Onze meest gestelde helpdeskvragen en antwoorden

Tabitha 11 december 2017

Een website die je jaren geleden hebt gemaakt, blijft niet eeuwig werken. Technieken veranderen. Wat vroeger nieuw was, is nu oud. Wil je iets hebben aan je website, houd hem dan up-to-date. Niet alleen vanwege het uiterlijk trouwens. Ook om hem veilig te houden. Kwaadwillende hackers houd je buiten de deur door de nieuwste beveiligingstechnieken te gebruiken. Heb je een CMS zoals Joomla! of WordPress, houd de updates dan in de gaten. Daarmee blijft je website veilig. Denk er ook aan dat je thema’s, templates, plugins, extensies en andere onderdelen die aan je website hangen ook update.

Vergeet de back-ups niet

Installeer je een update of voer je een wijziging door op je website, vergeet dan niet van tevoren een back-up te maken. Het kan altijd zijn dat je website niet werkt met een verandering of een update en stuk gaat. Wij helpen je met alle plezier dit op te lossen, maar dat kunnen we niet voor elke klant binnen 10 minuten doen. Wees zelf verantwoordelijk en maak een back-up die je zelf kunt terugplaatsen als er iets mis gaat.

Onthoud je inloggegevens

Bij Mijndomein vragen we op verschillende plekken om inloggegevens. De steeds andere gebruikersnamen en wachtwoorden kunnen soms wat verwarrend zijn. Een overzicht:

Mijn account: hier vind je onder meer de instellingen van je pakketten en je facturen. De gebruikersnaam hiervoor maak je aan bij de aanschaf van je domeinnaam.

– Helpdesk: heb je een vraag aan de helpdesk, dat stel je die op helpdesk.nl. Om de status van je ticket te volgen, registreer je met een nieuwe gebruikersnaam.
– E-mail: elk e-mailadres dat je aanmaakt, geef je een eigen wachtwoord. Log je in op webmail, vul dan het e-mailadres in dat je hebt aangemaakt. Dus niet je e-mailadres waarmee je inlogt op Mijn account, maar juist het e-mailadres met jouw eigen domeinnaam.
– Webhosting: wachtwoorden van technische zaken zoals databases, krijg je per e-mail toegestuurd.

Meer over onder meer Mijn account vind je op helpdesk.nl. En lees ook eens hoe je met wachtwoordmanagers nooit meer al die wachtwoorden hoeft te onthouden.

Overstappen naar een andere hostingprovider (verhuizen)

Ga je in zee met een andere hostingprovider of wil je juist je website bij Mijndomein laten hosten, dan ga je verhuizen. Stel bij verhuizen eerst de volgende vragen:

  1. Heb ik een domeinnaam?
  2. Heb ik een website (webhosting)?
  3. Heb ik e-mail?

Houd er bij verhuizen rekening mee dat je al je producten overzet. Maar begin met het opvragen van een autorisatiecode. Maak dan kopieën van je website en je e-mail (let op: vergeet je e-mail niet!) bij je oude provider en plaats die bij Mijndomein. Je kunt op 3 manieren verhuizen: direct, later of via onze overstapservice. Die laatste is handig als je geen idee hebt hoe het werkt en zonder zorgen wilt overstappen. Vermeld dan wel dat je naast een domeinnaam ook een website en e-mail hebt.

Je kunt niet je domein verhuizen naar Mijndomein en je website en e-mail bij je oude provider laten staan. Meer over verhuizen vind je op onze helpdesk.

Opzeggen moet je echt zelf doen

We hopen dat je tevreden bent met Mijndomein en nog jaren bij ons wilt blijven. Maar stel dat je toch wilt opzeggen, let hier dan op:

– Je registratie stopt niet automatisch na een jaar.
– Opzeggen kan via Mijn account.
– Stopt je bedrijf, zeg dan ook je domeinnaam op. Dat gebeurt niet automatisch.
– Je krijgt per e-mail een bevestiging van je opzegging. Heb je die niet, check dan of het goed is gegaan.

Meer hierover (weer) op onze helpdesk.

Mijndomein helpdesk.nl

Pakket wijzigen of opzeggen

Je domeinnaam is de basis van je website. Je kunt een domeinnaam los aanschaffen, of met webhosting zodat je een website kunt bouwen. Wat precies het verschil is, lees je in deze blog. Een domeinnaam kan je los aanschaffen. Dat noemen we dan een domeinnaampakket. Je kunt daaraan een extra pakket toevoegen:

  1. E-mailpakket voor als je geen website wilt maar wel wilt e-mailen;
  2. Webhostingpakket (inclusief e-mail) voor als je een website wilt maken met bijvoorbeeld WordPress, Joomla! of Drupal – of een webwinkel met PrestaShop ;
  3. Websitemakerpakket (inclusief e-mail en hosting) is een kant-en-klaar CMS.

Gebruik je de domeinnaam even niet maar wil je hem wel behouden? Zeg je pakket dan niet op maar wijzig hem naar een domeinnaampakket.

En vergeet niet…

#Premium domeinnamen zoals google.nl of apple.com kan je niet zomaar vastleggen. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de domeinextensie bepaalt welke namen premium zijn. Daar kunnen wij helaas niets aan doen.

#Denk je erover je website in het Comic Sans lettertype te maken? Check eerst dit even.

#Jouw gegevens zetten wij niet online in de WHOIS, dat gaat buiten ons om. Dit is hopelijk wel binnenkort voorbij.

#Helaas, je komt niet gewoon bovenaan in Google als je een website hebt. Sommige bedrijven huren daar zelfs SEO-specialisten voor in. Je komt wel ver met een aantal basistips. Die geven we je met alle plezier.

Heb je nog vragen die ik hier niet beantwoord heb, kijk dan eens op onze helpdesk. Daar kan je ook je vraag stellen als je er niet uitkomt. Succes!

0 0 vote
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, zit bij de lokale televisie en radio en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Henk Wolthuis
3 december 2019 17:51

Dag Tabitha, Ik kom via google op jouw adres. Heb een vraag over mijn domeinnaam plus email. Ik heb een domeinnaam http://www.debuurman.com waarop mijn website zit en ik voorheen gekoppeld ook emailadressen had , die ik zelf kon beheren. Deze is overgegaan naar een nieuwe host (via pocketmenu) en mijn bestaande email adressen zijn overgezet naar Microsoft. De website is door pocketmenu naar een nieuwe provider gezet (onder 1 dak denk ik). Nu wil ik onder mijn naam de buurman.com extra mail adressen aanmaken. Dit lukt niet via de host (dehostingmakelaar.nl) Is zeer wazig en zij verwijzen naar hotmail.com (waar… Lees verder »

Alex
Alex
6 juli 2020 15:40

Op de site wordt aangegeven dat je een ticket aan kunt maken, maar nergens is een knop “ticket” te bekkennen; hoe stuur ik mijn vraag door mbt het maken van de website? In de helpsectie kom ik het antwoord niet tegen.

Ronald
9 juli 2020 12:36

Ik wil een Ticket aanmaken bij ‘Website maker’ maar ik zie nergens de optie om een ticket aan te maken. Wil jij zo vriendelijk zijn stap voor stap aan te geven hoe een ticket aan te maken – ik gebruik Firefox.
Grt
Ronald

Rendel Kooijenga
27 juli 2020 18:10

Waarom werkt de wordpress app niet bij jullieUitgelicht

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x