De beste plugins voor WordPress van dit moment

Tabitha 29 januari 2018

WordPress is en blijft het meest populaire systeem om je website mee te beheren. Met duizenden plugins kan je jouw basiswebsite helemaal van jezelf maken. Onze WordPress-specialisten tippen de beste  plugins van dit moment.

Een snellere website met W3 Total Cache

Om je website sneller te maken, is deze plugin ideaal. W3 Total Cache zorgt voor, de naam zegt het al, caching. Door het opslaan van delen van je website die veel bezocht worden, zoals je homepage, kan die informatie sneller opgevraagd worden. Bezoekt iemand jouw website, dan krijgt hij eerst de gecachte versie te zien en dat gaat heel snel. W3 Total Cache heeft meer dan 1 miljoen installaties en ook goede reviews op de WordPresswebsite. W3 kan soms wat ingewikkeld zijn. Kijk daarom ook eens naar een andere goede cacheplugin: WP Rocket. Maar dat is wel een betaalde plugin.

Heb je de plugins geïnstalleerd en wil je weten of je website echt sneller laadt? Pingdom en Google geven je inzichten.

Yoast om goed gevonden te worden in Google

Dit is een van de beste plugins voor SEO die je in WordPress kunt gebruiken. Schrijf je een tekst, dan geeft Yoast advies over hoe leesbaar die is en of hij SEO-proof is. Yoast werkt met een stoplichtmodel: rood betekent ‘eigenlijk nog niet goed’, oranje is ‘kan beter’ en als je tekst groen is, dan is het goed. Er staat precies wat je kunt verbeteren om je tekst groen te maken. Met de gratis versie van Yoast kan je al veel, maar ze hebben ook een betaalde premiumversie met extra opties.

Yoast is een Nederlands bedrijf en vernoemd naar CEO & founder Joost de Valk. Deze plugin heeft meer dan 5 miljoen actieve installaties en 5 sterren van meer dan 17.000 reviews en daarmee staat Yoast in de top plugins van WordPress.

Beveiliging met iThemes Security

Deze plugin heette eerst Better WP Security maar werkt alsnog even goed. Als jij een veilige website wilt hebben, dan is dit een handige plugin met alles erop en eraan. Bijna 1 miljoen actieve installaties en bijna 5 sterren. Er is ook nog een pro-versie voor extra beveiliging. Naast iThemes is Akismet Anti-Spam een plugin voor veiligheid die je waarschijnlijk ook vaak voorbij ziet komen. Die kun je installeren, maar controleer wel of de snelheid van je website niet achteruit gaat. Het schijnt dat dit met deze plugin vaker voorkomt.

Contact Form 7 beheert al je formulieren

Al jaren staat deze plugin tussen de beste plugins van WordPress. Het is de slimste manier om de formulieren op je website te beheren. Meer dan 5 miljoen installaties bewijst dat wel. Hij is lekker eenvoudig en bevat ook beveiliging tegen spam door middel van reCAPTCHA. Op onze helpdesk lees je hoe je Contact Form 7 instelt.

Klikken en slepen met Beaver Builder

Je website bewerken met WordPress doe je met een voorkant en een achterkant. De voorkant is hoe je website er daadwerkelijk uitziet voor bezoekers, de achterkant is je beheergedeelte. Best onhandig soms, want je moet steeds kijken hoe een aanpassing aan je website er aan de voorkant uitziet. Pagebuilders verhelpen dat probleem. Met Beaver Builder klik en schuif je teksten en afbeeldingen zo op hun plek. Je ziet direct wat je aanpast. We hebben Beaver Builder zelf ook getest en zijn zeker tevreden over Beaver Builder. Deze betaalde plugin is de prijs zeker waard.

Reacties onder je blogposts met wpDiscuz

Heb je een blog en ben je benieuwd naar wat lezers van je verhalen vinden? Dan heeft WordPress een standaardoptie voor reacties. Maar die ziet er niet heel spannend uit en is ook niet responsive. Wij gebruiken wpDiscuz en vinden dat een van de beste plugins om de reacties mooi weer te geven. Hij heeft nog ‘maar’ 30.000 installaties, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld de plugin Facebook Comments, kan je ook reageren zonder je social media account.

Gebruik Google Authenticator voor een extra veilige inlog

Je gebruikersnaam en wachtwoord bij WordPress zijn een goed slot op de deur om hackers tegen te houden. Het nadeel is alleen dat niet alle wachtwoorden altijd even goed zijn. Voor de zekerheid kan je tweefactorauthenticatie gebruiken. Dat betekent dat je naast je wachtwoord nog een extra code moet invullen. Die code haal je van de Google Authenticatorapp van je telefoon. Wil een hacker nu binnenkomen, dan moet hij naast je wachtwoord raden ook nog eens je telefoon te pakken zien te krijgen. Maak het hackers zo moeilijk mogelijk en gebruik deze of een andere app voor tweefactorauthenticatie.

Kies de beste plugins voor WordPress (en niet te veel)

Hierboven gaven we een paar tips om je op weg te helpen. Neem zelf ook eens een kijkje bij de WordPress plugins. Let wel op dat WordPress een open source systeem is. Iedereen kan een plugin maken en plaatsen. Je vindt de beste plugins door jezelf een paar vragen te stellen:

  1. Hoeveel actieve installaties zijn er?
  2. Hoeveel reviews en sterren heeft de plugin?
  3. Wanneer is hij voor het laatst bijgewerkt?
  4. Is de versie waarvoor hij getest is jouw WordPressversie?
  5. Wat zegt Google over deze plugin?

WordPress heeft zoveel plugins dat je overal wel iets voor kunt vinden. Maar let op, hoe meer plugins, hoe langzamer je website kan gaan laden. Ook is de kans ook groter dat criminelen via een van die plugins je website kunnen hacken. Gebruik daarom niet voor alles plugins, maar kijk ook of er handige websites of andere opties te vinden zijn. Zo gebruik ik voor het verkleinen van het formaat van foto’s altijd TinyPNG. De website Broken Link Checker is ook handig om te controleren of al je links nog werken. Aan jou de keus.

Heb jij ook nog een plugin waar je helemaal blij mee bent? Laat jouw tip hieronder achter.

0 0 votes
ArtikelbeoordelingTabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.

Subscribe
Abonneren op
guest
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
Mark Henry
Mark Henry
24 september 2018 11:14

Mooie post! Hartelijk dank voor het delen van deze prachtige plugins. U kunt ook proberen een meer plugin die wordt genoemd Trash Duplicate And 301 Redirect. Het kan vinden en verwijderen van dubbele inhoud en maken uw veilig van wordt gestraft door Google dubbele inhoud. Bekijk het hier: https://wordpress.org/plugins/trash-duplicate-and-301-redirect/

Jaap van Leeuwen
12 juni 2020 11:52

Kan ik ook Elementor Pro gebruiken bij jullie?

clemens
8 augustus 2020 10:29
Reply to  Tabitha

hoi Tabitha ik heb nu websitemaker van mijn domijn, maar ik wil graag worldpress van mijn domijn hoe doe ik dit groet Clemens

Last edited 11 maanden geleden by clemens


Uitgelicht

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x