertel je verhaal
Vertel je verhaal op de over ons pagina

Do: onderbouw je verhaal met bewijsstukken

De over ons pagina zit vaak vol gevoel en emotie, met bijvoorbeeld een verhaal over waarom je doet wat je doet. Maar je mag er best wat feitjes aan toevoegen. Graag zelfs, want met feiten en voorbeelden onderbouw je jouw verhaal. Wij bij Mijndomein zeggen bijvoorbeeld dat we staan voor samen, simpel en slim. We staan voor vrijheid van meningsuiting en een open internet. Mooi verhaal, maar kunnen we dat ook onderbouwen? Ja, door te strijden voor het behoud van een open internet en het onderwerp onder de aandacht te brengen op het NOS Journaal. Kortom, onderbouw je verhaal om het zo meer kracht bij te zetten.

over ons pagina onderbouw je verhaal met bewijs
Onderbouw je verhaal met feiten en cijfers
Onderbouw het verhaal van je over ons pagina met cijfers
Onderbouw het verhaal van je over ons pagina met cijfers
Deel cijfers op je over ons pagina
Deel cijfers op je over ons pagina

Do: maak het persoonlijk

Vraag 1 van de bezoeker die je over ons pagina bezoekt: wie zit er achter deze website? De eerste vraag die iemand stelt op je over ons pagina: wie zit er achter deze website? Want internet is heel makkelijk en toegankelijk, maar soms wel wat afstandelijk. Laat daarom zien dat er echte mensen achter je website zitten. Spreek in de wij-vorm als je over jezelf vertelt en spreek de bezoeker ook persoonlijk aan met je of u.

Maak je over ons pagina persoonlijk
Maak je over ons pagina persoonlijk
over ons pagina een persoonlijk verhaal werkt
Vertel waar je vandaan komt en maak het persoonlijk

Do: laat in beeld zien wie je bent

Niets is persoonlijker dan letterlijk laten zien wie je bent. Maak bijvoorbeeld foto’s of een filmpje van hoe het er bij je bedrijf achter de schermen aan toe gaat.

Geef een kijkje achter de schermen op je over ons pagina
Geef een kijkje achter de schermen op je over ons pagina
Is je locatie ook je dienst? Laat het dan zien op je website
Is je locatie ook je dienst? Laat het dan zien op je website

Een teampagina is ook altijd leuk. Als klanten contact hebben met je medewerkers, dan weten ze ook echt wie ze aan de lijn hebben. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan door je medewerkers elk een persoonlijke pagina geven.

over ons pagina stel je team voor
Laat zien wie er achter je bedrijf of je website zitten
Plaats foto's en namen van je team op de over ons pagina
Plaats foto’s en namen van je team op de over ons pagina

Don’t: buiten je eigen stijl stappen

Humor gebruiken op je over ons pagina maakt hem persoonlijker. Maar bedenk wel dat de pagina moet uitstralen wie jij bent. Stel, je bent een accountant en werkt vooral met zakelijke klanten, past humor dan wel? Belangrijker is om op de over ons pagina uit te stralen wie je bent als website of bedrijf. Werk vanuit je eigen waarden. Want juist als je authentiek bent, krijgt de bezoeker een gevoel van wie je bent. Wees creatief.

over ons pagina stel je team voor en humor mag
Humor mag best, als het bij je past
Kies voor een over ons pagina stijl die past bij je bedrijf
Kies voor een over ons pagina stijl die past bij je bedrijf

Don’t: ophemelen en overdrijven

Denk nu niet: de pagina moet over mij gaan, dus ik maak er een fantastisch verhaal van waarin ik helemaal geweldig ben. Nee, wees gewoon eerlijk. Ben je een eenpitter, doe je dan niet voor als een groot bedrijf. Vertel niet zelf hoe goed je bent, maar laat anderen dat doen. Met testimonials vertellen klanten, lezers of andere bezoekers van je website wat ze van je vinden. Dat komt beter over dan als je het zelf vertelt. Of kies voor logo’s van andere bedrijven of organisaties die jou onderschrijven.

Deel je klanten op je over ons pagina
Deel je klanten op je over ons pagina
Laat je klanten of websitebezoekers vertellen hoe goed je bent
Andere bedrijven die met jou samenwerken verhogen je betrouwbaarheid

Do: eindig je over ons pagina met de volgende stap

De call-to-action, daar is hij weer. Wat wil je dat de bezoeker doet als hij of zij de over ons pagina heeft gelezen? Een andere pagina van je website bekijken bijvoorbeeld. Zet dan een knop daar naartoe onderaan de pagina. Een andere slimme optie is in te spelen op de behoefte van de lezer. Die wilde meer over jou weten. Door zich te abonneren op je nieuwsbrief, bind je de lezer op een hele mooie manier aan je bedrijf.

Bind je websitebezoeker op social media
Bind je websitebezoeker op social media
Social media foto's vertellen een verhaal op je over ons pagina
Social media foto’s vertellen een verhaal op je over ons pagina
over ons pagina nieuwsbrief call-to-action
Inschrijven voor een nieuwsbrief

Of misschien wil je dat de bezoeker nu contact met je opneemt. Plaats dan je contactgegevens of een formulier onderaan de pagina. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat de bezoeker met een goed gevoel de over ons pagina verlaat.

Dit artikel is gemaakt in 2019 en herzien in 2021. Headerfoto door cottonbro via Pexels.

4.5 2 votes
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
29 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Pascal
5 februari 2019 08:42

Zeker handige tips! Bedankt!

Charles Hagens
Charles Hagens
5 februari 2019 09:06

helder duidelijk, to the point. kortom: prima ! 🙂

Charles Hagens
Charles Hagens
5 februari 2019 09:07

Helder, duidelijk, to the point, kortom: prima ! 🙂

Joland
5 februari 2019 09:24

Waarom in de wij-vorm praten over jezelf? Ik ben een éénpitter.

Wim Kooijman
Wim Kooijman
5 februari 2019 09:34

Bedankt voor deze duidelijke tips. Goed verhaal!

marion
5 februari 2019 10:03

kun je ook een blogspot schrijven hoe je het op je site regelt dat mensen zich in kunnen schrijven voor een blog of nieuwsbrief. Ben beginner in website maken

Jaap
Jaap
5 februari 2019 17:51

Don’ts: typefouten, zoals in deze blog… ‘Bezoekre’ en ‘de copy pasten’. Niet dat ik met een stofkam door de tekst ben gelopen, maar deze sprongen nogal in het oog.

Alessio
5 februari 2019 21:41

Heel waardevol artikel! Ik heb mijn pagina ”over” meteen aangepast, https://gigologezocht.be/over/

Alessio
8 februari 2019 12:09
Reply to  Tabitha

Hey Tabitha, Het lijkt me zelfs bevredigend om deze eer toe te krijgen! Leuk om appreciatie te krijgen voor het harde werk de laatste maanden. Liefs, Alessio

Alessio
10 februari 2019 14:18
Reply to  Tabitha

Goedemiddag Tabitha, Ja hoor! Misschien doordat het Vlaamse dialect anders geïnterpreteerd wordt dan de Nederlandse taal? Deze naam is een pseudoniem, als je mij een privé berichtje stuurt dan zend ik jouw mijn officiële gegevens door. Liefs, Alessio

Willem
Willem
2 augustus 2021 16:23

je bent nog niet klaar met het aanpassen van de taalfouten: alleen de eerste alinea even gepakt: Hoe schrijf je een over ons pagina? Je kunt een leuk stukje schrijven over jezelf, maar is dat goed genoeg? Hoe schrijf je dan een over ons pagina? Is een leuk stukje over jezelf genoeg? Een goede over ons pagina wekt sympathie op en overtuigt de bezoeker van je website. Daarom krijg je van ons een overzicht van de do’s en don’ts mét leuke voorbeelden uit onze Websitemaker. Do: denk vanuit de bezoekerWiWie bezoekt je over ons pagina eigenlijk? Heb je daar weleens over nagedacht?… Lees verder »

Joop Snijders
2 augustus 2021 23:44

Hallo Tabitha, leuke tips voor de “Over mij” pagina, bedankt
Jullie hosten al enkele jaren een “Drupal” pagina voor mij, ik ben daar erg tevreden over. In “meer weten over” of “Producten” worden wel Joomla en WordPress genoemd maar geen verwijzing naar Drupal, terwijl jullie er wel voor zorgen dat mijn Drupal site prima werkt.
Vr.groet
Joop Snijders

André
André
12 augustus 2021 11:12

hebben jullie ook wat tips om je website beter vindbaar te krijgen

Fleur
25 augustus 2021 21:15

Ik heb nauwelijks een beter artikel over dit onderwerp gezien. Ga zo door 🙂 

Fleur
25 augustus 2021 21:16

Wow! Beste artikel dat ik heb gezien over dit onderwerp. Heeft me echt geholpen.

Danny
Beheerder
26 augustus 2021 10:05
Reply to  Fleur

Hoi Fleur, leuk om te horen dat je het een goed artikel vind. Maar nog leuker om te horen dat het je echt heeft geholpen. Daar doen we het voor! Danny

Nelleke
Nelleke
15 oktober 2021 18:55

Helaas nog steeds tikfouten in deze blog. Check even de eerste 3 regels van “Do: maak het persoonlijk”

Kevin
1 april 2022 13:16

Handig artikel en perfecte visuele voorbeelden! Hier kan ik mijn website zeker mee verbeteren!

Stephane
Stephane
25 april 2022 17:57

Hallo Tabitha, Ik zou willen starten met persoonlijke CV website. Je hebt daarbij natuurlijk een over ons pagina nodig. Ik heb de volgende onderdelen uit welke onderdelen de “over mij” in dit geval de volgende vragen?. Ik zit al zolang in mijn hoofd van hoe moet ik mijn “over-ons” of “over-mij” gaan opbouwen en wat moet erin staan en welke onderdelen moet dit bestaan en daarom ben ik er nog steeds niet aan begonnen. Ik heb veel gezocht op Google, op forums de vraag gesteld maar niemand weet daar het antwoord op dus mijn vraag is “waaruit is een “over… Lees verder »

Last edited 5 maanden geleden by Stephane


Uitgelicht

29
0
Would love your thoughts, please comment.x