Eenvoudig een website maken met de tablet editor

Tabitha 15 januari 2018

De makers van onze Mijndomein Websitemaker zitten niet stil. Ze maken het systeem steeds eenvoudiger en voegen continu nieuwe elementen toe. De belangrijkste nieuwe opties op een rijtje, waaronder de handige tablet editor waarmee je overal waar je bent je website kunt bewerken.

Elk kwartaal lees je een nieuwe blog met nieuwe onderdelen in Websitemaker. De vorige update ging over onder meer handige foto-opties in Websitemaker en de volgende gaat over uitvouwbare menu’s in de desktopversie van je website.

Eenvoudig werken met de tablet editor *

Zit jij altijd aan je bureau om je website bij te werken? Hoe handig is het om dat gewoon lekker op de bank met je tablet te doen. Het is nu eenvoudiger dan ooit om met de tablet editor te werken. Widgets plaatsen, foto’s toevoegen, tekst aanpassen, je bewerkt alles overal waar je bent. Dus ook in de trein, in een koffietentje of in de tuin.

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken op de tablet, hebben we onderdelen van de editor voor tablets groter gemaakt. Daardoor kan je met je vingertoppen eenvoudiger werken. Hiermee werk je eenvoudig op je tablet:

  1. Klik overal waar je wilt op de website en de zwarte menubalk verschijnt. Hiermee bewerk en verschuif je onder meer widgets en pas je instellingen aan.
  2. Widgets voeg je op de tablet toe door te klikken op de plek waar je de widget wilt hebben. De zwarte menubalk verschijnt met een optie ‘+widget’. Klik, kies de widget die je wilt toevoegen en hij verschijnt op je website.
  3. Op de desktop zie je de rijen en secties waar je mee werkt als je er met de muis overheen schuift. Op de tablet zijn rijen en secties alleen zichtbaar als je erop klikt. Hierdoor kan je overzichtelijk aanpassen.

Probeer zelf de tablet editor eens uit en laat ons weten wat je ervan vindt.

‘Bel ons’ kan nu overal

Aan elke afbeelding, pictogram of ander klikbaar element kon je al een link hangen. Nieuw is dat je overal nu ook de ‘bel ons’ optie krijgt. Je hoeft dus niet meer verplicht een knop te gebruiken, maar ook bijvoorbeeld een pictogram met een telefoon of een afbeelding. Handig op de smartphoneversie van je website, dan kunnen klanten je direct bellen.

Websitemaker Link bel ons knop op afbeelding

Voeg aan bijvoorbeeld een foto de ‘bel ons’-knop toe. 

Alle standaardpagina’s vernieuwd

De standaardpagina’s in Websitemaker editor zijn opnieuw vormgegeven op basis van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden die de editor biedt. Ze zijn natuurlijk ook helemaal responsive en de opmaak is verbeterd. Het gaat om onder meer de volgende pagina’s:

– Over ons
– Ons team
– Onze services
– Restaurant menu
– Locaties
– Neem contact met ons op
– Portfolio
– Projectpagina
– Landingspagina

Websitemaker landingspagina's vernieuwd projectpagina

Voorbeeld van een vernieuwde projectpagina.

Nieuwe menu’s en headers

De vormgeving van je desktopwebsite heeft er een nieuwe optie bij. In plaats van een menubalk bovenin, kan je hem ook aan de zijkant plaatsen. Het geeft meer rust op je website en meer ruimte op je homepage. Het zijmenu heeft rijen en kolommen en je kunt aanpassen wat je wilt. Zelf uitproberen? Ga bij ‘ontwerp’ naar ‘algemeen ontwerp’ en dan  ‘lay-out site’.

Websitemaker zijbalk hamburgermenu

Voorbeeld van een zijmenu met ‘hamburger’.

Naast de desktopversie van je website zijn er ook vernieuwingen bij tablets en smartphones. Tablets krijgen een nieuw uitklapmenu en headers op de tabletversies worden flexibeler. Je kunt bijvoorbeeld widgets toevoegen aan het menu. Voor de mobiele header en het uitklapmenu hebben we nieuwe lay-outs waarin we het hamburgermenu verwerken. Je kunt ook knoppen en social media pictogrammen toevoegen. Het kan zijn dat je een pop-up krijgt met een vraag je header te updaten.

Auteur blog toevoegen

De auteur van je blog aanpassen kan eenvoudig via ‘posts beheren’. Klik op ‘instellingen’ en daar vind je de mogelijkheid om de auteur van je blogpost aan te passen.Websitemaker blog nieuwe auteur toevoegen

Auteur aanpassen op je blog.

Nieuwe sjablonen en iconen

Goed nieuws voor de kapper, autodealer en peuterspeelzaal. Speciaal voor jullie hebben we nieuwe sjablonen toegevoegd. Ook nieuw: een template voor een creatief portfolio en voor een nieuwe blanco pagina.

Websitemaker nieuw template creatief portfolio Websitemaker template kapper

Twee van de nieuwe beschikbare sjablonen.

Naast nieuwe sjablonen hebben we maar liefst 150 nieuwe pictogrammen toegevoegd. Handig, want er zit altijd wel iets bij wat jij kunt gebruiken.

Websitemaker nieuwe pictogrammen

Pictogramkiezer met wel 150 nieuwe opties.

Test: chat met onze experts

Ben je aan het werk met Websitemaker, dan kan het zijn dat je rechtsonder een paarse knop ziet met ‘chatten’. Onze experts zijn dan online om jouw vragen direct te beantwoorden. De chatfunctie is niet constant beschikbaar. We zijn namelijk benieuwd hoe onze klanten deze extra optie in Websitemaker waarderen.

Aan de slag met Websitemaker en de nieuwe tablet editor? Probeer hem gratis uit of, als je er al eentje hebt, log in via Mijn account en probeer de nieuwe opties uit.

* Update juni 2018: inmiddels kun je niet alleen op je tablet je website bewerken, maar ook op je smartphone en dus eigenlijk alle apparaten. Lees meer in de Websitemaker update van juni.

0 0 vote
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, zit bij de lokale televisie en radio en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments


Uitgelicht

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x