Je e-mail instellen doe je zo (met video!)

Tabitha 5 april 2017

Hoe kan ik e-mail instellen in voor mijn iPhone? Waar kan ik een e-mailadres aanmaken? Hoe wijzig ik mijn wachtwoord? Bij onze klantenservice krijgen we regelmatig vragen van klanten die een domeinnaam met e-mail hebben. Speciaal voor die mensen hebben we een paar handige video’s gemaakt. Vraag je je trouwens af waarom je een eigen e-mailadres moet hebben? Hieronder mijn 4 redenen.

E-mail instellen: top 3 vragen van klanten

Een e-mail adres kun je bij Mijndomein aanmaken bij alle pakketten behalve enkel een domeinnaam. Ook als je kiest voor bijvoorbeeld Webhosting of Websitemaker, krijg je e-mail er gratis bij. Een nieuw e-mailadres instell is eenvoudig zodra je weet waar je moet kijken. In deze video nemen we de stappen met je door:

Meer informatie hierover vind je in de helpdesk.

Wachtwoord wijzigen

Het kan voorkomen dat je het wachtwoord voor het door jouw gemaakte e-mail adres bent vergeten of juist wilt wijzigen. In de onderstaande video leggen we uit hoe je het wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Kijk voor de instructie in tekstvorm bij de helpdesk onder e-mailadres wachtwoord.

E-mail instellen op iPad of iPhone

Heb je e-mail bij Mijndomein, dan kan je op al je apparaten je e-mail openen met IMAP. In deze video laten we zien hoe je dat precies doet met een IOS-apparaat:

Heb je alleen de instellingen nodig? Dan kan je ook het artikel Instellen met IMAP raadplegen. Voor de instructie in tekst kijk je hier op de helpdesk.

Op nog een heleboel andere vragen over e-mail hebben we antwoord op helpdesk.nl. Neem daar dus gerust eens een kijkje.

Eigen e-mailadres: geen gedoe

Dan nog even terug naar waarom een eigen e-mailadres handig is. Nummer 1 van mijn 4 belangrijkste argumenten: geen gedoe bij overstappen. Vooral als je een e-mailadres bij je internetprovider hebt. Die is gelinkt, dus moet je bij overstappen een nieuw e-mailadres aanmaken. Stel, je wilt overstappen van Ziggo naar XS4ALL. Je e-mailadres is pietje@ziggo.nl. Zowel Ziggo als XS4ALL gebruiken hun eigen domeinnamen(het stukje achter de @) met e-mailadressen. Dat betekent dus dat je pietje@ziggo.nl kwijt bent en pietje@xs4all.nl krijgt. Dat regelen is al een stap, maar daarna moet je het al je vrienden en contacten laten weten. En wat als iemand het even vergeet en naar je oude e-mailadres mailt? Dan krijg jij die niet te zien. Onhandig dus.

Gratis e-mailadres altijd handig?

Er zijn veel gratis e-mailadressen zoals Gmail, Outlook (vroeger Hotmail), Yahoo, of iets anders. Die kan je gebruiken, maar je krijgt dan vaak in ruil voor de gratis ruimte wel wat advertenties voor de kiezen. En heb jij de algemene voorwaarden weleens gelezen? Weet jij precies wat er gebeurt met jouw e-mail? In de Verenigde Staten is net een wet aangenomen waardoor internetproviders browsergeschiedenis mogen verkopen. Wie weet komt er binnenkort ook zoiets voor e-mail.

Vertrouwen en opvallen

Een eigen e-mailadres is professioneel. Zeker als ondernemer of werkzoekende zien mensen dat je je best hebt gedaan om jezelf de promoten. Bij een afzender als info@mijnbedrijf.nl kom je betrouwbaarder over dan bijvoorbeeld met een Gmail-adres. Dat geldt ook voor werkzoekenden: recruiters beoordelen een cv vaak in een paar seconden. Met een eigen domeinnaam in je e-mailadres val je direct op.

Leuker: extensies

Je kunt spelen met extensies. Behalve .nl of .com zijn er tegenwoordig nog zoveel meer extensies voor achter je e-mailadres. Bijvoorbeeld .frl als je in Friesland zit of een .org als je een stichting bent. Hoe beter de extensie bij je past, hoe logischer. Fotografen gebruiken bijvoorbeeld .photo, cateraars .catering en consultants .consulting.

En ook gewoon leuk: je voornaam en achternaam in een e-mailadres. Zonder gekkigheid, gewoon jij. pietje@smits.nl is ook nog eens handig te onthouden.

Haal alles uit je e-mail

Bij Mijndomein krijg je onbeperkt ruimte om je eigen e-mail te verzenden:

  1. Ongelimiteerd aantal e-mailadressen
  2. Inclusief jouw eigen domeinnaam
  3. Overal je e-mail lezen via webmail
  4. Geschikt voor smartphones en tablets
  5. Inclusief Anti-virusbeveiliging en spamfilter
  6. 2 GB schijfruimte

Wil je trouwens weten met welke instellingen je nog meer uit je e-mail kunt halen, lees dan dit.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht