Haal meer uit je domeinnaam met deze tips

Tabitha 18 juli 2019

Je hebt een creatief idee en legt een domeinnaam vast. Heel goed, want je weet nooit wat je er verder mee kunt doen. Voor dat laatste wil ik je graag inspireren. Want je domeinnaam is je online adres, maar je kunt er zoveel meer mee.

Maak een goede online indruk

Google jezelf eens met een incognito venster? De resultaten die je nu ziet, zien anderen ook van jou. Je kunt de zoekresultaten beïnvloeden en ervoor zorgen dat er dingen over jou staan die je wilt. Dat kan door een website te hangen onder je domeinnaam. Als je het een beetje goed doet, komt jouw website over een tijdje bovenaan in de zoekresultaten te hangen.

Dit is zeker ook belangrijk als je ondernemer bent. Want dan wil je natuurlijk dat mogelijke klanten een goede indruk van je krijgen als ze je googlen. Maar waarom heeft het merendeel van de ZZP’ers dan nog geen website volgens het CBS? Al begin je met enkel een visitekaartje online, alleen al goede resultaten in Google zouden voor mij reden genoeg zijn om als ZZP’er een eigen website te maken.

Kies voor een professionele uitstraling

Een goede indruk maken vinden we allemaal belangrijk. Zeker buiten de privésfeer is professionaliteit belangrijk. Want als je een mailtje krijgt van onze helpdesk vanaf een @gmail.com adres, is dat niet vreemd? Een @mijndomein.nl e-mailadres is veel logischer en betrouwbaarder. Professioneler dus.


Tip: gebruik nooit een e-mailadres van je internetprovider zoals @ziggo of @kpnmail. Want als je wilt overstappen, ben je jouw e-mailadres kwijt. Dan kun je dus beter e-mailen met een eigen domeinnaam 😉


Als we even alleen naar ondernemers kijken, dan kun je het eigenlijk niet maken om met een gratis Gmail- of Outlook-e-mailadres te communiceren met je klanten. Voor ondernemers is het dus essentieel om zakelijk te e-mailen met een eigen domeinnaam.

Voor een website geldt trouwens hetzelfde: het staat professioneel als je online te vinden bent en je een website hebt die er netjes en betrouwbaar uitziet. Bijkomend voordeel: met een website ben je altijd bereikbaar zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen ;).

Nu had ik het dus even over ondernemers, maar ook als je dat niet bent dan is online professionaliteit belangrijk. Ik geef je hieronder 2 voorbeelden.

Aan het solliciteren? Zet je domeinnaam in

Hoe weet een mogelijke nieuwe werkgever wie jij bent en wat het bedrijf aan jou heeft? In een cv staat het een en ander, maar ze leren je niet echt kennen. En elke keer weer die sollicitatiebrief…

Heb je al weleens nagedacht om jezelf te presenteren met een website? Zeker als het in jouw vakgebied moeilijk is om op te vallen tussen 100 andere sollicitanten heb je met een portfoliowebsite of een goede online cv net dat streepje voor. Hetzelfde geldt voor het e-mailadres waarmee je de sollicitatie verstuurt. Staat een stuk professioneler als je e-mailt met een eigen e-mailadres, nietwaar?

Gebruik je domeinnaam voor je studie

Tijdens je studie ben je niet altijd al bezig met de toekomst, maar soms is dat wel slim. Een website maken tijdens je studie is handig om alvast een voorsprong te nemen op je medestudenten. Als jij tijdens je studie al een portfolio opbouwt, kom je sneller aan de bak na het afstuderen. Deel de kennis die je opdoet en geef er je mening over in een blog. Ook nog eens leuk om later naar terug te kijken.

Je kunt zo’n website trouwens ook gebruiken voor presentaties en schooloprachten. Pak die extra punten met een mooie en overzichtelijke website.

Online geld verdienen

Hierboven ging het vooral om je online uitstraling. Ja, je website is een digitaal visitekaartje, maar je kunt er zoveel meer mee. Eigenlijk is je zakelijke website je virtuele bedrijf. Ook online valt er veel te verdienen. Er is zoveel mogelijk. Zonde als je die kansen laat liggen. Ik kan hier nog wel veel meer over vertellen, maar ben vooral benieuwd naar jouw mening. Welke tips heb jij om online te verdienen? Laat ze achter in de comments.
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht