Videohandleiding WordPress website maken

Tabitha 9 augustus 2019

WordPress is een handig beheersysteem om je website mee te vullen. Maar als je voor het eerst aan de slag gaat met WordPress, dan kan dat best ingewikkeld zijn. In de video’s hieronder legt Danny van Mijndomein uit hoe de basis van een goede WordPress website werkt.

Deze videohandleiding hebben we speciaal gemaakt voor WordPress Hosting bij Mijndomein, maar ook als je dat niet gebruikt zijn de video’s handig.

Hoe ziet WordPress eruit?

Je opent WordPress voor het eerst en dan is het even zoeken waar je moet kijken. Daarom geeft Danny je een korte tour door WordPress in de video hieronder. Hij legt uit wat jij ziet als je jouw website wilt bewerken en wat je websitebezoekers daarna zien. Ook lichten we een paar onderdelen van het linkermenu uit.

Een thema kiezen voor je WordPress website

Dan is het tijd om een thema te kiezen voor je website. Dit is het sjabloon waarmee je je website vormgeeft. Een basis voor je website die je kunt bewerken naar eigen wens. Er zijn honderden thema’s beschikbaar, dus voor ieder wat wils. In de video hieronder legt Danny uit waar je op moet letten als je een goed thema wilt gebruiken. Het thema moet bijvoorbeeld responsive zijn, snel laden en goede beoordelingen hebben.

Danny spreekt in zijn uitleg over pagebuilders waarmee je eenvoudiger je website maakt. Er zijn verschillende pagebuilders en wij zijn nogal weg van Elementor en Beaver Builder. In de volgende video laten we zien hoe je zo’n pagebuilder toevoegt aan je website.

Plugins toevoegen

WordPress levert je een basiswebsite. Je hebt plugins nodig om hem af te maken. Bijvoorbeeld door extra beveiliging toe te voegen of plugins die je helpen beter gevonden te worden in Google. Danny legt in de video hieronder uit waar je op moet letten bij het kiezen van plugins. Maar let op: gebruik er niet te veel, want dat vertraagt je website.

Wil je meer lezen over plugins, lees dan hoe je de beste plugins kiest en de beste plugins voor WordPress voor jouw website.

Houd je WordPress website veilig

Of je website veilig is, is een belangrijk onderwerp online. Steeds vaker hoor je van gehackte websites, gegevens die op straat liggen en DDOS-aanvallen. Het is dus belangrijk om te voorkomen dat criminele hackers je website kraken en of e-mailadressen stelen als bezoekers een contactformulier invullen. Met deze checklist veilige webiste heb je een goede basis.

Bij Mijndomein krijg je standaard SSL (https) bij je website. Daarmee zorgen we ervoor dat de gegevens die bezoekers van je website met jou delen, zoals een e-mailadres of telefoonnummer, niet zichtbaar zijn voor mensen met slechte bedoelingen. In de video hieronder legt Danny dat precies uit en hij laat zien waar je SSL vindt in Mijn account.

Bezoekers op je website krijgen door SEO

Het laatste punt dat we willen aanstippen in deze WordPress videohandleiding, is verkeer naar je website. Want je kunt nog zo je best doen om hem te bouwen, het is wel belangrijk dat mensen hem ook vinden.

Tegenwoordig is Google een van de belangrijkste manieren waarop mensen je website vinden. Bedenk het zelf eens: hoe vaak per dag Google jij iets? En op hoeveel links klik je dan? Ja, het is belangrijk om hoog in de zoekresultaten terecht te komen en zo meer bezoekers op je website te krijgen. Danny geeft tips in de video hieronder.

Deze video’s hebben we gemaakt om jou op weg te helpen met je WordPress website. Loop jij nog ergens tegenaan, laat het ons dan weten in de comments hieronder. Wie weet maken we binnenkort een extra video in de serie 🙂 Alvast bedankt!
Tabitha

Tabitha is Content Marketeer bij Mijndomein. Ze neemt je mee in de wereld van domeinnamen, websites en ondernemen. Tabitha is kookgek, verslindt series, presenteert bij de lokale tv en is zelf ook ondernemer.Uitgelicht